Naar boven

Kroatië op je bucketlist

5x waarom Kroatië op je bucketlist hoort

blog

We blijven allemaal toch een beetje in de buurt en ontdekken dat in Europa ook nog zoveel mooie plekken te ontdekken zijn. Wat dacht je van een vakantie naarKroatië? Een land met zoveel variatie; van luieren aan het strand tot kajakken of zelfs zeilen langs de kust. En je rijdt er ook nog eens gemakkelijk met je eigen auto naar toe, je roadtrip start dus al in de straat. Zet eenKroatië vakantie maar op je bucketlist!
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 28 januari
Geschreven door
Stefan Greeuw
Auto huren

1: Kroatië is de ideale bestemming voor een roadtrip

Je kunt er zelfs vanuit Nederland naar toe toeren en dat is toch wel het aller leukste van een roadtrip: dat deze start in je eigen straat. Ook de overnachtingen onderweg kunnen we voor je regelen. De wegen in Kroatië zijn goed, net als de bewegwijzering. Ook is het een veilig land om met je eigen auto doorheen te reizen. Kroatië is geen groot land, maar wel heel langgerekt. Toer je vanuit Istrië helemaal tot aan Dubrovnik, dan ben je een kleine 700 kilometer verder. En dat is helemaal geen straf, er zijn genoeg mooie plekken om onderweg te stoppen, je rijdt zelfs een stukje door Bosnië. Rondreizen met je auto is dus perfect voor je Kroatië vakantie.

2: Zin in actie? Dan hoef je je niet te vervelen.

Kajakken langs de kust, wandelen door de fantastische natuur (daarover later meer), zwemmen onder een waterval en zeilen langs onbewoonde eilandjes. Kroatië is zeker niet alleen maar voor zonaanbidders een paradijsje. Al komen die met meer dan 2500 zonuren per jaar overigens niks te kort.

Raften Kroatië vakantie
Zeilen in Kroatië

3. Meer dan 1000 eilanden

Kroatië heeft wel 1000 eilanden, maar ze zijn lang niet allemaal bewoond. Simpelweg omdat ze te klein zijn. Op de grootste eilanden, zoals Krk en Brac kun je dan gelijk weer een paar dagen vertoeven. Op het ene eiland kun je prima zwemmen, snorkelen en van de zon genieten. Het andere eiland leent zich voor meer actie met meer dan 300 kilometer aan wandelpaden. De meeste zijn alleen per boot te bereiken, maar Krk is met een brug verbonden met het vaste land. En als je er met de auto niet kunt komen, dan zeil je er toch gewoon naartoe? Een Kroatisch eiland is dus een heerlijke toevoeging aan je Kroatië vakantie.

4. De natuur is echt prachtig!

Maar echt! Kroatië heeft de perfecte mogelijkheid voor een zeiltocht langs ruige kliffen, verborgen strandjes en knusse baaitjes. Met een beetje geluk zie je zeeschildpadden en zwemt er een dolfijn met je mee. Of maak vroeg in de ochtend, voordat het er te druk wordt, een wandeling langs de 16 meren van het Plitvice NP. De meren, die allemaal een andere kleur blauw hebben, zijn met watervallen verbonden met elkaar. Kilometers boardwalk en een boottocht brengen je langs alle mooie plekken. Of je hier nou in de zomer bent wanneer het park prachtig groen kleurt of in het najaar wanneer de bomen in herfstkleuren veranderen, het park is het hele jaar door goed te bezoeken.

Plitvice Kroatië rondreis
Dubrovnik

5. Op citytrip

Als onderdeel van je Kroatië rondreis of gewoon voor een paar dagen. Ben je dol op oude vestigingssteden en slenteren door smalle straatjes, dan zijn Split en Dubrovnik een must-see in Kroatië. Dubrovnik staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel over de stadsmuur of neem de kabelbaan omhoog om helemaal over Dubrovnik heen te kijken. Beide steden liggen aan de kust, dus wordt het op een warme zomerdag te heet dan is de zee altijd dichtbij.

Overtuigd?

Bekijk dan eens onze kant-en-klare Kroatië-reizen. Wij hebben verschillende individuele rondreizen samengesteld, die uiteraard helemaal op basis van jouw wensen aangepast kunnen worden. Laat je ook inspireren door onze andere Europa-bestemmingen zoals bijvoorbeeld IJsland, Georgië of Portugal!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern