Naar boven

Klimaat en beste reistijd Madeira

Algemene informatie

Portugal-Madeira-nature-homepage

Madeira klimaat en beste reistijd

Madeira heeft over het algemeen een mild klimaat, waardoor het eiland het hele jaar door goed te bezoeken is. De temperaturen op het eiland zijn vrijwel altijd lenteachtig. De beste reistijd voor een vakantie op Madeira is van april tot en met september . Dit is namelijk de droogste, warmste en meest zonnige periode van het jaar. De temperaturen variëren tussen de 20 en 28 graden. De temperatuur van het water is 23°C. Als je de drukte wilt vermijden, zijn de maanden april, mei, oktober en november ideaal. Tijdens deze periode is het rustiger met toeristen en kun je het eiland goed verkennen.

Regio Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Madeira
eiland
18°C 18 °C 18 °C 18 °C 20 °C 22 °C 24 °C 25 °C 24 °C 21 °C 19 °C 18 °C


Lente

In het voorjaar, vanaf april tot juni, ontwaakt het eiland. De natuur komt tot leven met kleurrijke bloemen en bergen die bedekt zijn met groene tinten. Deze periode is perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers omdat de temperaturen nog aangenaam zijn voordat de zomerse hitte toeslaat.

Madeira- Funchal view
madeira wandelen uitzicht

Zomer & herfst

In de zomer, van juli tot september, schijnt de zon fel op Madeira. Dit is de ideale tijd voor strandliefhebbers en watersport. Met gemiddelde temperaturen tussen de 23°C en 28°C kun je genieten van luie dagen op het strand, verfrissende duiken in het heldere water en avontuurlijke activiteiten.

Winter

Hoewel de winters op Madeira mild zijn, met temperaturen rond de 16°C tot 20°C, is er een grotere kans op regen. De meeste regen valt in de maanden november tot en met maart. Toch kan een winterbezoek aan het eiland nog steeds aantrekkelijk zijn voor diegenen die willen ontsnappen aan de koude temperaturen elders. De landschappen blijven groen en weelderig, en je kunt genieten van rustige wandelingen door de natuur zonder de drukte van het hoogseizoen.

background-pattern