Naar boven

Familiereis Italië

Unieke individuele familiereizen

Met onze flexibele Italië familiereizen – combinaties van onze bouwstenen (korte reisprogramma’s) – hebben we alvast een aantal logische reisroutes voor je uitgestippeld. Kant-en-klaar te boeken, of aan te passen op jullie wensen. Wij zorgen ervoor dat je de hoogtepunten afwisselt met de verborgen plekken van Italië. Daarbij houden we rekening met de leeftijd van je kind(eren) én met de overnachtingsplekken.

Bel of mail ons gerust. Wij, Italië-fanaten Demi en Renate, helpen je graag op weg met jouw ideale Italië-familiereis.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Italië rondreizen

Rondreis Italië: veelgestelde vragen

Wat is de beste reisroute voor een rondreis door Italië met kinderen?

Je Italië-rondreis naar het noorden kan al beginnen als je thuis de straat uitrijdt. Sla je de lange rit liever over, dan regelen wij vluchten voor je naar bijvoorbeeld Florence en staat er een huurauto voor je klaar. Hoe je je rondreis vervolgt is afhankelijk van jouw wensen en de hoeveelheid tijd die je hebt.

Heb je je oog laten vallen op Sicilië, dan raden we je vanwege de afstand, aan om te vliegen. Sicilië is Italiaans, maar heeft een eigen karakter. Wist je dat ook Oude Grieken er hebben gewoond? Sicilië is een bijzondere mix van culturen, stranden en rokende vulkanen.

Onze reisroutes liggen niet vast en je bent vrij om eigen keuzes te maken. Onze reisspecialisten zijn zelf met kinderen in Italië geweest, en adviseren je graag.

Reiservaringen Italië

Wat is de beste reisperiode voor een rondreis naar Italië?

Door het milde Mediterraanse klimaat is het in Italië bijna het hele jaar aangenaam toeven. De beste reistijd om naar Italië te gaan is volgens ons tussen april en oktober, waarbij augustus de drukste maand is.

Vanaf april en in de meivakantie is het rustig en beginnen de temperaturen al wat op te lopen. Om te zwemmen is het vaak nog wat te fris, maar ideaal om steden te bezoeken en te wandelen in je korte broek.

In de zomer kan het in het binnenland en op Sicilië heet zijn. Dan is het fijn om wat tijd door te brengen op hoger gelegen gebied, zoals de Alpen of bij de Etna.

In september en oktober is het rustig en het klimaat zacht. In de herfstvakantie zijn de temperaturen op Sicilië nog boven de 20 graden en het zeewater nog aangenaam.

Kan ik bovenstaande Italië-rondreizen nog aanpassen?

Omdat onze rondreizen naar Italië individueel zijn, kun je deze aanpassen op de wensen van je eigen gezin. Wij hebben een aantal voorbeeldroutes uitgestippeld om je een idee te geven van de mogelijkheden. Houd je van een actieve vakantie, of juist wat minder, dan zoeken we samen geschikte activiteiten uit die passen bij de leeftijden en karakters van je kinderen. Wat meer luxe gewend? Kies dan voor onze comfortopties.

Praktische informatie voor tijdens je rondreis door Italië

Italië is dan wel niet zo ver reizen, toch is het fijn om goed voorbereid op reis te gaan. Vooral als je met kinderen reist wil je niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Voor uitgebreide informatie over de verblijfplekken kun je terecht op de pagina over overnachtingen in Italië, veilig reizen naar Italië en geld pagina. Voor meer handige weetjes kan je terecht op onze handige weetjes Italië met kinderen pagina.

Veel gestelde vragen over Italië

  • Hoe ver is het rijden naar Italië?
  • Wat is het tijdverschil met Italië?
  • Waar slaap je in Italië?
background-pattern