Naar boven

Rondreizen Madeira

Individuele rondreizen Madeira

madeira funchal rondreizen

Een foodtour in Funchal, canyoning tussen kliffen en watervallen, of walvissen spotten op open zee. Ontspanning? Aan de noordoostkust vind je een fijne surfplek met relaxte vibe. Droom maar lekker weg over je vakantie op Madeira. Wij zorgen er dan voor dat je de toeristische hoogtepunten afwisselt met ongerepte én minder bekende plekken. Onze Madeira reizen zijn individuele rondreizen die we aan de hand van onze bouwstenen hebben opgebouwd. Wij hebben de Madeira bouwstenen (korte reisprogramma’s van twee tot vier dagen) zo gecombineerd dat ze goed bij elkaar passen.

Wil je liever advies op maat? Laat ons dan je wensen en reisideeën weten, via ons reisvoorstel op maat.

Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Individuele rondreizen in Madeira

Waarom een vakantie naar Madeira?

Een vakantie naar Madeira is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar veel afwisseling op een klein eiland. Je rijdt in iets meer dan een uur van het meest oostelijke naar het meest westelijke deel van het eiland en binnen 3 uur ben je met de ferry bij het tweede eiland Porto Santo. Het klimaat is voor de meeste bezoekers ideaal: het hele jaar voelt het als lente. Je wandelt door de natuurlijke pracht langs oude irrigatiekanalen – levada’s genaamd – en gaat op avontuur langs de ruige kust. Ook voor cultuur en culinaire hoogtepunten ben je op je plek op het bloemeneiland.

Portugal - Madeira - South Coast
Madeira- Funchal-cable

Leuke plekken voor een Madeira vakantie

Hoewel Madeira klein is, kent het eiland ook veel variatie. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van verschillende plekken op Madeira.

Funchal: cultuur en historie
Voor cultuur en historie is Funchal de ideale bouwsteen. In deze gezellige hoofdstad leer je alles over de rijke geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw. Met charmante pleinen, historische gebouwen en levendige markten is dit dé start van je Madeira vakantie. ’s Avonds geniet je van livemuziek terwijl je van een Madeira-wijn nipt.

Santana: wandelen en avontuur
Bij Santana – in het noorden van het bloemeneiland – vind je kliffen en levadas waar je langs kunt wandelen. Dit is de ideale bouwsteen voor wandelaars en avontuurlijke reizigers. Wandel langs één van de vele trails of klim en klauter tijdens de canyoning.

Porto da Cruz: surfen en rum
Voor wie wil leren surfen bij een dramatisch landschap, is bij Porto da Cruz goed op z’n plek. De golven staan bekend, vooral omdat ze relatief rustig zijn en daardoor ideaal om de eerste kneepjes van de sport te leren. Nadat je eindelijk op de surfplank hebt gestaan, kun je de verschillende ‘poncha’ – de lokale rum – proeven.

Ponta do Sol: ontspanning en zonnen
Genoeg actief geweest op Madeira? Dan is het tijd om even bij te komen in het zuiden van het eiland. Door de bergen wordt het noorden van Madeira al snel bedekt met schaduw, terwijl in het zuiden de hele dag de zon lijkt te schijnen. Verblijf in het zuiden bij onze glamping of in een kleinschalige quinta met bananenplantage.

Porto Santo
Madeira staat niet bekend om haar zandstranden, los van een aantal opgespoten varianten bij Calheta. Soms wil je naast het wandelen ook bijkomen aan brede zandstranden, daarvoor is Porto Santo ideaal. Op 2,5 uur varen vind je dit tweede eiland van Madeira.

madeira-actief-2-e1604596031307-300x225-1

Veel gestelde vragen over Madeira

  • Hoe reis je op Madeira?
  • Hoe lang is het vliegen naar Madeira?
  • Hoe betaal je op Madeira?
  • Heb je voor Madeira een visum nodig?
  • Wat is de beste reistijd voor Madeira?
background-pattern