Naar boven

Bouwstenen Kroatië en Slovenië

Deze 4 steden in Kroatië moet je gezien hebben!

blog

Ben je op zoek naar een alternatief voor de middeleeuwse steden van Italië? Wil je de Game-of-Thrones filmsets wel eens in het echt zien? Of wil je gewoon een waanzinnige cultuur-historische reis maken langs de mooiste steden van Kroatië? Wij zijn er voor je! Hieronder lees je alles over onze favorieten terug.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 27 januari
Geschreven door
Stefan Greeuw
Kroatië steden

Pula

Voor veel reizigers is schiereiland Istrië hét startpunt van een rondreis door Kroatië. Istrië heeft een kilometers lange kust met charmante steden zoals Pula, Rovinj of Poreč. Van deze steden steekt Pula er volgens ons met kop-en-schouders bovenuit. Het Romeinse amfitheater van deze stad is niet alleen indrukwekkend, maar ook het enige amfitheater in de wereld met een nog geheel intacte ronde muur. Daarnaast is Pula een waar openluchtmuseum om doorheen te wandelen. Vergaap je aan de talloze Romeinse kunstwerken in de stad. Het ene gebouw is nog mooier dan het ander! Daarnaast is de omgeving van Pula dé plek om de wijngebieden van Istrië te ontdekken. Wij zeggen: proost op Pula, ofwel živjeli!

Sibenik

Niet veel reizigers zullen bij de naam Sibenik meteen opspringen uit hun stoel, maar dit middeleeuwse stadje, gelegen aan de indrukwekkende kliffenkust van Kroatië, is een van de steden in Kroatië die het bezoeken meer dan waard is. Het sfeervolle, kleine centrum is omringd door een eeuwenoude stadsmuur en is geheel autovrij. Strijk hier neer op een van de vele terrassen of struin door de door historische straten met het Adriatische zonnetje in je gezicht. Heb je de binnenstad helemaal gezien? Dan biedt Sibenik ook genoeg uitvalsmogelijkheden. Bezoek bijvoorbeeld Sibenik“>de Krka-watervallen of het Visovac-klooster gelegen in het Krka Nationaal Park. Sibenik is met recht de trots van de Kroaten te noemen.

Sibenik Kroatië
Split

Split

Split is een allesomvattende stad in Kroatië . Dwaal hier door een doolhof aan historische straten, geniet van de Dalmatische keuken of strijk neer op een van de fijne stadsstranden en kijk met een Kroatisch biertje in de hand uit over azuurblauw water. Split is niet voor niets een van de meest populaire steden van Kroatië. Trek er dus vroeg op uit. Onze tip: leer Split van een andere kant kennen en duik samen met een local de keuken in. Vraag ook zeker naar het recept van de Soparnik: een grote pizza met ui, knoflook, olijfolie en snijbiet. De Kroaten zijn er trots op en het is ook nog eens héél lekker.

Ook leuk: een tripje naar het romantische en nabij gelegen Trogir. Ook wel klein Venetië genoemd. Hoe je er komt? Met de boot natuurlijk. Wij vonden dit een niet-te-missen snoepje van een stad.

Dubrovnik

Oh, oh, Dubrovnik! Misschien is dit wel onze favoriet van alle steden in Kroatië, mits je de toeristen even uit het plaatje wegdenkt. Dubrovnik is één van de best bewaarde middeleeuwse steden van de wereld en is dan ook terug te vinden op de erfgoedlijst van UNESCO én die van ons. De stadsmuren zijn de eyecatcher van de stad en in een twee uur wandelen loop je over de muren zo de binnenstad rond. Wil je kennis maken met het echte Dubrovnik? Ga dan op pad met een lokale gids en ontdek de onontdekte plekken van de stad. Zo vermijd je de cruise-klanten en het dagjespubliek én leer je de stad op een authentieke manier kennen.

Dubrovnik

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern