Plitvice-meren-Kroatie

Paradijselijke Plitvice meren

bouwsteen

 • Reisschema:
  Plitvice meren
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Excursie:
  Entree Plitvice meren
 • Reissom:
  Vanaf € 168,- p.p. bij 2 personen
✓ Bezoek de Plitvice-meren, het mooiste natuurpark van Europa.
✓ Overnacht in een natuurlijke omgeving in de buurt van de watervallen
✓ We regelen de entree en je ontvangt onze tips & tricks om de drukte te ontlopen
✓ Boek optioneel een kajaktocht, fietstocht of ga raften

Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Lika, vlakbij Plitvice meren

Vandaag rijd je de binnenlanden in van Kroatië op weg naar de Plitvice meren. Je bent wellicht al zo’n beetje de hele wereld over gereisd voor de hoogste of de breedste watervallen, relatief dichtbij liggen toch echt de allermooiste. Ook één van de populairste, want met ruim een miljoen bezoekers per jaar heb je de watervallen nooit alleen voor jezelf. Toch zijn er wel slimme tips en tricks om de grote groepen te ontlopen. Wij geven die aan je mee in ons informatiepakket, zodat je het maximale kunt halen uit je bezoek aan de Plitvice meren.

Veel reizigers bezoeken de Plitvice meren met een dagtrip vanuit de kust en komen rond tien uur bij het park aan. Wij regelen dan een slaapplek dichtbij de ingang van het park, zodat je er vroeg naartoe kunt en niet alleen de hitte (in de zomer), maar ook de meeste van deze groepen voor kunt blijven. Maar dat is niet de enige reden. Het merengebied is slechts 1% van het totale natuurpark vol grotten, rivieren, bossen en heuvels en er is dus veel te zien en te beleven in de omgeving.

Decorative torn edge

Je overnacht hier in een kleinschalig guesthouse met een landelijke sfeer en veel houten details, op maximaal 20 minuten rijden van de ingang. Er zijn ook enkele hotels in het park, maar die voegen volgens ons weinig toe aan je beleving (ook dan mag je het park alleen binnen openingstijden bezoeken) en hebben een slechtere prijs-kwaliteitsverhouding.

Een ticket voor één volle dag entree is inclusief, maar we kunnen voor een toeslag ook een ticket van twee dagen kopen voor het park zodat je het vandaag al kunt bezoeken. Ga rond een uurtje of vier naar binnen als de ergste drukte voorbij is. Een goed moment om het populairste gedeelte, de beneden meren, te bezoeken. Er zijn hier verschillende wandelroutes over houten vlonders langs en over het water, mooie uitzichtpunten, meren en verschillende watervallen, waaronder Veliki Spap wat de beroemde en hoogste waterval is. Ook kun je er een boottochtje maken. Maar we kunnen voor vandaag ook een optionele excursie inplannen zoals kajakken in een doorzichtige kajak of ga mountainbiken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Bezoek de Plitvice meren

Vroeg op, want voor tien uur zijn er minder bezoekers en hoef je niet hutje mutje langs de meren te sloffen. Er zijn verschillende eetgelegenheden in het park, maar als je zelf wat meeneemt, dan ben je vrij om zelf een mooi plekje uit te kiezen voor de lunch. Heb je gisteren het onderste gedeelte bezocht, dan kun je vandaag het bovenste gedeelte verkennen. Twaalf van de zestien meren liggen in dit gedeelte van het park. Ook hier kun je kiezen uit een aantal goed aangelegde wandelroutes. Ook is er een treintje (klinkt wellicht wat suf, maar is toch best handig hebben we ervaren) dat je naar boven kan brengen.

Hoewel de verleiding groot is om een verfrissende duik te nemen in het helderblauwe water, is dat ten strengste verboden om het ecosysteem in deze UNESCO Werelderfgoed-site te beschermen. Je mag er ook niet fietsen. Dit kan wel op een aantal mooie plekken in het natuurpark buiten het merengebied. Kies onderaan de pagina uit een paar optionele excursies die je in de omgeving onderneemt. We plannen deze op de dag van aankomst of vertrek voor je in.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Plitvice meren

Na het ontbijt vervolg je je reis door Kroatië, bijvoorbeeld met de bouwsteen in Sibenik & Krka. Voordat je verder reist kunnen we vanmorgen ook een excursie voor je inplannen in de omgeving van het merengebied. Bekijk de mogelijkheden hieronder en laat ons weten wat we voor je kunnen inplannen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Kajaktocht in een doorzichtige kajak

 • Reissom:
  Vanaf € 68,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Kajak, uitrusting en routebeschrijving

Je peddelt in een doorzichtige kajak door het kraakheldere water van de Gacka rivier. Een bijzondere ervaring, omdat je zoveel meekrijgt van de onderwaterwereld tijdens je kajaktocht. De boten zijn stabiel en bieden plek voor twee personen. De tocht is acht kilometer en duurt zo’n twee en een half uur. Je krijgt de juiste materialen en instructies mee. Geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar.

Decorative torn edge
Variant
2

Raften of kajakken op de Mreznica-rivier

 • Reissom:
  € 48,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Raft/kajak, uitrusting, gids

De smaragdgroene Mreznica rivier ligt niet ver (zo’n 50 minuten) van de drukbezochte Plitvicemeren, maar wordt gelukkig veel minder druk bezocht. Het landschap is net zo prachtig met groene loofbomen, verschillende watervallen en blauwgroen water. Hier mag je wel zwemmen, van watervallen springen en ook kajaken of raften. Je peddelt hier door de helderblauwe rivier en wordt omgeven door watervallen en groene bossen waar veel beschermde planten en dieren leven. Raften doe je in een iets rustiger gedeelte van de rivier. We overleggen welke ervaring het beste bij je past.

Decorative torn edge
Variant
3

Fietsen rond Plitvice

 • Reissom:
  Vanaf € 25,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Fietshuur

De natuur vlak buiten het merengebied is heel afwisselend met bossen, weilanden, watervallen en canyons. Je kunt er de mooiste fietstochten maken. Fietsen betekent in Kroatië vaak dat je op een mountainbike de bush ingaat. Tijdens het fietsen ligt de nadruk meer op veel zien van de natuur en iets minder op het avontuur. Daardoor is het geschikt voor iedereen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Istrië voor de fijnproever

 • Istrië
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 170,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Krka watervallen Sibenik
bouwsteen

Kriskras door Sibenik

 • Sibenik & Krka watervallen
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 134,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Split reis Kroatië
bouwsteen

Een kijkje in de keuken van Split

 • Split
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 175,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge