Inspiratie voor je vakantie in Portugal

Verken de leukste winkelstraatjes in Lissabon, eet écht verse vis in één van de vele vissersdorpjes en geniet de hele vakantie van de stralende Portugese zon. Wij hebben de beste plekjes in Portugal alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Portugal reis samen.

Onze favoriete plekken in Portugal

Heerlijk klimaat, vlakbij huis

Ken je die Nederlandse zomerdagen en -nachten, waarbij het overdag dertig graden is en je ’s nachts je bed uit zweet? Dat soort dingen maak je in Portugal en op Madeira eiland niet mee. Overdag nip je aan een lekker glaasje port, wandel je door het bruisende Lissabon of fiets je tussen de kurkbomen en ’s avonds is het lekker koel als je in je bed kruipt. Niet vanwege de airco, maar vanwege het koele zeebriesje dat er waait. Portugal ligt namelijk aan de Atlantische Oceaan, en die is over het algemeen een stukje kouder dan de Middellandse Zee. Dat betekent ook dat je ’s avonds (vooral aan de kust) eerder een trui aan moet trekken, maar vooral dat je ’s nachts heerlijk slaapt.

Het afwisseldende landschap

Het landschap en de natuur van Portugal is in één woord schitterend. Hoge bergen, uitgestrekte valleien, groene heuvels, verlaten dorpen, bruisende steden, brede zandstranden en ruige rotskusten wisselen elkaar af. En het leuke is: je kunt het allemaal in je eigen tempo met je eigen huurauto ervaren. De (tol)wegen zijn goed en mocht je een keer verdwaald zijn en de taal niet machtig zijn, dan helpen de gastvrije Portugezen je met handen en voeten in hun beste Engels zo weer op de juiste weg.

De Portugese cozinha

Portugees eten is héérlijk. De Portugese keuken wordt vaak vergeleken met de Portugezen zelf: trots, royaal en goed gekruid. Portugal heeft veel traditionele (rookvrije) tavernes, gezellige restaurants met gekleurde tegels op de muur. Door de gunstige ligging aan zee zie je overal vis op het menu staan. Geniet van vers gevangen gegrilde sardines met tomaten en gekookte aardappels of gezouten gedroogde kabeljauw (bacalhau). Deze vis is zo ingebakken in de cultuur van Portugal dat er voor elke dag van het jaar een ander recept bestaat.

Naast vis is er genoeg keuze aan andere smaakvolle specialiteiten: knapperig brood, kip (dé piri piri), stoofgerechten van varkens- en lamsvlees en kaas. En niet te vergeten: de wereldberoemde pastel de nata, een heerlijk custardgebakje dat je overal kan krijgen. Met natúúrlijk een glaasje port erbij. Ook op Madeira kunnen de smaakpapillen hun hart ophalen met onze wine & food tour in Funchal.

Tapas Portugal

Bekijk onze rondreizen

Met onze Portugal rondreizen bouw je jouw unieke reis door Portugal. Jij kiest zelf wat je wilt doen, maar wij ontnemen je de vervelende rompslomp van alles moeten regelen. Onze collega’s ter plaatse staan bovendien tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar staat er nooit alleen voor.