Naar boven

Napels - Italie

Benvenuto Napels

bouwsteen

 • Reisschema:
  Napels
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  2 uur durende rondleiding door Pompeii
 • Reissom:
  vanaf € 289,- p.p. bij 2 personen
✓ Italiaanse stad in het zuiden

✓ Bezoek het UNESCO-werelderfgoed Pompeii

✓ Aan zee, en met uitzicht op de Vesuvius
Pizza eten in Napels
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst in Napels

Je vlucht vanaf Amsterdam of Brussel duurt ongeveer tweeënhalf uur. Het vliegveld van Napels ligt ongeveer zeven kilometer van de stad en je kunt in een half uur prima met het openbaar vervoer (de Alibus) naar het centrum van Napels reizen. Je hotel ligt centraal, dicht bij de metro, en heeft een groot dakterras (waar je ’s ochtends ontbijt). ’s Avonds is het heerlijk eten in de restaurants in de wijk Santa Lucia, aan de boulevard van Napels. In de verte zie je de Vesuvius oprijzen. Tip: ga eten bij Pizzeria Starita, Sophia Loren kwam er vroeger. Je kunt er niet reserveren, dus je moet wachten op straat. Maar dat is niet erg, want je staat tussen de Napolitanen te genieten van het fijne temperatuurtje, én temperament.

Decorative torn edge

Dag 2 – UNESCO-werelderfgoed Pompeii

Reis terug naar de Romeinse tijd tijdens een rondleiding door Pompeii onder leiding van een archeoloog. Gedurende de 2 uur verken je het UNESCO-werelderfgoed met hulp van je deskundige gids, die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door vulkanisch as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bezoek hoogtepunten zoals het Grote Theater en Forum. Je geniet van dichtbij bewaard gebleven fresco’s, kunstwerken en mozaïeken. Na de rondleiding heb je nog tijd om de archeologische vindplaats op eigen gelegenheid te verkennen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Napels

Na het ontbijt begint dan echt je rondreis Zuid-Italië. De meeste reizigers gaan met een huurauto op pad. Je haalt de huurauto op bij het verhuurkantoor en verruilt het bruisende maar ook wel drukke stadsleven van Napels voor de rust van de kust. Rijd bijvoorbeeld naar Sorrento, waar je zelf ijs kunt maken en op de perfecte locatie bent om de Vesuvius te beklimmen of naar Pompeii te gaan. Of tour langs de Amalfikust op een Vespa, dé manier om Zuid-Italië te ontdekken.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Benvenuto Napels

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Ischia, vulkanisch eiland bij Napels
Ischia
Ischia, Golf van Napels
Ischia thermale baden
Ischia eiland, thermale baden
Variant
1

De thermale baden van Ischia

 • Reissom:
  vanaf € 69,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Bootretour vanuit Napels naar het eiland Ischia

Voor de kust ligt het eiland Ischia, dat vooral bekend staat om zijn thermale baden en minerale bronnen uit de Romeinse tijd. Het eiland is ideaal voor een ontspannen middag als je de drukte van Napels even uit wilt stappen. ’s Ochtends stap je op de boot van Napels naar Ischia. Als je het eiland nadert zie je de uitlijn van het middeleeuwse kasteel Aragonese al op de top van Ischia. Eenmaal op het eiland loop je door de steegjes, langs kerken, torens en een kleine haven. Het eiland is vulkanisch, wat de vruchtbare grond, maar ook de vele heetwaterbronnen verklaart. ’s Middags ga je naar het wellnesscentrum met natuurzwembad en privéstrand Giardini di Poseidon om te ontspannen en je te laten pamperen. Toegang is ter plaatse te betalen.

Decorative torn edge
Boot excursie naar Capri
dagtocht naar capri
Uitzicht in Capri
grotten bij Capri
Napels
Variant
2

Bootexcursie naar Capri

 • Reissom:
  vanaf € 134,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  boottocht met verschillende stops, een kleine lunch en ongeveer een uur op Capri

Even een dagje jetset lifestyle aan de Amalfikust? Laat je dan naar Capri varen, vakantiebestemming van de rich and famous. En waarom het eiland zo geliefd is, merk je al snel. Tijdens de boottocht ernaartoe vaar je langs spectaculaire rotsen, midden op zee. Voor de kust van Capri is gelegenheid tot zwemmen en snorkelen. Op het eiland zelf kun je naar hartelust flaneren of het binnenland verkennen. De hike door het groen naar Belvedere Cannone bijvoorbeeld, duurt maar een half uur en vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over het eiland en de zee. Bij goed weer kun je ook de beroemde Blauwe Grot bezoeken, waar je met het bootje in vaart en kunt zwemmen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Amalfi kust - Positano
bouwsteen

Vakantie aan de kust van Sorrento

 • Vico Equense - Sorrento / Amalfikust
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 545,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
raften in Maratea - Zuid-Italie
bouwsteen

Ongerept Maratea

 • Maratea
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 345,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Matera Sassi grotwoningen
bouwsteen

Grotwoningen in Matera

 • Matera
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern