Rondreis Italië

Individuele rondreizen Italië

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met onze flexibele Italië-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Ook de slaapplekken zijn al geregeld.

Bel of mail ons gerust: de Italië-specialisten helpen je graag op weg met jouw rondreis door Italië.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3

Individuele Rondreizen in Italië

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Rondreis Italië: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor Italië?

De beste reistijd voor Italië is april t/m juni, september en oktober. In deze maanden is de temperatuur aangenaam en vermijd je de grote drukte van juli en augustus. Kijk voor meer informatie op onze klimaat-pagina.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor mijn Italië rondreis?

Voor Italië is een geldig paspoort of geldig Nederlandse identiteitskaart vereist.
Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Italië, zowel bij het rijden met eigen auto als met huurauto.

Hoe reis je in Italië?

In Italië kun je goed met de auto rondreizen. Vooral in de landelijke regio’s is de auto erg praktisch. In de steden kun je goed gebruik maken van het openbaar vervoer. Reis je vanuit Nederland naar Italië met de auto? Houd dan ook rekening met tolwegen en vignetten. Kijk voor meer informatie over vervoer in Italië op onze vervoer-pagina.

Italië reizen

Wat eten ze in Italië?

De Italiaanse keuken is wel de meest bekende keuken van de wereld. Overal ter wereld vind je wel een Italiaans restaurant waar je pizza of pasta kan krijgen. In de Italiaanse keuken draait het om eenvoud met de beste ingrediënten. Italianen nemen over het algemeen geen groot ontbijt. Een klein broodje met cappuccino volstaat. Een paar uur laten nemen ze nog een cappuccino en een klein broodje. Italianen lunchen gemiddeld later dan wij, aangezien ze twee keer ontbijten. Vaak nuttigen ze een lichte warme maaltijd met water of wijn erbij, gevolgd door een espresso. Ook het avondeten vindt in Italië later plaats dan bij ons. Antipasti zijn verschillende soorten aperitiefhapjes. Voorgerechten variëren van soep of vis of vlees. Pasta wordt ook vaker als voorgerecht gegeten dan als hoofdgerecht. Het hoofdgerecht is vaak vlees of vis en groenten met brood erbij. Als dessert is er vaak kaas en fruit en/of iets zoets zoals tiramisu of heerlijke gelato. Een rondreis Italië is een heerlijke culinaire beleving!

Hoe betaal je in Italië?

In Italië kun je in grote winkels en supermarkten betalen met je bankpas. Let wel op, in sommige kleine winkeltjes of eetcafés is er alleen de mogelijkheid om contant te betalen. Fooi geven in Italië is niet heel gebruikelijk. Meestal zijn er al servicekosten opgenomen in de rekening. Sommige restaurants berekenen de “coperto”, dit is een klein bedrag tussen de 50 cent en 4 euro voor het brood en de couvert. Dit is normaal gesproken wel aangegeven in de menu’s. Kijk voor meer informatie over geldzaken op onze geld-pagina.

Veel gestelde vragen over Italië

  • Wat is de beste reistijd voor Italië?
  • Wat is het tijdsverschil met Italië?
  • Wat zijn populaire reisroutes door Italië?
  • Wat zijn populaire bezienswaardigheden in Italië?
  • Wat eten ze in Italië?