Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Geld in Ecuador

Voorbereid op reis

Geld in Ecuador

Geldzaken
Sinds september 2000 heeft Ecuador geen eigen munteenheid meer. Na een financiële crisis is er besloten om de Amerikaanse Dollar als officiële valuta aan te houden. De wisselkoersen fluctueren aanzienlijk dus het is aan te raden om vlak voor de reis de koers eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan hier bij helpen.

Pinnen
In alle grote steden in Ecuador kun je op veel plekken geld opnemen. Ook de kleinere plaatsen krijgen steeds vaker pinautomaten zodat het steeds gemakkelijker wordt om aan geld te komen. De prijs die je voor het pinnen dient te betalen, wil overigens per bank nogal eens verschillen.

Creditcard
Een creditcard is natuurlijk altijd handig om mee te nemen op reis. Bewaar hem tijdens de reis gescheiden van andere betaalmiddelen. In geval van verlies kun
je dan altijd terugvallen op je creditcard. In winkels en restaurants is het niet gebruikelijk om te pinnen en/of met je creditcard te betalen. Zorg daarom altijd voor voldoende cash.

Gebruik van je betaalpas buiten Europa
Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen.

Zakgeld
Met hoeveel zakgeld per dag je rekening moet houden, is een moeilijke vraag. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen uitgavenpatroon. Wel kunnen we je al aardig op weg helpen met bedragen waaraan je ongeveer moet denken. Bussen en taxi’s zullen de vervoermiddelen zijn die je het meeste gebruikt. Voor korte afstanden kun je rekenen op $5 per rit. In steden zoals Quito en Guayaquil raden we aan om een taxi te kiezen met een meter. Ga je uit eten dan heb je voor $20 een prima maaltijd met een drankje. Inclusief een excursie en wat snacks kun je rekening houden met ongeveer $35-$40 zakgeld per persoon per dag.

Fooien ziijn over het algemeen al inbegrepen bij de rekening die je krijgt in restaurants. Is het echt goed bevallen dan kun je de ober nog 5% extra geven. $1 voor het dragen van je tas in een hotel is normaal, ongeveer $5 voor een gids bij een groepsexcursie en $10,- per persoon voor een privé-excursie. Je kunt de chauffeur tijdens de excursies blij maken met ongeveer de helft van dit bedrag.

Entreekosten Galapagos archipel
De Galapagos eilanden zijn een beschermd gebied dat goed onderhouden wordt. Dit moet natuurlijk zo blijven en om deze reden dient elke bezoeker een ‘entrance card’ aan te schaffen. Tegen een contante betaling van $100 per persoon ter plaatse kun je de archipel bezoeken, op de luchthaven betaal je hiernaast nog $20 tax.

background-pattern