Riksja Travel Azoren

Naar boven

Rondreis Azoren

Unieke individuele rondreizen op maat

sao miguel azoren rondreis

Met een jeep off road naar de mooiste uitzichten van Azoren, het beklimmen van de Pico-vulkaan kajakken in kratermeren. Wat meer ontspanning? Zwemmen in een natuurlijke warmwaterbron of vulkanische wijnen proberen. Op de Azoren vind je het allemaal! Wij zorgen ervoor dat je de toeristische hoogtepunten afwisselt met ongerepte én minder bekende plekken. Onze Azoren reizen zijn individuele rondreizen die we aan de hand van onze bouwstenen hebben opgebouwd. Wij hebben de Azoren bouwstenen (korte reisprogramma’s van twee tot vier dagen) zo gecombineerd dat ze goed bij elkaar passen.

Unieke overnachtingen en activiteiten
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Individuele rondreizen in Azoren

Waarom een rondreis door de Azoren?

Een rondreis door de Azoren staat garant voor veel variatie. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke wandelingen, culinaire verrassingen of zeeleven. Elk eiland heeft zo zijn eigen charme en soort bezienswaardigheden en dat maakt de afwisseling eindeloos. Ben je meer van de cultuur, ga dan naar Terceira. Fanatieke wandelaars kunnen hun hart op aan de voet van de vulkaan Pico op het gelijknamige eiland. Vulkanische activiteit vind je bijvoorbeeld op Sao Miguel en het gevoel van volledige isolatie vind je bij de watervallen van Flores en de krater van Corvo. Ben je net als wij, dan combineer je verschillende eilanden. Zo zijn ook onze rondreizen opgebouwd, want juist de variatie maakt onze reizen zo fijn.

azoren rondreis graciosa
rondreis met kinderen azoren

Tips voor eilandhoppen Azoren

De eilanden van de Azoren liggen een korte vlucht van elkaar verwijderd. Wanneer wij een huurauto voor je regelen, dan heb je elke keer voor je het weet een auto tot je beschikking. Alleen bij de eerste keer registreren laat je al je gegevens zien, bij de andere eilanden hoef je je alleen te melden en krijg je direct je auto mee. Juist daarom is het combineren van eilanden zo goed te doen op de Azoren. Blijf je een week? Combineer dan maximaal twee eilanden, bijvoorbeeld Terceira en Sao Miguel met elkaar. Heb je langer de tijd? Op de meeste eilanden raden we minimaal een verblijf aan van 3 nachten. Hieronder lees je meer over wat je kunt verwachten per eilandengroep.

De westelijke eilanden

Als je dacht dat Sao Miguel met 2,5 uur vliegen vanaf Lissabon al ver van het vasteland af ligt, de westelijke eilanden liggen nog eens 1,5 uur vliegen verder. Corvo en Flores zijn de twee meest geïsoleerde eilanden van Portugal, je vindt hier dan ook het meest westelijke deel van Europa. Hier wonen nog geen 4000 mensen, maar de sfeer is gemoedelijk. Je komt op beide eilanden vooral voor de natuurpracht. Zo heb je indrukwekkend watervallen op het groene eiland van Flores en is Corvo één grote vulkaankrater waar een klein vissersdorp naast gebouwd is. Tussen deze eilanden reis je per veerboot of speedboot.

Je komt hier om van het gebaande pad af te gaan en het meest ongerepte stuk van de archipel te verkennen.

flores azores 11
azoren rondreis

De centrale eilanden

De centrale eilanden bestaan uit vijf eilanden: Terceira, Sao Jorge, Pico, Faial en Graciosa. Hoewel de eilanden relatief dichtbij elkaar liggen (de vluchten duren nog geen half uur), is de verbinding met de veerboot schaars. We raden de veerboot aan tussen Faial, Pico en Sao Jorge. Deze eilanden tellen ongeveer 95.000 inwoners, waarvan er meer dan 60% op Terceira woont. Niet voor niets is dit ook het culturele eiland van de Azoren. Al is er voor de natuurliefhebber ook genoeg te zien: je kunt er zelfs magmakamers bezoeken!

Sao Jorge staat vooral bekend om haar enorm landtongen (fajas) die net boven de zee uitrijzen en de beste kazen van de Azoren. Pico kan naast haar vulkanische wijnen niet genoemd worden zonder de vulkaan; welke je overal op het eiland kunt zien en die je ook kunt beklimmen. Faial is de laatste haven voor zeilers die van Europa naar Amerika varen. Tot slot is Graciosa één van de minst bezochte eilanden, wat deze verborgen parel een geheel eigen sfeer geeft. Ver weg van toerisme.

De oostelijke eilanden

Sao Miguel en Santa Maria liggen relatief dicht op elkaar, maar zijn een wereld van verschil. Waar je op Sao Miguel een combinatie vind van cultuur en natuur (vulkaankraters, kratermeren, watervallen), ga je naar Santa Maria vooral voor de stranden. Zie het als actief bezig zijn tegen ontspanning. Hier staat het inwonersaantal op ongeveer 140.000, maar dat is geheel toe te schrijven aan Sao Miguel. Hier vind je ook de hoofdstad van de Azoren, Ponta Delgada. Wil je je verblijf op de Azoren beperken tot één eiland? Dan is Sao Miguel, met directe vluchten naar Schiphol en genoeg te doen, de ideale kandidaat.

Azoren Ponta Delgada Sete Cidades
azoren rondreis graciosa

Welke stranden kun je bezoeken tijdens je Azoren reis

Op de Azoren vind je vooral zwarte stranden, kenmerkend voor vulkanische eilanden. Wil je een eiland dat zich volledig toespitst op stranden? Dan is Santa Maria de enige optie. São Miguel vinden wij zelf het meest geschikt voor stranden in combinatie met actief bezig zijn, bijvoorbeeld Praia dos Moinhos en Praia dos Mosteiros. Op Faial raden we Praia Porto Pim bij Horta aan, vanwege de beschutting van de baai. Mocht je op Pico willen bijkomen van de wandelingen, dan is Praia do Canto da Areia een fijne plek, het enige zandstrand van het eiland. Een alternatief voor zandstranden zijn de vele natuurlijke zwembaden die je op ieder eiland vindt aan de kust.

Veel gestelde vragen over de Azoren

  • Hoe reis je op de Azoren?
  • Hoe lang is het vliegen naar de Azoren?
  • Hoe betaal je op de Azoren?
  • Heb je voor de Azoren een visum nodig?
  • Wat is de beste reistijd voor Azoren?
background-pattern