Naar boven

Renaissance in Florence

bouwsteen

 • Reisschema:
  Florence
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Leer pizza en gelato maken
 • Reissom:
  Vanaf € 269,- p.p. bij 2 personen
✓ Verken de bekendse plekken in de ochtend of avond wanneer de dagtoeristen weg zijn

✓ Verblijf midden in het oude centrum

✓ Inclusief workshop pizza en ijs makenDwaal langs meesterwerken en ga op de foto met Michaelangelo's witte beelden in Florence. Loop over de Ponte Vecchio, de brug met de gekleurde hangende huisjes. Terwijl veel mensen de stad slechts als dagtrip aan doen, blijven wij er twee nachten slapen. Juist 's avonds en 's morgens als de dagjesmensen weg zijn en de pleinen vol lopen met Florentijnen, zie je een minder hectische stad. Tip: 's avonds vanaf een dakterras is het zicht op de verlichte koepels, palazzi en kerktorens magisch.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Florence

Start je Italië reis in Florence, neem dan een taxi vanaf de luchthaven en haal bij vertrek pas je huurauto op. Kom je vanaf het Toscaanse platteland, laat je dan niet afschrikken door de moderne Italiaanse buitenwijken. Al snel kom je in het oude Florence. Tijdens de Renaissance investeerden rijke Italiaanse bankiers hier in brede lanen en grote pleinen met palazzi en beelden van kunstenaars als Michaelangelo.

Je slaapt in een karakteristiek hotel in het centrum van Forence. In een paar minuten loop je naar het kathedraalplein of de Palazzo Vechio. De niet al te grote kamers zijn perfect voor een stedentrip. De tuin van hotel is een fijne plek als je de drukte van de stad even wilt mijden.

Decorative torn edge

De rest van de dag verken je Florence. Loop langs de gekleurde hangende huizen op de Ponte Vecchio brug naar de overkant van de rivier naar de wijk Oltrarno. Hier vind je pleinen met kerken waaruit orgelmuziek klinkt. Loop door smalle straten vol ateliers van hedendaagse kunstenaars. Probeer in een lokaal tentje een necci, en Florentijnse pannenkoek.

Tip: Vanaf het dakterras van Hotel Antica Torre op de Via Tornabuoni heb je ’s avonds een geweldig uitzicht over de verlichte koepels en palazzi van Florence. Ga met de lift naar het restaurant op het dak en bestel een drankje. Je kunt hier ook eten, maar dit is vrij prijzig.

Decorative torn edge

Dag 2 – Leer pizza en gelato maken

Liefhebbers van pizza en Italiaans ijs kunnen vandaag hun hart ophalen. Je doet vandaag mee met een workshop pizza en gelato maken. Met welke ingrediënten ga jij de lekkerste pizza maken en wat worden de smaken van jouw bolletjes ijs? Samen met andere pizza-en ijsleerlingen ga je de uitdaging aan om je smaakpapillen te verwennen.

Je hebt de rest van de dag voor jezelf.  Benieuwd naar schilderkunst van de Renaissance? Ga dan naar de Galleria degli Uffizi. Hier zie je het werk van onder andere Rafaël, maar ook van ‘onze’ Rembrandt.

Decorative torn edge

Dag 3 – vertrek uit Florence

Neem ’s ochtends nog een cappuccino op een pleintje in Florence. Dan door naar je volgende bestemming. Reis je door naar de wijnstreek Chainti in Umbrië? Ga dan pasta maken met di mamma in Pietralunga, en zuid-oosten van Florence. Of reis naar naar San Gimignano voor onze Vesparoute door gouden heuvels.

Reis je van zuid naar noord, ga dan richting Lucca en Pisa met onze bouwsteen in Noord-Toscane ‘Proef van cultuur en wijn’. Of blijf een nachtje langer in Florence.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Renaissance in Florence

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Zithoek comfort hotel Florence
Zwembad comfort hotel Florence
Slaapkamer hotel Florence
Comfort hotel Florence
Ontbijt Florence
Slaapkamer comfort hotel Florence
Badkamer comfort hotel Florence
Variant
1

Renaissance in Florence - comfort hotel

 • Reissom:
  Vanaf € 499,- per persoon
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen in comfortabel hotel met ontbijt, inclusief pizza- en ijsworkshop

Wil je wat meer comfort tijdens je stedentrip Florence? Kies dan voor ons comfort hotel. Naast een comfortabele en ruime slaapkamer, een lekker en uitgebreid ontbijt, heeft het hotel ook een zwembad. Voor de wat frissere avonden wordt het haardvuurtje in de zitkamer aangemaakt.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

agriturismo toscane
bouwsteen

Lallend aan de wijn in Lucca

 • regio Lucca
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vespatocht Toscane
bouwsteen

Vesparoute door gouden heuvels in Toscane

 • regio San Gimignano
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 365,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Agriturismo Umbrië
bouwsteen

Pasta alla Mamma in Umbrië

 • Pietralunga, Umbrië
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 320,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern