Naar boven

Riksja Italië specialist

Over ons

Reizen met Riksja

Riksja als Italië specialist

Deze Italië-rondreizen worden georganiseerd door Italië specialist Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Wij bieden verschillende rondreizen aan, waarbij je zelf naar smaak excursies of andere hotels kunt toevoegen. Je kunt ze direct online boeken, of je kunt ons eerst nog mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij als Italië specialist iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Italië rondreis

Onze Italië specialisten

Demi Bokern

Inmiddels heb ik veel mooie en verre bestemmingen mogen zien, maar Italië – een stuk dichterbij huis – blijft toch mijn lievelingsland. Vandaar dat ik met mezelf heb afgesproken om minimaal één keer per jaar van de Italiaanse zon, vriendelijkheid, pasta’s en wijnen te genieten. De landschappen zijn kenmerkend, maar ook zo verrassend. Van de Toscaanse heuvels tot de kust die aanvoelt alsof je op de Malediven bent. Met deze passie adviseer ik je graag als Italië specialist bij Riksja Italië.

Renate Kuiper

Vele mooie bestemmingen over de gehele wereld heb ik inmiddels al mogen bezoeken. Eerst samen met mijn man en nu al jaren samen met mijn gezin. Al meerdere keren ben ik in Italië geweest en dit is voor mij het land dat mijn hart sneller laat kloppen en mijn maag laat knorren. Ik houd ervan om zelf met de auto een land te verkennen zodat ik de vrijheid heb en zelf kan bepalen waar ik wil stoppen. In Italië doorkruis je uitgestrekte landschappen, drukke steden en kleurrijke dorpjes. De historische, imposante gebouwen in de Rome maakten indruk op mij. Het is een flashback naar de oudheid. In Italië krijg je op deze manier ook echt de kans om de cultuur en de mensen te leren kennen. Italianen zijn erg gastvrij, vooral in de plaatsen waar minder toeristen komen. Eten is een belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur en ik ben er ook van gaan houden. Pasta’s, Pizza’s, heerlijke wijnen, verse olijfolie, ijs en zo kan ik nog wel even doorgaan. Helemaal ‘La Dolce Vita’.

Onze partners ter plaatse

In Italië werken wij met betrouwbare partners die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staan.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Over ons

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern