Naar boven

Rondreizen Kroatië en Slovenië

Unieke individuele rondreizen op maat

Kroatië en Slovenië

Met Riksja Kroatië reis je eigenwijs en individueel. Wij hebben de beste routes al voor je uitgestippeld, waarbij jij nog volop keuze hebt om de rondreis door Kroatië naar jouw hand te zetten. Hier een nachtje langer, daar een extra excursie of een special stay? Wat jij wilt. Boek de reis direct of vraag onze hulp, want die geven we je graag. Als je vragen hebt neem dan gerust contact met ons op, onze Kroatië en Slovenië-specialisten helpen je graag.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een (huur) auto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Individuele rondreizen in Kroatië en Slovenië

Waarom een reis door Kroatië en Slovenië?

Kroatië en Slovenië zijn twee landen in het zuidoosten van Europa. Dit gebied wordt ook wel eens de Balkan genoemd. Deze landen gaan vaak nog onder de radar en worden dan ook wat minder druk bezocht dan landen zoals Italië en Spanje. Totaal niet terecht, vinden wij. Kroatië en Slovenië zijn twee prachtige landen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Kroatië en Slovenië liggen op ongeveer 2 uur vliegen van Nederland maar je kan ook direct met de auto ernaartoe toeren. Dit kan in 1 á 2 dagen maar is een stuk duurzamer en je hoeft dan geen vervoer meer te regelen. De landen zelf hebben heel veel te bieden. Zo is er weelderige natuur bij Plitvice NP, zijn er pittoreske stadjes zoals Split, Dubrovnik en Ljubljana en mooie meren bij Bled en Bohinj.

Plitvice Kroatië rondreis
rondreis Kroatie Plitvice

leuke plekken voor een rondreis door Kroatië

De meren van Plitvice NP
Plitvice National Park is een van de mooiste plekken in Kroatië. Dit park staat bekend om de prachtige meren met houten loopbruggen. Het helderblauwe water van de 16 meren en de vele watervallen moet je echt opzoeken tijdens je rondreis door Kroatië. Maar naast de bekende meren en watervallen heeft het park nog veel meer te bieden. Onze tip voor Plitvice is om al vroeg op pad te gaan. Zo vermijd je de drukte en kan je alles op eigen tempo bekijken. Als je wil kan je met een bootje varen of op fietstocht door het park. Let wel op dat je niet bij het merengebied gaat fietsen, dit is namelijk verboden.

Split
Split is na Zagreb de grootste stad van Kroatië en de grootste en belangrijkste stad in de regio Dalmatië. Deze oude stad is in de 3e eeuw na Christus gesticht. In die eeuw gaf de Romeinse keizer Diocletianus de opdracht om een paleis te bouwen. De bouw van dit paleis wordt gezien als het ontstaan van de stad Split. Dit paleis vormt de voornaamste trekpleister voor toeristen en staat samen met het historische centrum van de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de stad vindt je overal nog overblijfselen van de oude Romeinen. Lopend door het centrum zal je veel zuilen, bogen en timpanen tegenkomen. Naast de architectuur hebben wij nog iets speciaals geregeld in Split. We brengen je graag in contact met de lokale bevolking en hoe leuk is dat door middel van koken? Samen maken jullie typisch Kroatische gerechten. Zo leer je ook nog wat nieuwe recepten om thuis mee te blinken.

Kroatië en Slovenië rondreizen, Split
Rondreis Kroatië en Slovenië, Dubrovnik

Dubrovnik
Dubrovnik is wellicht wel de populairste stad in Kroatië. Dat is ook helemaal terecht want het is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Europa. De oude binnenstad staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast zijn veel scenes uit de populaire serie Game of Thrones in Dubrovnik opgenomen. Daardoor komen veel toeristen hiernaartoe.
In Dubrovnik kun je samen met een lokale gids een tour door de stad nemen. Je gids neemt je mee langs de karakteristieke plekken van de stad. Zo kom je langs de Onofrio-fontein, de kathedraal en het Dominicaanse klooster. De tour stopt bij de toegang tot de stadmuren. Een rondje op de stadsmuren is ongeveer 2 kilometer en je bent er zo’n anderhalf uur mee bezig. Als je nog tijd hebt kan je de rest van de middag genieten van de zon op het strand of je kan met de kabelbaan naar de top van berg Srd. Heb je zin in een uitje? Dan is onze tip om een ferry te nemen naar Cavtat, een kustplaatsje op 20 minuten varen van Dubrovnik.

Kan ik de bovenstaande Kroatië rondreizen nog aanpassen?

De Slovenië en Kroatië rondreizen zoals we deze hebben samengesteld zijn voorbeeld rondreizen. Uiteraard kun je deze reizen nog helemaal aanpassen naar eigen wens. Zeker bij een bestemming als Kroatië, merken we dat er vaak specifieke wensen zijn van klanten. Combineer het noorden van Kroatië bijvoorbeeld met het zuiden van het land of met nog een aantal dagen op een relaxt strand ter afsluiting van je rondreis Kroatië. Doorreizen naar Dubrovnik maakt je reis wel langer, wij helpen je graag bij het maken van keuzes. Voeg ter overbrugging van de afstand bijvoorbeeld een paar dagen op het eiland Brac toe.

Naast deze wens is er vaak ook de wens om aan het eind van de reis in een iets luxere accommodatie te verblijven. Ook dit is mogelijk en kunnen we voor je aanpassen in de reis.
Mocht je helemaal zelf de reis willen samenstellen, dan kan dat met de Kroatië en Slovenië bouwstenen (korte Kroatië en Slovenië reizen). Hierdoor heb je de flexibiliteit zelf je Slovenië en Kroatië reis samen te stellen zoals jij wilt. Uiteraard helpen wij graag bij het kiezen van de meest logische route, de gewenste vervoersmogelijkheden en de excursies die passen bij de Kroatië rondreis die je wilt maken.

Rondreis Kroatië en Slovenië, eiland Vis

Veelgestelde vragen over Slovenië en Kroatië

  • Hoe ver is het rijden naar Kroatië?
  • Wat is het tijdsverschil met Kroatië?
  • Is Kroatië geschikt voor een rondreis met kinderen?
  • Hoe betaal je in Kroatië?
  • Wat is de beste reistijd voor Kroatië?
background-pattern