Naar boven

Rondreis Noord-Italië

Inspiratie voor jouw komende Toscane-reis

blog

De groene heuvels gevuld met olijfbomen, de heerlijke wijnen en de middeleeuwse dorpen en steden. Toscane is een regio in Italië om bij weg te dromen, maar daar hoeft het niet bij te blijven! Met ons ben je binnen no-time in deze geweldige groene regio en wij vertellen waarom dit een must is voor je komende Italië-reis.
Decorative torn edge

Het Italiaanse leven op een wijn-agriturismo

Na een korte vlucht, of een wat langere autorit, kom je aan in Toscane Italië. Je bent onderweg naar Angelo en Claudia, de eigenaren van een heuse wijn-agriturismo. De wijngaarden en olijfbomen rijzen om je heen terwijl je rustig door de heuvels rijd, je reis is echt begonnen. Je wordt verwelkomd bij je slaapplek die in de buurt is van alle Toscaanse highlights, maar ook een heerlijk zwembad heeft om even te relaxen na de rit. Deze agriturismo is je thuis voor de komende dagen in Toscane en je kunt vanuit hier de hele regio ideaal ontdekken. Je eerste volle dag rijd je in de middag naar een fattoria in de buurt waar je zes wijnen zult gaan proeven, gecombineerd met verse streekproducten. De komende dagen zijn vrij in te vullen, lekker aan het zwembad of toch naar een van die middeleeuwse dorpen?

Toscane slaapplek
Vespa Toscane Italië

Verkenning met de Vespa

Gekozen om de regio de komende dagen op je eigen tempo te verkennen? Dan vinden wij met een Vespa toeren de leukste manier om het Toscaanse landschap te verkennen. Na je ontbijt ga je op pad en rij je dwars door de kleurrijke omgeving. Je krijgt van ons een route zodat je de leukste plekken niet mist en door de vele middeleeuwse dorpjes de gaafste niet overslaat. Terwijl je dit leest zien we je denken; Maar wat zijn die gave plekken dan? Nou, wat dacht je van
San Gimignano
? Een klein middeleeuws dorp waar je de veertien torens al van ver kunt zien. Neem zeker een kijkje vanuit Torra Grossa in Piazza del Duomo, want het uitzicht over het typerende Toscane vanuit deze 54 meter hoge toren is geweldig. Volterra is nog zo’n prachtig geleden dorp waar je vanaf de stadmuur een heerlijk uitzicht hebt, dit komt omdat Volterra het hoogste heuveldorp van Toscane is!

Foodtour in Florence

Tijdens je reis in Toscane Italië mag een stedenbezoek aan Firenze, zoals de Italianen de stad noemen, niet ontbreken. De rust van het Toscaanse platteland lever je even in, maar het is meer dan de moeite waard. Florence is de hoofdstad van de provincie en heeft een prachtig oud centrum wat door rijke Italiaanse investeerders uit de Renaissance een hub van architectuur en kunst is geworden. Je loopt hier door brede straten en grote pleinen met palazzi en beelden van kunstenaars als Michaelangelo. Samen met je foodgids proef je alle lokale specialiteiten zodat je de stad en smaak op een relaxte manier ervaart. Heb je wat tijd over? Dan kun je een panoramisch uitzicht over de stad bij Piazzale Michelangelo niet overslaan, met zonsop- en ondergang is het hier rustig en romantisch. Aan het eind van de avond kruip je in je bed bij het karakteristieke hotel dat een paar minuten lopen van het kathedraalplein is, ideaal gelegen dus!

Steden Italië - Florence foodtour
Siena

De strijd van Siena

Als je naar Florence bent geweest is het eigenlijk wel zo eerlijk om ook naar Siena te gaan, de grote concurrent van Florence. Siena strijdt al eeuwen om de titel “Mooiste stad van Toscane” en wij vinden dat de stad enorm in de buurt komt. Zo zijn er middeleeuwse palazzi, verborgen tuinen, Gotische torens, overdekte stegen, gezellige pleinen, ect.. Er is dus voldoende te zien en een echte concurrent voor de titel. Het centrum van Siena is autovrij en in de ochtend ideaal te bewandelen voordat de stad ontwaakt. De stad ligt op een heuvel en naar het centrum is het even klimmen vanuit de parkeerplaats, maar dan heb je wel echt wat; een heerlijke dag in één van de mooiste steden in Toscane.

Fijne dagtrips vanuit het platteland

Misschien voor ons wel een van de belangrijkste reden waarom we Toscane zo fijn vinden, zijn de opties die je hebt om elke dag iets compleet anders te doen. Zo ben je de ene dag met de Vespa aan het toeren door het landschap, de andere dag in een Renaissance-stad en relax je tussendoor bij het zwembad van je agriturismo of in de tuin van je centraal gelegen hotel. Wat wij aan het begin of einde van de reis leuk vinden om te doen, is de steden Lucca en Pisa combineren in een dag. Zo rijd je langs de Toren van Pisa voor een creatieve fotoshoot in de rustige ochtend en fiets je over de stadmuren van de kleine Italiaanse stad Lucca in de middag. Aan het eind van de dag ga je op je gemak terug naar je agriturismo en slaap je weer heerlijk in de plattelandse rust.

Toscane Lucca

Hoe combineer je in Toscane?

Ben je mega enthousiast geworden over Toscane en had je liever al gisteren bij het zwembad van je agriturismo gezeten? Dan hebben wij de ideale Toscane-rondreis waar we deze en nog meer mooie plekken combineren in één reis. Wil je net even meer of minder, of totaal andere dingen zien? Bekijk dan onze bouwstenen of neem contact op met onze Italië-experts, dan heb je binnen no-time een reis om naar uit te kijken!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern