Rondreis Portugal

Individuele rondreizen Portugal

Port proeven in Porto, kamperen in Alentejo, mountainbiken tussen de kurkbomen, eilandhoppen in de Algarve, je eigen azulejo maken en met een trammetje door Lissabon heen. Ontspanning? Aan een van de vele stranden aan de west- of zuidkust. Droom maar lekker weg over je vakantie in Portugal. Wij zorgen er dan voor dat je de toeristische hoogtepunten afwisselt met ongerepte én minder bekende plekken. Onze Portugal reizen zijn individuele rondreizen die we aan de hand van onze bouwstenen hebben opgebouwd. Wij hebben de Portugal bouwstenen en Madeira bouwstenen (korte reisprogramma’s van twee tot vier dagen) zo gecombineerd dat ze goed bij elkaar passen. Op de kaart van Portugal vind je de routes in een duidelijk overzicht.

Wil je liever advies op maat? Laat ons dan je wensen en reisideeën weten, via ons reisvoorstel op maat.

Unieke overnachtingen en activiteiten
Je ziet de highlights weg van de massa
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
1
2
3

Individuele rondreizen in Portugal

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Rondreis Portugal: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor Portugal?

Reizen door Portugal kan je het beste doen tijdens de lente en/of herfst en Madeira kan het hele jaar door. De temperatuur tijdens deze periode is erg aangenaam en varieert tussen de 18°C en 25°C. ’s Avonds koelt het iets af, maar is het zeker nog goed vertoeven. Uiteraard is Portugal ook tijdens de rest van het jaar goed te bezoeken. Hou je van tropische temperaturen? Dan is de zomer met haar 30°C langs de kust en temperaturen tot wel 46°C in het binnenland wat voor jou. Tijdens de Portugese winter is het een aangename 15°C in de Algarve en 18°C op Madeira. Kijk voor specifieke informatie over het klimaat per regio en seizoen op onze Portugal klimaat pagina.

Portugal rondreis

Hoe reis je in Portugal?

Ga op rondreis door Portugal met je eigen huurauto en aanschouw de vele wijnvelden, steden met fado- en tegelkunst en stille plattelandsdorpen. Met je eigen huurauto heb je alle vrijheid en kan je op eigen tempo door Portugal reizen. De wegen in Portugal en op Madeira zijn goed begaanbaar en de gastvrije Portugezen zijn altijd bereid je de weg te wijzen naar een van de mooie plekjes die Portugal te bieden heeft. Mocht je meer informatie willen over het reizen door Portugal of Madeira, bekijk dan onze vervoer pagina.

Heb ik een visum nodig voor Portugal?

Als je op reis wilt naar Portugal of Madeira is een paspoort of identiteitskaart voldoende. Wel is het belangrijk dat deze documenten nog geldig zijn bij terugkomst in Nederland.

Hoe zit het met betalen in Portugal?

Betalen in Portugal doe je gewoon in euro’s, wel zo makkelijk. Verder is het ook mogelijk om te pinnen of met creditcard te betalen. Dit geldt ook voor Madeira. Portugese pinautomaten vragen vaak om een 6-cijferige code. Vul gewoon je 4-cijferige code in, het is niet nodig om 00 voor je pincode te zetten. Informatie over zakgeld en fooien vind je op onze geld pagina.

Is reizen door Portugal duur?

Portugal is een van de goedkoopste reisbestemmingen van West-Europa, het prijsniveau ligt er dan ook lager dan in Nederland. Wij gaven gemiddeld zo’n € 45 euro per persoon per dag uit aan maaltijden, fooien, benzine, tol, entreegelden en parkeerkosten. Afdingen kan op markten, maar Portugezen geven niet snel toe.

Hoe groot is het tijdsverschil tussen Nederland en Portugal?

In Portugal en Madeira is het 1 uur vroeger dan in Nederland.