Naar boven

Overnachten in Italië

Vervoer & verblijf

Overnachten Italië
Overnachten in Italië

Waar slaap je in Italië?

Tijdens jouw rondreis door Italië verzorgen wij de overnachtingen. Weg van de grote massa zijn we op zoek gegaan naar unieke en kleinschalige slaapplekken. Zo slaap je met ons op bijzondere plekken, zoals een sfeervol klifhotel, knus klooster of agriturismo met trullihuisjes.

Wij hebben voor elke overnachting een plek uitgekozen die past bij de sfeer van de omgeving en van het land. Plekken die iets toevoegen aan je reis. Hierbij letten we vooral op de juiste combinatie van sfeer, ligging, vriendelijkheid en servicegerichtheid van het personeel, hygiëne en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Schone, sfeervolle en verzorgde accommodaties op een goede locatie. Ze variëren van een goed en gezellig hotelletje tot een eenvoudige privé bungalow aan het strand of een sfeervol klifhotel.

Slapen in een kasteel

Op sommige van onze locaties slaap je op een speciale plek, zo ook bij Todi. Hier slaap je in een echt kasteel! Dit kasteel stamt uit de 15e eeuw en bevindt zich op het platteland ongeveer 3km verwijderd van de stad Todi. Op je vespa of met je huurauto rij je door het heuvelachtige landschap met boerderijen en bossen. De kamers waar je in slaapt hebben allemaal een middeleeuws thema. Zo waan je je in de ene kamer als adel en in de andere als ridder.

Kasteel, Todi
Kasteelkamer, Todi
Todi, kasteel wandeling

De trulli van Ostuni

In het zuiden van Italië is bij sommige dorpjes een speciale architectuur ontstaan. Hier vindt je trulli of trullo huisjes. Deze huisjes zijn typisch voor het gebied tussen de dorpjes Bari, Brindisi en Taranto. Deze huisjes hebben een kegelvormig dak dat vaak versierd is met christelijke of magische symbolen. Ze zijn gebouwd met kalksteen en zonder cement. Vanuit je trullo ben je in enkele minuten in Ostuni of in een ander dorp in de omgeving.

Ostuni, Trulli huisje
Ostuni, trullo kamer
Ostuni, trullo tuin

Italiaanse agriturismo in Sicilië

Op het eiland Sicilië zijn uiteraard vele vulkanen te vinden zoals de bekende Etna, maar vlakbij de Etna kan je overnachten bij een echte agriturismo. Bij deze slaapplekken overnacht je in een villa op het landschap van een boer. Je hebt ook bijna altijd een zwembad waarnaast je heerlijk kan rusten. Vanuit je agriturismo bij Etna of Madonie ben je in no-time bij je favoriete bezienswaardigheid. Zo kan je eilandhoppen om de vulkanen te zien, de paleizen van Palermo bezoeken of de oud-Griekse bouwwerken ontdekken bij Agrigento.

agriturismo Madonie, Sicilië
Slaapkamer Madonie, Sicilië
Zwembad Madonie, Sicilië

Andere slaapplekken

Naast deze bijzondere slaapplekken zijn er natuurlijk ook nog vele andere plekken waar je kan overnachten. Ben je benieuwd? kijk dan bij onze bouwstenen en rondreizen om te zien wat we nog meer bieden.

background-pattern