Rondreizen Kroatië en Slovenië

Unieke individuele rondreizen

✔ Boek vóór 1 juni 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.

Met Riksja Kroatië reis je eigenwijs en individueel. Wij hebben de beste routes al voor je uitgestippeld, waarbij jij nog volop keuze hebt om de rondreis door Kroatië naar jouw hand te zetten. Hier een nachtje langer, daar een extra excursie of een special stay? Wat jij wilt. Boek de reis direct of vraag onze hulp, want die geven we je graag. Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor. Ontvang een reisvoorstel op maat.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een (huur) auto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3

Individuele rondreizen in Kroatië

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Tips en veel gestelde vragen over een rondreis Kroatië

De beste reisroute voor een rondreis Kroatië

Een rondreis door Kroatië kun je al vanuit je eigen straat starten, dat is zo leuk aan het maken van een roadtrip. Je kunt er voor kiezen om het stuk in één keer te rijden, maar fijner is om een stop te plannen in buurland Slovenië. Zoals in rondreis 1 gepland is. Het is zo’n 1200km rijden naar je eerste stop in Slovenië: het bekende plaatsje Bled. Het bekende kerkje op het eiland midden in het meer kom je op vrijwel iedere ansichtkaart tegen. Na je stop in Slovenië reis je verder naar Kroatië. Je Kroatië rondreis brengt je vervolgens langs blauwe meren en watervallen. Je struint door sfeervolle vestingstadjes en luiert op relaxte kiezelstranden.
Vergis je niet in de afstanden. Kroatië is niet groot, maar wel een landgerekt land. Reizigers die ook naar het zuiden gaan voor een bezoek aan Dubrovnik kiezen er dan ook vaak voor om te vliegen. In Dubrovnik ga je met een ‘local’ op pad, de volgende dag geniet je van het eilandleven op Brac.

Plitvice Kroatië rondreis
rondreis Kroatie Plitvice

Wat is de beste reistijd om naar Kroatië te gaan?

Of je nou in de lente, de zomer, de herfst of de winter een rondreis Kroatië maakt, ieder seizoen heeft iets bijzonders. In de zomer ben je zeker niet de enige die een reis door rondreis Kroatië maakt, het kan op verschillende plekken goed druk zijn. In het voorjaar is het een stuk rustiger en de natuur komt langzaam tot bloei. En al kan het in de herfst wat natter zijn, de herfstkleuren waarin de natuur kleurt maken veel goed. De beste reistijd is volgens ons tussen april en oktober, met in juli en augustus de hoogste temperaturen.

Meer informatie over het klimaat in Kroatië en Slovenië vind je op onze klimaatpagina.

Kan ik de bovenstaande Kroatië rondreizen nog aanpassen?

De Slovenië en Kroatië rondreizen zoals we deze hebben samengesteld zijn voorbeeld rondreizen. Uiteraard kun je deze reizen nog helemaal aanpassen naar eigen wens. Zeker bij een bestemming als Kroatië, merken we dat er vaak specifieke wensen zijn van klanten. Combineer het noorden van Kroatië bijvoorbeeld met het zuiden van het land of met nog een aantal dagen op een relaxt strand ter afsluiting van je rondreis Kroatië. Doorreizen naar Dubrovnik maakt je reis wel langer, wij helpen je graag bij het maken van keuzes. Voeg ter overbrugging van de afstand bijvoorbeeld een paar dagen op het eiland Brac toe.

Naast deze wens is er vaak ook de wens om aan het eind van de reis in een iets luxere accommodatie te verblijven. Ook dit is mogelijk en kunnen we voor je aanpassen in de reis.
Mocht je helemaal zelf de reis willen samenstellen, dan kan dat met de Kroatië en Slovenië bouwstenen (korte Kroatië reizen). Hierdoor heb je de flexibiliteit zelf je Slovenië en Kroatië reis samen te stellen zoals jij wilt. Uiteraard helpen wij graag bij het kiezen van de meest logische route, de gewenste vervoersmogelijkheden en de excursies die passen bij de Kroatië rondreis die je wilt maken.

Kroatië rondreizen buurland Slovenië
Slovenië raften, rondreizen Kroatië

Is de rondreis Kroatië met een groep of individueel?

Tijdens je Kroatië reis, reis je voornamelijk individueel. De excursies die in het programma verwerkt zijn, zullen soms individueel zijn en deze kunnen soms met een internationaal gezelschap zijn. Bijvoorbeeld wanneer je met gids opzoek gaat naar locaties uit de serie Game of Thrones. Uiteraard ga je na de excursie weer je eigen weg.

Ter plaatse werken wij samen met een lokale partner. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar mocht er iets zijn ter plaatse. Ook hebben wij in Nederland een collega stand-by 24 uur per dag. Mocht er iets zijn, kun je dus altijd of de lokale agent ter plaatse of ons in Nederland bereiken.

Hoe reis je in Kroatië?

Dat hangt er een beetje vanaf hoe je gekomen bent… Zo kun je namelijk vanuit Nederland of België met je eigen auto reizen. Gedurende je rondreis Kroatië heb je dan gewoon je eigen auto bij je, wel zo prettig. Kies je ervoor om naar Kroatië te vliegen dan zorgen wij dat de eerste transfer van het vliegveld naar je slaapplek geregeld is. Bij vertrek uit Dubrovnik of Split haal je de huurauto op en start je roadtrip door Kroatië. En voor wie door Kroatië reist mag eigenlijk een tocht op een boot niet ontbreken. Kroatië telt meer dan 1000 eilanden die in de meeste gevallen alleen per boot te bereiken zijn. Gek op varen? Kies dan voor een meerdaagse zeiltocht en meer aan voor de mooiste snorkelspots. Je auto blijft uiteraard veilig op het vaste land geparkeerd deze dagen.

Praktische informatie Kroatië reizen

Voor een rondreis Kroatië hoef je uiteraard niet heel andere voorbereidingen te treffen dan voor een vakantie in Nederland. Wel hebben we een paar handige tips voor je verzameld die je kunnen helpen om onbezorgd een rondreis door Kroatië en Slovenië te maken. Bekijk de informatie pagina voor meer informatie over je gezondheid, geldzaken in Kroatië en Slovenië en handige weetjes.

Vervoer Kroatië

Veel gestelde vragen over Slovenië en Kroatië

  • Hoe ver is het rijden naar Kroatië?
  • Wat is het tijdsverschil met Kroatië?
  • Is Kroatië geschikt voor een rondreis met kinderen?
  • Hoe betaal je in Kroatië?
  • Wat is de beste reistijd voor Kroatië?