Naar boven

Geld in Portugal

Voorbereid op reis

Geld in Portugal

In Portugal betaal je met de euro en je kunt in de grotere plaatsen gewoon pinnen. Zo nu en dan bezoek je tijdens onze rondreizen afgelegen plekken en dan is het verstandig om wat cash geld op zak te hebben. Ook in winkels en restaurants is het vaak niet mogelijk om met de normale pinpas te betalen, maar een creditcard werkt soms wel. Ga hier echter niet vanuit, want het kan zomaar zijn dat ook deze niet wordt geaccepteerd.

Creditcard voor autohuur

Voor het huren van een auto is een creditcard essentieel, omdat de borgsom ter plekke via je creditcard wordt gereserveerd. Bovendien moet de naam van de hoofdbestuurder overeenkomen met de naam die op de creditcard staat vermeld.

Zakgeld

Naast de geboekte rondreis door Portugal moet je rekening houden met ongeveer 50 euro per persoon per dag. Dit is inclusief maaltijden, fooien, benzine en entreegelden. Uiteindelijk ligt het natuurlijk aan jezelf hoeveel je uitgeeft, maar dit is een mooie richtlijn.

Fooien

Het is gebruikelijk om een fooi te geven in hotels, restaurants, bars en aan taxichauffeurs. Portugezen geven over het algemeen 5% fooi met afronding naar boven. Dus hou als stelregel tussen de 5 en 10% aan. Ook in Portugal geldt dat als je niet tevreden bent, je dit laat merken door geen fooi te geven.

Pinnen en betalen

Pinautomaten vind je in de meeste grote en kleinere plaatsen in Portugal. Er kan vaak met pin betaald worden in winkels en restaurants. In de grotere restaurants kun je met credit card betalen. Zorg dat je wat cash op zak hebt op Madeira, want dat is de meest gebruikelijke betaalmethode op het eiland.

background-pattern