Portugal met kinderen

Reizen met kinderen

Bouw je Portugal familiereis

Met het gezin een reis naar Portugal of Madeira maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Portugal is geschikt voor het hele gezin. Ga actief met het hele gezin kajakken of snorkelen, dwaal langs kastelen die niet zouden misstaan in een Disney-sprookje of vaar naar laidback eilandjes. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in Portugal voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Zwemmen
Portugal is een lang gerekt land. Zo kom je regelmatig in de buurt van stranden of vissersdorpjes. ’s Ochtends nog voor de warmte stadjes of dorpjes bezoeken en ’s middags verkoeling zoeken aan en strand of bij je hotel. Bij de meeste accommodaties is er zwemgelegenheid: een zwembad, het strand voor de deur of een rivier met strandje. De hotels in de steden hebben geen zwembad. Verblijf je bij een sprookje en wil je heel graag zwemmen, vraag ons hier dan naar. Er is namelijk maar 1 huis met zwembad. Belangrijk dus om er op tijd bij te zijn.

Reisafstanden
De afstanden in Portugal zijn goed te doen. Vaak ben je niet langer dan 2 a 3 uur onderweg naar het volgende plekje. Zo blijft er genoeg tijd over om leuke dingen te doen of verkoeling te zoeken aan het strand of zwembad. Wil je rustiger aan doen? Op elke plek kunnen we extra nachten toevoegen.

Reisperiode
Portugal is de afgelopen jaren enorm populair geworden. De zomer is het hoogseizoen. Wil je in deze periode op reis, dan raden we je aan tijdig te boeken. Vluchten zijn vaak al zo’n 10 maanden van te voren te boeken. Vanaf januari boekt de grootste groep reizigers. Weet je nu al dat je naar Portugal wil en wil je op de leukste plekken verblijven, zorg dan dat je deze groep voor bent en boek je vakantie al in december.

Reizen met een baby

Kinderen tot 2 jaar mogen in de accommodaties waar we mee samenwerken gratis verblijven. Voor baby bedjes betaal je meestal wel een meerprijs. Laat ons weten wat je prettig vindt. Neem je liever zelf een lichtgewicht slaaptentje mee dan kan dat ook! Zo’n deryan tentje kan je ook gebruiken op het strand zodat je kleintje daar ook een dutje kan doen of een plek heeft om in de schaduw te spelen.

Kinderen tot 2 jaar vliegen met Transavia voor 40 euro. Voor oudere kinderen betaal je vaak het volledige ticket. Je mag voor je kleintje 10 kilo inclusief buggy of maxicosy meenemen.
Veel restaurants in Spanje hebben een kinderstoel. Bij restaurantjes die dit niet hebben gebruikte wij een Minimonkey Minichair.

Huurauto

Je reist bij ons met huurauto en kan stoppen waar en wanneer je wilt. Voor kinderen kunnen wij een kinderstoel reserveren. Een andere optie is de Bubblebum. Mocht je zelf een Bubblebum meenemen, laat het ons dan even weten.

Portugal met kinderen

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Portugal bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family