Menu background

Naar boven

Dubrovnik op lokale voet

bouwsteen

 • Reisschema:
  Dubrovnik
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Excursie:
  vroege ochtendwandeling met local
 • Reissom:
  vanaf € 230,- p.p. bij 2 personen
✓ Ontdek de oude ommuurde middeleeuwse stad Dubrovnik
✓ Overnacht in een appartement in de wijk Lapad
✓ We regelen een ochtendwandeling met een local, als de stad nog rustig is
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Dubrovnik

De meeste reizigers beginnen of eindigen hun reis door Kroatië in Dubrovnik. De stad heeft namelijk een luchthaven en veel voordelige rechtstreekse vluchten naar Nederland en België. Als Dubrovnik het start- of eindpunt van je reis is, heb je er geen huurauto nodig. Je kunt de stad gemakkelijk te voet verkennen, er gaan handige stadsbussen tussen de verschillende wijken en naar de stranden langs de kust hop je zo op de ferry. Daar komt bij dat de klinkerstraten van het oude centrum van Dubrovnik autovrij zijn, dus hier kan je de auto sowieso laten staan.

De stad Dubrovnik is populair bij reizigers, en terecht: het is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Europa en de oude binnenstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Sinds delen van de serie Game of Thrones in de stad werd opgenomen, is de stad nóg bekender geworden. Vooral in de zomermaanden wemelt het in het oude centrum van de toeristen: veel cruisegasten overspoelen overdag de straten en dan is het erg druk. Wij kiezen daarom voor een appartement niet in het oude centrum van Dubrovnik, maar juist in de nabijgelegen wijk Lapad. Veel leuker! Zo ontdek je het échte Dubrovnik, zonder massatoerisme.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ochtendexcursie met local in Dubrovnik

Bij de lokale supermarkt kun je boodschappen doen voor je ontbijt; het appartement heeft een keukentje en terras of balkon waar je de dag zelf kunt starten. Daarna ga je in alle vroegte op pad met een lokale gids, die je graag de bijzondere plekken van het oude centrum laat zien. De excursie start rond 7 of 8 uur ’s ochtends, zodat je in de stad bent voordat de cruisetoeristen aankomen. Voordeel: je bent zo ook de hitte voor, want zeker in de zomermaanden kan de zon flink branden tussen 12 en 3.

Je gids neemt je mee langs de Onofrio-fontein, de kathedraal en het Dominicaanse klooster. Een kopje koffie is inbegrepen, om even wakker te worden op dit vroege tijdstip. Heb je thuis nog niet ontbeten, dan kun je dit bij de gids aangeven: ze stopt graag onderweg bij een leuke plek waar je een ontbijtje-to-go kan meepikken (voor eigen rekening). Onderweg vertelt de gids honderduit over haar stad, en krijg je ook wat lokale tips voor leuke restaurants en winkels. De tour eindigt bij de toegangspoort naar de stadsmuren, waar je zelf kan kiezen of je die vervolgens wilt beklimmen of niet.

Decorative torn edge

De stadsmuren van Dubrovnik zijn beroemd, omdat ze zo goed bewaard zijn gebleven. Je kunt een rondwandeling maken over de muur; het totale rondje is zo’n twee kilometer en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. De toegang tot de stadsmuur is niet inbegrepen bij de excursie; reken op ongeveer €28 per persoon voor een entreeticket. Via deze website kun je van tevoren vast je ticket kopen, zodat je niet in de rij hoeft.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Geniet van een middagje relaxen op het stadsstrand Banje Beach, of maak een ritje met de kabelbaan naar de top van de berg Srd. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad, de zee en de eilanden voor de kust, en er is een restaurant waar je geniet van een hapje en een drankje. Een kaartje voor de kabelbaan kost ongeveer €20 per persoon. Ben je wel in voor een uitje? Neem dan vanuit Dubrovnik de ferry naar Cavtat, een kustplaats op twintig minuten varen. Het is een soort Dubrovnik in het klein zonder toeristen, met een leuke promenade aan zee en een haven vol jachten.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Dubrovnik

Je tijd in Dubrovnik zit erop. Wil je graag wat langer blijven? Dat kan natuurlijk, laat het ons weten en we plannen een of meerdere extra nachten in Dubrovnik voor je in. Je kunt ook nog extra excursies toevoegen aan je verblijf in Dubrovnik, je vindt de opties hieronder.

Vanuit Dubrovnik kun je richting het vliegveld om terug te reizen naar huis, of misschien begint je rondreis door Kroatië nu pas. Reis langs de Adriatische kust omhoog naar onze bouwsteen in Split en Trogir, of geniet van het eilandleven op Brač waar je per ferry naartoe vaart.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Dubrovnik op lokale voet

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Krka watervallen Sibenik
bouwsteen

Kriskras door Sibenik

 • Sibenik & Krka watervallen
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 284,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Split reis Kroatië
bouwsteen

Een kijkje in de keuken van Split

 • Split
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 175,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Trossen los…zeilen in Kroatië

 • Kornati eilanden
 • 4 dagen/ 3 nachten
 • € 875,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Time-out op Brac

 • Brac eiland
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 230,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge