Menu background

Naar boven

Lissabon

Authentiek Lissabon

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lissabon
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
✓ 3 uur durende privé stadstour door Lissabon met een local
✓ Verblijf in een eenvoudig stadshotel zonder lift
✓ Bezoek de Taag en de verschillende wijken van Lissabon
✓ Optioneel verblijf in een hip boutique hotel
rondreis portugal tram lissabon
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Lissabon

Lissabon: de stad van de gele trammetjes, de pittoreske straten en de altijd gezellige restaurants. Omdat het centrum niet al te groot is, ontdek je de bezienswaardigheden het beste te voet. Parkeer je auto dan ook in één van de parkeergarages in het centrum.

Je slaapt in Lissabon in het historische centrum. Kronkelende straten, grote pleinen en oude trams sieren het straatbeeld van deze wijk. Je bekijkt oude pandjes en kunt een lekker drankje nemen in een van de vele barretjes. Zoek je een fijn restaurant vanavond? Ga dan naar een eettent waar ze dorade op het menu hebben gestaan: witvis die al eeuwenlang op een bepaalde wijze wordt gezout. Het is om je vingers bij af te likken.

Decorative torn edge

 

Dag 2 – Op pad in Lissabon

Start vandaag rustig op, met een lekker ontbijt. Je zult de energie hard nodig hebben, want het is tijd om Lissabon te verkennen. Je ontmoet je gids op een van tevoren afgesproken punt; hij kent de stad op zijn duimpje. Zo kom je enkel op plekken waar eigenlijk alleen locals komen. Je wandelt samen door smalle straten met was die buiten wappert. Maar ook de grote pleinen worden niet overgeslagen. Het is dan ook mooi om te zien hoe de Portugezen hier leven en hoe een normale dag voor hen eruit ziet. Je gaat zo’n drie uur op pad met de gids, die je alles vertelt over ‘zijn’ stad. Wij vonden het een leuke manier om in vogelvlucht te proeven van het Portugese vida.

Decorative torn edge

Zeevaarders en ontdekkingsreizigers

In de middag bepaal je zelf wat je gaat doen. Duik in het verleden van de zeevaarders en ga naar Belém. Aan de oever van de Taag vind je hier het Monument der Ontdekkingen, opgericht in 1960, op de 500ste sterfdag van Hendrik de Zeevaarder. Het monument stelt de boeg voor van een snel zeilschip (karveel), en Hendrik de Zeevaarder en Vasco Da Gama zijn duidelijk te herkennen. De wachttoren was bedoeld om vijandelijke schepen uit de haven te weren en bovendien was het een vertrekpunt voor zeereizen. In de haven van Lissabon bezoek je het laatste oorlogsschip dat hoort bij het Maritiem-museum. Zo krijg je een goed beeld van de slechte omstandigheden waarin de zeereizen werden gemaakt.

Decorative torn edge

In de middag

Wij vonden de wijk Alfama, met haar eeuwenoude panden, ook zeker de moeite waard. In het jaar 1755 stond de gehele stad in brand. Vele kaarsen in kerken vielen om tijdens een aardbeving, maar toch zijn er huizen in de wijk Alfama overeind blijven staan. Deze konden niet omvallen, omdat ze zó dichtbij elkaar waren gebouwd. Maar naast alle geschiedenis en cultuur is Lissabon ook een plek om echt te genieten. Smul van lekkere taartjes en struin door de altijd gezellige steegjes.

Zin in iets meer actie? Neem dan eens een kijkje bij deze activiteiten in en op het water. En vergeet natuurlijk niet een tramritje te maken. Doe dit naar het fort Castelo de Sao Jorge, waarbij je een prachtige rit door de stad hebt. Bovenaan, na een aardige klim, wordt je beloond met een weids uitzicht over de stad.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Lissabon

Helaas, maar waar: het is tijd om Lissabon te verlaten. Wil je graag langer in deze geweldige stad blijven? Dat snappen we! Voeg daarom een nachtje toe. Heb je niet zolang de tijd? Rijd dan in zuidelijke richting naar de Ponte 25 de Abril, een brug die net een kopie is van de Golden Gate in San Francisco. Al snel verandert het landschap in ritsen olijfbomen en kurkeiken, en heb je uitzicht op gouden heuvels.

Decorative torn edge

Openbaar vervoer

Hoewel je wellicht in een oude tram door authentiek Lissabon wilt reizen, doen deze trams vandaag de dag voornamelijk dienst voor toeristen. Ze zijn erg populair en zitten vaak bomvol. Er is dan ook meestal een flinke wachtrij. Wil je in korte tijd veel en goedkoop wat van de stad zien, dan kun je beter net als de Portugezen zelf het metronetwerk gebruiken. Al voor zo’n € 2,- heb je een retourticket voor plekken tussen twee zones en de tickets zijn makkelijk te kopen bij de ticketautomaten.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Authentiek Lissabon

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Uiteten Lissabon
Proeverij Lissabon Portugal
Variant
1

Activiteit - 10x proeven in Lissabon

 • Reissom:
  vanaf € 95,- p.p bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  alle 10 de proeverijen

Van Pastéis de nata tot aan sardines en van amandellikeur tot aan de beste hamburger in town, je ziet en proeft vanavond het echte Lissabon. Een ding is zeker, trek heb je daarna niet meer.

Heb je speciale interesses of juist een allergie, laat dat de gids weten en de tour kan ter plekke nog een andere wending krijgen. Wij wilden heel graag de fado in de Alfama wijk meemaken en afsluiten met het lekkerste ijs van de stad. En unaniem waren we het erover eens… dat was pistache-mango! Wij plannen de tour standaard ’s avonds, maar ben jij meer in voor een uitgebreide lunch, laat het even weten. Wel raden we aan om één van beide tours te doen omdat er een klein beetje overlap in zit. Waarbij de focus tijdens deze tour echt naar de lokale lekkernijen uit gaat.

Decorative torn edge
Variant
2

Lissabon boutique hotel

 • Reissom:
  vanaf € 265,- p.p bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen met ontbijt en Lissabon met een local

Je logeert in een kleinschalig en hip boutique hotel in het centrum van Lissabon. De kamers zijn klein maar sfeervol en modern ingericht en het stadsleven speelt zich voor de deur af.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Atlantische oceaan Portugal - Vila Nova de Milfontes - hiking
bouwsteen

Kliffenkust Vila Nova de Milfontes

 • Vila Nova de Milfontes
 • 3 dagen, 2 nachten
 • Vanaf € 195,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
portugal genieten huisje
bouwsteen

Het Landelijk sprookje Sintra

 • omgeving Sintra, Mafra
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf 115,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Evora Portugal
bouwsteen

Het platteland van Alentejo

 • Regio Alentejo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 115,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Je pensão in Coimbra

 • Coimbra
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 135,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge