Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Hoe reis je in Ecuador?

Algemene informatie

Route-advies voor je Ecuador-reis

Meestal begint je Ecuador vakantie met een Easy Going Startpakket in de hoofdstad Quito. De transfer vanaf de luchthaven en de eerste twee overnachtingen zijn dan al geregeld. Vervolgens kun je een keuze maken uit een groot aantal bouwstenen. Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie over de meest logische routes en mogelijkheden.

Qua vervoer kun je tussen de verschillende bouwstenen het beste gebruik maken van een combinatie van vervoer: bus, boot en trein. Uiteraard regelen wij dit voor je. Reis je buiten de gebaande paden en wijk je af van de Panamerican Highway, dan kun je het beste gebruik maken van onze privé-transfers naar bijvoorbeeld een afgelegen hacienda of lodge in het woud. Volgens ons is de combinatie van vervoersmiddelen de meeste prettige manier om Ecuador te bereizen. Zo gevarieerd als het landschap is, zo ook de vervoersmiddelen.

Door middel van ‘mijn reisplan’ kun je je keuze voor Ecuador bouwstenen en/of rondreis Ecuador gemakkelijk opgeven. Wij sturen je dan zo snel mogelijk een compleet reisvoorstel met prijsopgave. Wil je daarna nog iets wijzigen? Geen probleem, dan sturen we je vrijblijvend een nieuw reisvoorstel. Samen met onze reisspecialist stel je zo je ideale Ecuador vakantie samen. Deze kun je vervolgens makkelijk boeken door middel van ‘mijn reisplan’. Zodra we deze hebben ontvangen, gaan we direct aan de slag en ontvang je zo snel mogelijk een definitieve bevestiging, zodra wij bericht van onze lokale vertegenwoordiger in Ecuador hebben ontvangen. Heb je vragen, dan kun je ons altijd even bellen of mailen.

Meest logische route voor je Ecuador vakantie?

Start van je Ecuador vakantie
De meeste vluchten komen ’s ochtends aan in Quito. Het koloniale centrum van de stad hoort tot de werelderfgoed lijst van UNESCO en ligt op grote hoogte. Daarom is het fijn om twee nachten in de stad te acclimatiseren. Onze Ecuador vakanties beginnen daarom met een Easy Going Quito: starten op de evenaar. De meeste mensen reizen na Quito eerst noordwaarts naar de Ponchos en bolhoedjes van het Indiaanse provinciedorp Otavalo. Met Witte toppen en haciënda’s reis je over de rug van de Andes naar de hoogste vulkaan van Ecuador, Cotapaxi, en slaap je op een ‘werkende’ haciënda. Vervolgens reis je per bus naar het Amazonestadje Tena voor de bouwsteen Amazone in, olielamp aan. Na de jungleavonturen is het wel prettig om het iets rustiger aan te doen met Badderen in Baños en Música in koloniaal Cuenca in het zuiden van Ecuador. Het vervoer tussen de bouwstenen en uiteraard ook de overnachtingen worden allemaal voor je geregeld.

Galapagos eilanden en afsluiting van je Ecuador vakantie
Ecuador zou Ecuador niet zijn zonder de Galapagoseilanden, de meest unieke eilandengroep ter wereld wat betreft flora en fauna. Door de afgelegen ligging diep in de Pacifische Oceaan is de flora en fauna nauwelijks geëvolueerd en ontbreken natuurlijke vijanden. Hierdoor zijn de dieren totaal niet schuw en leven hier al sinds eeuwen ongestoord voort. Dát maakt de Galapagos een magische droombestemming.

Vanuit Guayaquil of Quito regelen we je binnenlandse vlucht naar de Galapagoseilanden. Je kunt hier samen met een klein internationaal gezelschap de bootreis Galapagos: once in a lifetime maken. Heb je het niet zo op wiebelige nachten en wil je ’s avonds kunnen gaan en staan waar je wilt? Dan is de bouwsteen Eigenwijs Galapagos hoppen de beste invulling van je Ecuador vakantie. Je ziet dezelfde dieren, doet dezelfde excursies maar verblijft in comfortabele hotels op verschillende eilanden. Voor een relaxt strand einde kun je nog een paar nachtjes langer verblijven in Puerto Ayora waar we een comfortabel hotel aan het strand regelen. Met deze voorbeeldreis inclusief Galapagos ben je ongeveer 21 dagen op vakantie in Ecuador.

Onze lokale vertegenwoordiger in Ecuador

In Ecuador werken wij nauw samen met een lokale partner. Onze partner is gevestigd in Quito. Bij aankomst op de luchthaven staat een Engels/Nederlandsprekende vertegenwoordiger je op te wachten. Het dag-tot-dag programma, de vouchers voor de geboekte hotels en tickets voor de binnenlandse vluchten worden aan je overhandigd. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt voor vertrek, tref je het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je tijdens je Ecuador vakantie altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

Als Riksja Ecuador hebben we veel gereisd door het land. We staan je graag bij met verder advies, bijvoorbeeld ook over het klimaat in de periode waarin je op vakantie wilt gaan. Op de wie zijn wij pagina vind je meer informatie over ons. Bij vragen kun je ons altijd even bellen bellen of een e-mail sturen.

background-pattern