Naar boven

Kleurrijke kliffenkust van Cinque Terre

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cinque Terre
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Kleurrijke dorpen verkennen
 • Reissom:
  Vanaf € 329,- p.p. bij 2 personen
✔ Vijf eeuwenoude vissersdorpen op de bucketlist van veel fotografen

✔ Per trein en te voet langs de kliffenkust

✔ Overnachten weg van de massa

Dat het hier adembenemend is, weten heel veel reizigers. Twee nachten in Cinque Terre is dan ook genoeg om de vijf fotogenieke dorpjes te ontdekken. Denk aan kleurrijke huizen, een helderblauwe zee, ruwe rotsen, idyllische vissersbootjes en pittoreske straatjes. Je verblijft in een sfeervolle B&B en we regelen een dagkaart waarmee je de dorpjes bezoekt. Te voet voor de actieveling en per trein als je niet zo van wandelen houdt. Struin over de pleinen en trakteer jezelf op een lekker ijsje of cappuccino (voor 11:30 uur) mét geweldig uitzicht.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Cinque Terre

Vandaag rijd je de ruige en kleurrijke kust van Cinque Terre tegemoet. In dit gebied liggen vijf kleurrijke vissersdorpjes die je gezien wilt hebben tijden je reis door Noord-Italië. Bereid je er op voor dat je niet de enige zult zijn die deze populaire plek bezoekt. Daarom hebben wij ervoor gekozen om iets van de kust vandaan te verblijven in een rustig gelegen kleinschalige bed & breakfast, vanwaar je gemakkelijk de dorpjes en de kustlijn verkent per trein, wandelend of per boot.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verken de vijf vissersdorpjes

Een tip van ons: vermijd de drukte en ga vroeg op pad. Struin door de smalle straatjes en geniet van de uitzichten vanaf het wandelpad langs de kust. In onze navigatieapp krijg je tips en wandelroutes. Met de Cinque Terre dagkaart die wij voor je regelen heb je toegang tot de wandelpaden en de trein. Handig en een leuke afwisseling op de benenwagen. Elk dorp heeft iets unieks, maar overal is wel een ijsje of Italiaanse cappuccino te verkrijgen. Let op: Italianen worden minder vriendelijk als je een cappuccino besteld na 11:30 uur, want dit is niet goed voor je gezondheid. Goed, neem naast je camera vandaag ook je zwemkleding mee. Zo kun je rond de middag als je even wilt afkoelen, een verfrissende duik nemen in de zee.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Cinque Terre

Het is tijd voor nog een laatste ontbijtje op deze plek. Stap de auto in voor een vervolg van je Italië reis. Aanrader: verken Toscane op de Vespa met de bouwsteen: Vesparoute door gouden heuvels in Toscane. Of ga wijn proeven bij een typische Italiaanse agriturismo in de omgeving van Lucca. Of wandel in een minder bekend stukje Alpen: Piemonte!

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Kleurrijke kliffenkust van Cinque Terre

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

zwembad Cinque Terre
Balkon hotel Cinque Terre
Terras hotel Cinque Terre
slaapkamer hotel Cinque Terre
Hotel Cinque Terre
Variant
1

Hotel met zwembad bij Cinque Terre

 • Reissom:
  Vanaf € 365,- per persoon
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen met ontbijt, Cinque Terre entreekaart

Kleinschalige accommodaties mét zwembad in de omgeving van Cinque Terre zijn lastig te vinden. Maar het is ons gelukt. We hebben een fijn hotel gevonden in de regio Monterosso, dichtbij het Fegino-strand. Een fijne uitvalsbasis om vanuit hier de vijf kleurrijke dorpjes te verkennen en dit te combineren met een duik in het zwembad. Vanaf het balkon bij je kamer kun je de kust al zien liggen en er is een mooie tuin bij het hotel.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

agriturismo toscane
bouwsteen

Lallend aan de wijn in Lucca

 • regio Lucca
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vespatocht Toscane
bouwsteen

Vesparoute door gouden heuvels in Toscane

 • regio San Gimignano
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 365,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Wandel-walhalla Val Maira
bouwsteen

Wandel-walhalla Val Maira

 • Val Maira, Piemonte
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 399,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern