Menu background

Naar boven

Lissabon & Azoren in één week

rondreis

 • Reisschema:
  Lissabon - Furnas - Ponta Delgada
 • Reisduur:
  8 dagen / 7 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 865,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  walvissen en dolfijnen spotten
 • Autohuur:
  optioneel bij te boeken vanaf € 235,- p.p.
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken (variërend € 300,- tot € 600,- p.p.)
✓ Een combinatie van city trip Lissabon en vulkanisch eiland Azoren
✓ Vulkanisch landschap en warmwaterbronnen bij Furnas
✓ Kratermeren en natuurbaden in het westen
✓ Optioneel: zwemmen met dolfijnen
✓ Optioneel: kajakken bij Sete Cidades
Decorative torn edge

Dag 1 – Tussenstop in Lissabon

De eerste dagen van je Azoren vakantie begin je in de hoofdstad van Portugal: Lissabon. Wij vinden dit één van de leukste steden van Europa door de vrolijke trammen, gezellige restaurants en geschilderde tegeltjes.

In 20 minuten ben je met de metro in Lissabon. Je slaapt in het historische centrum, vlakbij grote pleinen, kronkelende straten en een enorme diversiteit aan restaurants en cafés. Tegen de avond wandelden wij door de wijk Alfama.  Dit is dé wijk als je op zoek bent naar de typische sfeer van Lissabon. Hier wappert de was aan elk balkonnetje en hoef je niet te zoeken voor de gekleurde tegels, ze zijn hier overal! Als je nog energie hebt, wandel dan naar de Miradouro da Santa Luzia en de Miradouro da Graça en eindig bij Miradouro da Senhora do Monte. Elke stop biedt een nog mooier uitzicht dan de vorige.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verken Lissabon met een local

Lissabon is een stad die zich bij uitstek verleent om te voet te ontdekken. En hoe leuk is het om dat met een echte alfacinha (inwoner van Lissabon) te doen, die de stad op zijn duimpje kent. Natuurlijk bezoek je beroemde bezienswaardigheden van de stad, maar onze hoogtepunten waren vooral de verborgen parels. Door smalle straten laat je gids plekken zien waar normaal vooral alfacinha’s komen. De wandeling duurt ongeveer drie uur.

Lissabon is een plaats waar het nooit verveelt. Loop vanavond door de wijken Bairro Alto en Cais do Sodre voor de gezelligste restaurants van de stad. Time Out Market Lisboa vonden wij leuk omdat er verschillende kleine eetgelegenheden zijn in een markthal-setting. Hier vind je altijd iets wat je lekker vindt.

Ben je meer geïnteresseerd in de culinaire hoogtepunten van Lissabon? Vraag dan naar onze culinaire wandeling “10x proeven in Lissabon”. Meer informatie vind je onderaan de pagina en bij onze bouwsteen Authentiek Lissabon.

Decorative torn edge

Dag 3 – São Miguel, het grootste eiland van de Azoren

Vanuit Lissabon ben je met een kleine drie uur vliegen op het eiland São Miguel en begint je Azoren vakantie echt. Na aankomst haal je je huurauto op en rijd je in 45 minuten naar je verblijf in Furnas, het vulkanische epicentrum van het eiland.

Furnas ligt bovenop een actieve vulkaan en zodra je het gebied binnen rijdt, zie je modderpoelen borrelen en geisers stomen. Je slaapt vanavond in een comfortabel hotel midden in het groen op ruim 800 meter hoogte. Het kan hier dus fris zijn in de avond.

Decorative torn edge

Dag 4 – Borrelende modderpoelen en een vulkanisch landschap

Door de vruchtbare vulkanische grond  van Sao Miguel lijkt de omgeving van Furnas een tropische tuin. Wandel rond het groenblauwe kratermeer Lagoa das Furnas, badder in warmwaterbronnen met geneeskrachtige eigenschappen en bezoek de enigste theeplantage van Europa. Van ons krijg je insidertips mee voor de leukste wandelingen in de omgeving en plekken die je niet wil missen tijdens je verblijf in Furnas. Optioneel kun je ervoor kiezen om met een gids op pad te gaan.

TIP: Sluit je dag af met een lokale Cozido das Furnas, een stoofpot die urenlang gestoofd wordt in de vulkanische grond. Hier komt geen oven aan te pas en de warme grond gaart alles op natuurlijke wijze. 

Decorative torn edge

Dag 5 – Naar Ponta Delgada

Na een paar dagen in een vulkanische omgeving geweest te zijn, rijd je vandaag naar het historische Ponta Delgada aan de westkant van het eiland. Hier vind je een havenstad vol architectuur uit de 16e eeuw, spierwitte kerken en pleinen met kinderkopjes. De stad is niet al te groot en kun je het beste te voet verkennen. Daaarom hebben we een slaapplek midden in het oude centrum gevonden.

In de avond kun je het beste eten in de haven van de stad. Hier vind je restaurants met verse vis en kun je bij lokale favoriet O Galego een goede bife à regional bestellen. Vanaf je hotel ben je hier binnen enkele minuten en kun je rollend naar je kamer om uit te buiken.

Decorative torn edge

Dag 6 – Walvissen en dolfijnen spotten

Dit is waarschijnlijk de dag waar je al heel je Azoren vakantie naar uitkijkt. De wateren rondom de Azoren zijn gevuld met verschillende soorten walvissen en dolfijnen, de kans dat je ze hier spot is dus groot. Spotters op het land kijken waar de dieren zijn en je professionele gids leert je meteen van alles over de dieren.

In de middag kun je nog wandelen in de buurt. Bezoek Serra Devassa als je lekker op jezelf wil zijn, volg hiervoor route PRC05. De meren zijn hier minder groot dan de bekendere, maar je bent hier misschien wel de enige wandelaar. Vanaf je hotel is het 20 minuten rijden en de wandeling duurt maximaal twee uur.

Decorative torn edge

Dag 7 – West São Miguel op eigen tempo

Voor een compleet beeld van São Miguel kun je vandaag meer van het westen verkennen. Vanuit Ponta Delgada zijn alle highlights in de buurt en ben je maximaal een klein uur onderweg. Bij Miradouro da Vista do Rei heb je een uitzicht op zowel het kratermeer Lagoa Azul als het plaatsje Sete Cidades. Ook vind je hier een verlaten en begroeid hotel wat de avonturier onder ons erg gaaf zal vinden. In deze omgeving vind je ook wandelpaden die je om de krater brengt.

Als je vandaag wat rustiger aan wil doen, kun je naar Mosteiros rijden. Hier heeft vulkanisch steen natuurbaden gevormd in de zee en loop je over een strand van zwart zand. Fijn is als je waterschoentjes bij je hebt, het vulkanische steen kan scherp zijn.

Decorative torn edge

Dag 8 – Einde van je Azoren vakantie

Na een week vol vulkanen op de Azoren en cultuur in Lissabon is het tijd om terug te vliegen naar Nederland. Een directe vlucht doet er ongeveer vier uur over. Via Lissabon zijn de vluchten respectievelijk ongeveer 2 uur en 3 uur. Vanaf je hotel ben je met de huurauto binnen enkele minuten op de luchthaven. Je vliegt waarschijnlijk aan het einde van de middag, gebruik de overige tijd om nog even te genieten van de Azoren.

Decorative torn edge
torn-edge

Lissabon & Azoren in één week

Onze sfeervolle adresjes

Opties bij de deze rondreis

 • Zwemmen met dolfijnen
 • Kajakken of suppen en fietsen
 • Hotel met zwembad bij Ponta Delgada
 • Lissabon boutique hotel
 • 10x proeven in Lissabon