Menu background

Naar boven

Portugal, even proeven

rondreis

 • Reisschema:
  Porto – Dourovallei – Coimbra – Sintra/Mafra - Lissabon
 • Reisduur:
  10 dagen / 9 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 795,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Port proeverij, audio guide bij wijnhuis en privé stadstour door Lissabon
 • Autohuur:
  Optioneel bij te boeken vanaf € 300,- (excl. one-way fee)
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf € 175,- p.p.
✔ Highlights van Portugal

✔ Portproeverij in Porto

✔ Audioguide bij een wijnhuis in de Douro vallei

✔ Privé stadstour van 3 uur door Lissabon

✔ Fado muziek
porto portugal
Decorative torn edge

Dag 1 – Start rondreis Portugal auto

De zon schijnt, heerlijke geuren komen je tegemoet en de portwijn wacht je op: welkom in Porto, de eerste bestemming van je rondreis door Portugal met de auto! Na drie uur vliegen en twintig minuten rijden kom je eindelijk aan in het centrum van de stad. Hier check je in bij een kleinschalig boutique hotel voordat je op pad gaat. Bekijk het nabijgelegen plein, waar het altijd gezellig druk is en een barokke kerk je aandacht steelt. Neem je allereerste borrel en duik vroeg je bed in, want morgen begint het avontuur pas écht.

Decorative torn edge

Dag 2 – Portproeven in Porto

Wie aan Porto denkt, denkt al gauw aan port en dat is niet zo gek ook: dit is dé portbestemming ter wereld. Daarom regelen we een rondleiding door een gerenommeerd wijnhuis voor je, waarbij je geniet van een proeverij. En terwijl jij van je portwijn sipt, kijk je uit over de wijnranken voor de deur. Het wijnhuis is een familiebedrijf en wordt al driehonderd jaar gerund. Je bekijkt enorme vaten en je leert meer over het proces en de verschillende soorten port. Geniet aan het einde van de dag al rozig na op een terrasje. Een perfecte dag als je het ons vraagt!

Decorative torn edge

Dag 3 – Van Porto naar de Dourovallei

Reisafstand: 2 uur

Je haalt je huurauto op bij de luchthaven om vervolgens in zo’n twee uur naar de Dourovallei te rijden. Onderweg stop je bij een wijnhuis, waarbij je een Nederlandse audiotour maakt door de wijnranken. Het klinkt misschien wat saai, dat is het absoluut niet.

Je slaapt vannacht in een landhuis met zwembad. En natuurlijk krijg je nog een glas port om te proeven. Koop onderweg wat tapas en geniet in de tuin of bij het zwembad na van een heerlijke maaltijd.

Decorative torn edge

Dag 4 – van de Dourovallei naar Coimbra

Reisafstand: 2,5 uur

Ook vandaag staat er een reisdag op de planning. Je verlaat de noordelijke regio en je rijdt richting het zuiden, op naar Coimbra, de volgende bestemming tijdens deze rondreis door Portugal met de auto. Deze universiteitsstad was ooit de hoofdstad van Portugal, maar staat tegenwoordig bekend om de typische fadomuziek. Het is hier, dankzij de heerlijke sfeer en de vele studenten, altijd gezellig. Je verblijft twee nachten in een sfeervolle b&b net buiten het oude centrum. Struin in de middag door de smalle straten vol herenhuizen, doe een drankje op een terras in de benedenstad en geniet in de avond van een typisch Portugees gerecht.

Decorative torn edge

Dag 5 – Coimbra

Aan de overkant van de rivier vind je een klooster die opengesteld is voor bezoek. Ga hier ook zeker heen, want het is absoluut de moeite waard. Woon in de avond een fadovoorstelling bij, waarbij het levenslied van Portugal wordt gezongen met veel emoties, zoals liefde, verdriet en onvervuld verlangen. In de avond strijk je neer bij een bar en laat je je meeslepen door de Portugese muziek. Gezelligheid gegarandeerd!

Wil je overdag wat sportiefs ondernemen dan kunnen we een fietstocht over een oude spoorlijn regelen. Heerlijk fietsen langs wijnvelden, verlaten stations en eindigen op een riverstrand. Laat het ons weten als je hier interesse in hebt.

Decorative torn edge

Dag 6 en 7 – van Coimbra naar Sintra

Reisafstand: 2 uur

Witte landhuisjes doemen in de verte op en in één van die huisjes verblijf je twee nachten. Je slaapt in een traditioneel boerenhuisje, met een gietijzeren bed en een houtoven voor verse broden. De dagen heb je vrij te besteden, dus doe lekker waar je zelf zin in hebt. Maak een wandeling door de mooie omgeving of luier een dagje aan het strand. Wat je in ieder geval écht niet gemist mag hebben, is het paleis in Sintra.

Het paleis lijkt wel uit Legoland te komen, dankzij de felle kleuren. Maar het is ook rijk aan verschillende bouwstijlen en prachtige ornamenten. Het is een surrealistisch paleis, waarbij je het gevoel hebt in een sprookje te zijn gestapt.

Decorative torn edge

Dag 8 – van de kust naar Lissabon

Reisafstand: 45 minuten

Vanaf Ponte de 25 Abril, de brug die bijna identiek is aan de Golden Gate Bridge in San Francisco, rijd je naar Lissabon. Je levert de auto in bij de luchthaven om de stad verder te voet te ontdekken. Smalle kronkelstraatjes wachten je op, net als grote pleinen en oude trammetjes. Je neemt een duik in de geschiedenis, dankzij de vele musea en de eeuwenoude tradities. Slapen doe je in een kleinschalig stadshotel in het historische centrum en eten doe je in de vele restaurantjes. Proef zeker de salted seabream: witvis die met een dikke laag zout is gekruid. Het is om je vingers bij af te likken!

Decorative torn edge

Dag 9 – cultuur snuiven in Lissabon

Lissabon heeft een hoop te bieden en daarom regelen we een privé gids voor je die je de mooiste plekjes van de stad laat zien. Niet alleen de hoogtepunten komen aan bod, juist de onontdekte bezienswaardigheden staan tijdens de wandeling centraal.  Zo ontdek je Lissabon vanuit de ogen van een local. Ga in de middag zelf op pad. Duik in het verleden van de zeevaarders en ga richting Belem, het vroegere vertrekpunt voor de afgrijselijke zeereizen en het punt waar vijandelijke schepen werden uitgeschakeld. Maar bezoek ook de haven met het laatste oorlogsschip dat hoort bij het Maritiem Museum. Proef ondertussen van de lekkerste gerechten en sip van een goed glas wijn.

Decorative torn edge

Dag 10 – op naar huis

De tien dagen zitten er helaas op en daarom is het tijd om naar huis te gaan. Tijdens je rondreis van Porto naar Lissabon heb je onderweg alle hoogtepunten gezien en met nieuwe verhalen ga je naar huis.

Decorative torn edge
torn-edge

Portugal, even proeven

Onze sfeervolle adresjes

background-pattern