Granada: Alhambra’s Arabische achtertuin

bouwsteen

 • Reisschema:
  Granada
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 284,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachtingen in patiohotel met ontbijt en bezoek Alhambra
✓ De Arabische verrassing van Spanje
✓ Verdwaal in het Alhambra en haar rijkelijke begroeide tuinen
✓ Slenter van Spanje naar Marokko in het oude stadscentrum
✓ Overnacht in een Moors patiohotel in de oude Albaycinwijk
Granada: Alhambra's Arabische achtertuin

Dag 1 – Twee werelden in Granada

Kraampjes vol geurige kruiden, kronkelende, smalle straten en uitzicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada: dit is Granada. Het oude centrum kenmerkt zich door de Spaanse en Moorse invloeden. De juiste sfeer tussen deze twee werelden vonden wij in het patiohotel in de wijk Albaycin. Je verblijft drie nachten in dit hotel, middenin de wirwar van die straatjes met theehuizen, winkels én tapasbars. Het aantal tapasbars in Granada is ontelbaar en perfect voor lange Spaanse-Arabische avonden.

Dag 2 & 3 – Mozaïeken bogen van het Alhambra

Van ver zie je het beige-achtige paleis al opdoemen tussen de groene sjaal van bomen. Vanuit het uitzichtpunt Ermita de San Miguel Alto is het Alhambra al prachtig, maar nog veel verrassender is het als je erdoorheen wandelt. Of eigenlijk verdwaalt. De vele doorgangen, tuinen, cipressenhagen met fonteinen, doorkijkjes met uitzicht, mozaïeken en bogen maken van het Alhambra een waar doolhof. Omdat er maar een beperkt aantal tickets per dag is, reserveren wij ze alvast voor je. Met deze tickets bezoek je het paleis en de tuinen in een halve dag.

Naast het bezoek aan het Alhambra plannen we niks in, omdat wij het juist leuk vonden om door die eerdergenoemde mix van sferen te slenteren. Shop souvenirs, duik een verscholen patio in vol sinaasappelbomen, neem plaats op het terras voor een sangria, bezoek de culturele toppers en sluit af met een goed gevuld bord tapas.

Dag 4 – Van Granada naar flamenco of olijven

Na drie nachten in Granada is het tijd om de Andalusië reis voort te zetten. Reis naar de Spaanse levenslust in Sevilla, waar passie en flamenco door de aderen van de inwoners stromen. Of maak je eerst nog een stop tussen de olijven van Zuheros?

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Cortijo buiten Granada met zwembad

 • Reissom:
  Vanaf € 181,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Overnachtingen met ontbijt en toegangskaarten Alhambra

Wil je meer rust en de drukte opzoeken wanneer jij dat wil? Ruil het patiohotel dan in voor een cortijo op zo’n vijftien minuten rijden van het oude centrum. Zeker in de zomermaanden kan het erg warm zijn in Granada en dan is het extra fijn om in een landelijk huis te verblijven met een zwembad. Het eten bij de cortijo is ook heerlijk!

Deze bouwsteen is goed te combineren met