Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Spanje

vakantie Spanje
Droom weg in sprookjesachtig Alhambra, ervaar de Arabische sferen in Granada, swing mee op flamenco in Sevilla en in de olijvenstreek leer je alles over het proces om van olijven de lekkerste olijfolie te maken. Op de Canarische eilanden verken je canyons en vulkanen en met onze minder toeristische strandmogelijkheden is er altijd wel een plekje waar je lekker kunt ontspannen. We hebben de fijnste slaapplekken al voor je uitgekozen en zorgen ervoor dat je niks mist! Riksja Travel is een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We zijn gespecialiseerd in de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je het land echt ontdekt en ervaart en waarbij je de lokale bewoners ook leert kennen. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepjes. Niks massaals. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Spanje reis reis samen.
Decorative torn edge
vakantie Spanje
Handige weetjes Spanje
Masca Canarische eilanden
Klimaat en beste reistijd Spanje olijfroute
vakantie Spanje
vakantie Spanje
vakantie Spanje
Handige weetjes Spanje
Eilandhoppen Canarische eilanden
vakantie Spanje
Spanje rondreis
vakantie Spanje
vakantie Spanje

Onze favoriete plekken in Spanje

Afwisselend Spanje

Spanje is bij velen bekend als strand- of stedentrip bestemming. Maar er is zoveel meer. De steden waar je door smalle straten met tapasbarretjes slentert wissel je af met het binnenland waar je tussen olijfvelden en druivenranken rijdt. Maar ook besneeuwde bergtoppen, groene canyons en vulkanen vind je op de Canarische eilanden en in Spanje. In culinair opzicht kom je niks tekort in Spanje. De lekkerste tapas en Spaanse wijnen maar ook couscous en muntthee proeven terwijl je aan een waterpijp lurkt in de Arabische wijk van Granada. Een reis door Spanje kun je zo afwisselend maken als je zelf wilt.

vakantie Spanje

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey, het koningspad in het Nederlands, is een pad vlakbij Malaga. Dit pad loopt van Ardales naar El Chorro. Het is een houten pad op zo’n 100 meter hoog door een kloof. Als je op vakantie gaat naar Spanje dan is dit indrukwekkende pad zeker de moeite waard. Het is ongeveer 3 kilometer lang. De oorsprong van de naam komt van de opening van de stuwdam in de kloof. De koning liep destijds over dit pad om de stuwdam te openen.

Belevenis tijdens je reis

Een bezoek aan het Alhambra ontbreekt op bijna geen enkele reis door Andalusië. Daarnaast regelen we ook andere excursies die je zelf niet zo makkelijk kunt regelen. Zo ga je in Sevilla met een flamenco danseres op pad die je alles vertelt over deze passionele dans. Je gaat op in het ritme van de gitaarklanken en voelt de emoties van de dansers in een kleine patio. Geen bolletjes jurken en castagnettes maar juist de authentieke flamenco met vaak donkere kleding die niet afleidt van de muziek en dans. In de sherrystreek proef je het Spaanse goud in een kleine bodega.

vakantie Spanje
vervoer in Spanje

Eigen tempo

Met een huurauto door Andalusië toeren geeft je een gevoel van vrijheid. Je kunt stoppen waar en wanneer je wilt. Van onze lokale agent ontvang je een uitgebreide routebeschrijving met zowel de snelste als de leukste weg naar je volgende bestemming. Ook krijg je tips over waar je het beste kunt parkeren in de steden. Het ontbijt regelen we op de meeste plaatsen, maar voor de lunch en het diner heb je de vrijheid om te eten waar je wilt. In Spanje is een terras of tapasrestaurant nooit ver weg.

Bekijk onze Spanje vakanties

Met onze Spanje bouwstenen bouw je jouw unieke vakantie door Spanje. Jij kiest zelf wat je wilt doen, maar wij ontnemen je de vervelende rompslomp van alles moeten regelen. Mocht je graag geïnspireerd worden voor onze ideale routes? Bekijk dan de Spanje rondreizen die we door midden van bouwstenen al hebben samengesteld. Ook deze kun je altijd nog aanpassen. Onze collega’s ter plaatse staan bovendien tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar staat er nooit alleen voor.

Reiziger op caminito-del-rey
bouwsteen

Malaga: ’n Spaans beginnetje

 • Malaga
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Fly drive Andalusie Alhambra
rondreis

Fly-drive Andalusië: tussen paleizen en olijven

 • Granada - Zuheros
 • 7 dagen / 6 nachten
 • vanaf € 525,- p.p. bij twee personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

La Palma: het groene vulkanische eiland

 • La Palma
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 280,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
El Teide op Tenerife
rondreis

Canarische eilanden: Tenerife & La Palma

 • Tenerife & La Palma
 • 8 dagen / 7 nachten
 • vanaf € 849,- p.p. bij twee personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Tenerife: van het strand tot de hoogste berg van Spanje

 • Tenerife
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 271,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Sevilla patiohotel wijk Santa Cruz
rondreis

Escape naar Andalusië: genieten van sherry en flamenco

 • Jerez de la Frontera - Cadiz - Sevillia
 • 7 dagen / 6 nachten
 • vanaf €650, - p.p bij twee personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern