Inspiratie voor je vakantie in Italië

Rijd door het glooiende Toscaanse landschap per vespa scooter, leer de fijne kneepjes van het pasta maken van een echte Italiaanse mamma en proef Italiaanse wijnen aan de Amalfi kust. Wij hebben de knusse plekjes alvast voor je gevonden. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepjes. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Italië reis samen.

Onze favoriete plekken

Afwisselend Italië

De eilanden Sardinië en Elba zijn goed te combineren met het vasteland tijdens je Italië-autoreis. Meerdere keren per dag vertrekken er ferry’s naar de eilanden. Wij boeken de tickets voor je, zodat je gegarandeerd een plekje hebt op de boot. Een enkele reis naar Elba is zo’n acht euro en doet er ongeveer een uur over. De overtocht naar Sardinië duurt zeven uur en kost zo’n vijftig euro per persoon, inclusief een kleine auto.

Karakteristieke overnachtingen

Omdat we zelf niet van grootschalige hotels houden, hebben we knusse hotels voor je uitgezocht. Je slaapt in karakteristieke huizen en kasteeltjes, waar wij zelf erg blij van worden. En deze kleinschaligheid voeren we ook door tijdens de excursies. Deze doe je allemaal individueel of in een kleine groep. Grote groepen zul je bij ons niet tegenkomen.

vakantie Italië
vakantie Italië

Belevenis tijdens je reis

Leer de fijne kneepjes van het pasta maken van een Italiaanse mamma. In Polignano a Mare ontdek je tijdens een tuk-tuk tour de leukste plekken en proef je onderweg de lokale specialiteiten of ga eilandhoppen en dobber in zwavelbaden van het eiland Vulcano. Deze Italiaanse excursies zorgen ervoor dat je de Italianen écht leert kennen en jullie bij thuiskomst meer te vertellen hebben over alleen het prachtige strand.

Eigen tempo

Wij vinden zelf op pad gaan met een huurauto de leukste manier om Italië te leren kennen. Zo kun je stoppen waar en wanneer je wilt, en je kunt je eigen tempo bepalen. Onderweg kom je roestige, oude Fiats tegen en word je begroet door de Italianen. Hier een nachtje extra, daar een dagexcursie erbij, het kan allemaal. Jullie reis wordt precies aangepast op jullie reistempo en jullie interesses. Zo kom je tijdens je vakantie écht tot rust.

Bekijk onze rondreizen

Met onze Italië-bouwstenen bouw je jouw unieke reis door Italië. Geen zin om te puzzelen? Bekijk dan onze Italië-rondreizen. Jij kiest zelf wat je wilt doen, maar wij ontnemen je de vervelende rompslomp van alles moeten regelen. Onze collega’s ter plaatse staan bovendien tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar staat er nooit alleen voor.