Menu background

Naar boven

krk

Proeven van het eilandleven op Krk

bouwsteen

 • Reisschema:
  Krk
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 438,- p.p. bij 2 personen
✓ Fijn eilandverblijf tijdens een self-drive reis
✓ Overnacht in een appartement of fijne kamer
✓ Zwem op bekendere en meer afgelegen stranden.
✓ Tips voor leuke boottochten in de omgeving van Krk
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst op Krk eiland

Om op Krk te komen kun je vliegen op de luchthaven Rijeka, wat net ten noorden op het eiland ligt. We reserveren dan een huurauto voor je die je gelijk na aankomst ophaalt. Je hoeft dan alleen nog je koffers in te laden en je vakantie kan beginnen! De meeste reizigers reizen er met eigen auto naartoe na een bezoek aan bijvoorbeeld Istrië, de Plitvice meren of Sibenik. Omdat het eiland met een tolbrug verbonden is het met vaste land, rijd je er op elk gewenst van de dag op je gemakje naar toe. Omišalj is de eerste plaats die je tegenkomt en leuk om even te stoppen. Dit oudste stadje van het eiland heeft sfeervolle straatjes en een lange promenade langs de klif waar je uitkijkt over de zee. Je krijgt het gelijk het eilandgevoel!

We werken op Krk samen met een aantal appartementen of kamers (kamers zijn inclusief ontbijt). Ze zijn niet heel luxe, maar door de kleinschaligheid ervan ervaar je de lokale gastvrijheid er op z’n best. Afhankelijk van de samenstelling van je reisgezelschap zoeken we een geschikte overnachtingsplek uit in één van de dorpjes op het eiland. Hoewel Krk één van de grotere eilanden is van Kroatië, is het strand er altijd in de buurt. Liever in een (wat grootschaliger) resort met zwembad verblijven? Onderaan de pagina vind je meer informatie.

Decorative torn edge

Dag 2 & 3 – Verblijf op Krk eiland

De komende dagen heb je alle tijd om het eiland te verkennen. Op Krk is ongelooflijk veel te zien en te beleven. Naast Omišalj zijn er nog meer mooie stadjes zoals Vrbnik met het ogenschijnlijk smalste straatje (40 cm breed) ter wereld. Het is ook de moeite waard om even te stoppen bij het historische havenplaatsje Malinska en om met een ijsje in de hand te struinen door Krk stad. Ook vonden we het leuk om met een bootje naar het eilandje Košljun te varen, waar nog monniken leven in het klooster. Als je over het eiland rijdt, zul je zien dat de natuur aan de westkant heel groen en in het oosten juist rotsachtig is. Aan die kant van het eiland groeit minder, omdat de Bura wind, die van het vasteland het eiland opwaait, het zoute zeewater meebrengt.

Decorative torn edge

Op Krk zijn een heleboel mooie stranden. Zoals in vrijwel de rest van Kroatië zijn het kiezelstranden, dus zorg ervoor dat je waterschoenen meeneemt als je gaat zwemmen. Je kunt je handdoek uitrollen op het strand, maar op de meeste plekken ook een parasol en strandstoelen huren. Sommige van deze stranden zijn erg populair en het kan er dan ook behoorlijk druk worden. Denk daarbij aan de stranden rond Baska en Malinska. In de baai van Soline kun je je insmeren met modder, wat zou helpen tegen huidklachten. En zoals vaak geldt, hoe lastiger het strand te bereiken is, hoe rustiger het er is. Sommige strandjes, zoals Vela Luka, kun je alleen met de boot bereiken.

We hebben ervoor gekozen geen boottocht inclusief te doen, omdat we ruim van tevoren niet kunnen garanderen dat de boot ook daadwerkelijk vertrekt. Dit heeft te maken met het aantal aanmeldingen, het weer en ook aan de plannen van de boot eigenaar voor die dag. Het is dan ook verstandig om ter plaatse een boottocht te reserveren. In ons informatiepakket ontvang je tips van ons.

Decorative torn edge

Dag 4- Vertrek van Krk

Na het ontbijt eindigt je verblijf op Krk. Via de tolbrug vervolg je je reis door Kroatië. Rijd noordwaarts richting Istrië, bezoek de Plitvice meren of zak af richting Zadar of het sfeervolle kustplaatsje Sibenik.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Proeven van het eilandleven op Krk

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Istrië voor de fijnproever

 • Istrië
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 252,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Paradijselijke Plitvice meren

 • Plitvice meren
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 205,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zadar, daar zit muziek in!

 • Zadar
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 290,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Krka watervallen Sibenik
bouwsteen

Kriskras door Sibenik

 • Sibenik & Krka watervallen
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 284,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge