Inspiratie voor je vakantie in Spanje

Droom weg in sprookjesachtig Alhambra, ervaar de Arabische sferen in Granada, swing mee op flamenco in Sevilla en in de olijvenstreek leer je alles over het proces om van olijven de lekkerste olijfolie te maken. Op de Canarische eilanden verken je canyons en vulkanen en met onze minder toeristische strandmogelijkheden is er altijd wel een plekje waar je lekker kunt ontspannen. We hebben de fijnste slaapplekken al voor je uitgekozen en zorgen ervoor dat je niks mist! Riksja Travel is een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We zijn gespecialiseerd in de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je het land echt ontdekt en ervaart en waarbij je de lokale bewoners ook leert kennen. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepjes. Niks massaals. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Spanje reis reis samen.

Onze favoriete plekken in Spanje

Afwisselend Spanje

Spanje is bij velen bekend als strand- of stedentrip bestemming. Maar er is zoveel meer. De steden waar je door smalle straten met tapasbarretjes slentert wissel je af met het binnenland waar je tussen olijfvelden en druivenranken rijdt. Maar ook besneeuwde bergtoppen, groene canyons en vulkanen vind je op de Canarische eilanden en in Spanje. In culinair opzicht kom je niks tekort in Spanje. De lekkerste tapas en Spaanse wijnen maar ook couscous en muntthee proeven terwijl je aan een waterpijp lurkt in de Arabische wijk van Granada. Een reis door Spanje kun je zo afwisselend maken als je zelf wilt.

vakantie Spanje
vakantie Spanje

Belevenis tijdens je reis

Een bezoek aan het Alhambra ontbreekt op bijna geen enkele reis door Andalusië. Daarnaast regelen we ook andere excursies die je zelf niet zo makkelijk kunt regelen. Zo ga je in Sevilla met een flamenco danseres op pad die je alles vertelt over deze passionele dans. Je gaat op in het ritme van de gitaarklanken en voelt de emoties van de dansers in een kleine patio. Geen bolletjes jurken en castagnettes maar juist de authentieke flamenco met vaak donkere kleding die niet afleidt van de muziek en dans. In de sherrystreek proef je het Spaanse goud in een kleine bodega.

Eigen tempo

Met een huurauto door Andalusië toeren geeft je een gevoel van vrijheid. Je kunt stoppen waar en wanneer je wilt. Van onze lokale agent ontvang je een uitgebreide routebeschrijving met zowel de snelste als de leukste weg naar je volgende bestemming. Ook krijg je tips over waar je het beste kunt parkeren in de steden. Het ontbijt regelen we op de meeste plaatsen, maar voor de lunch en het diner heb je de vrijheid om te eten waar je wilt. In Spanje is een terras of tapasrestaurant nooit ver weg.

vervoer in Spanje

Bekijk onze rondreizen