Menu background

Naar boven

Amalfi-kust Zuid-Italië

Op het pad van de goden aan de Amalfikust

bouwsteen

 • Reisschema:
  Amalfikust
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  Vespahuur
 • Reissom:
  vanaf € 365,- p.p. bij 2 personen
✓ Het ultieme kustgebied van Italië - La Costiera Divina
✓ Maak een wandeling op het Pad van de Goden
✓ Verfijnde en ontspannen sfeer
✓ Op een Vespa cruisen langs de kust
✓ Overnacht in een romantische bed & breakfast
Amalfi-kust wandelen
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Amalfikust

Reistijd: circa 45 min. (vanuit Vico Equense)

Je rijdt naar de Amalfikust: een van de meest schilderachtige kustlijnen van Europa. De weg kronkelt langs de zee door vissersdorpen die aan de steile klifkust zijn geplakt. Geen wonder dat de kust al jaren Italianen en reizigers uit de hele wereld aantrekt om te genieten van de uitzichten, het eten en het Zuid-Italiaanse leven.
Je B&B is tegen de kliffen aangebouwd. Het parkeren kan even puzzelen zijn, want er is weinig vlakke ruimte aan de kust. De receptionist wil je best even helpen met inparkeren. Vervolgens daal je af langs de kust om bij je kamer te komen. Heb je zware koffers, dan worden er hulptroepen opgetrommeld om je bagage te dragen. De rest van de dag ben je vrij om van het kustleven te genieten. Vanaf het terras bij je kamer kijk je uit op zee. Loop helemaal naar beneden voor een frisse duik in het blauwe water.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vespatocht

De ultieme manier om de kronkelende weggetjes van de Amalfikust te verkennen? Met een Vespa natuurlijk. We zorgen dat er vandaag een Vespa voor je klaarstaat (één scooter per twee personen), inclusief helm en slot. De verzekering is natuurlijk ook geregeld. Je haalt de Vespa op in Sorrento op ongeveer 1 uur rijden. Dan is het zonnebril op en gáán! Je cruist langs dorpjes en citroenboomgaarden, met de verscholen baaien in de diepte onder je. Rijd naar de mooiste baaien, plekken waar je je auto ’s zomers slecht kwijt kan en waarvoor de Vespa dus ideaal is. Neem je zwemkleding mee, want die blauwe zee is wel heel uitnodigend.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bezoek Amalfi en Ravello

Na het ontbijt brengt de bus (circa € 2,-) je in twintig minuten naar kustdorp Amalfi. Neem stevige schoenen mee, want je loopt over het Pad van de Goden naar de top van de kliffen. In Amalfi kun je nog wat water, ciabatta’s en fruit voor onderweg kopen. Dan loop je via nauwe steegjes, trapstraatjes en een kustroute naar het sierlijke Atrani. Hier begint een steile klim van 350 meter naar Ravello. Volgens filosofen en kunstenaars ligt Ravello dichter bij de hemel dan de zee. Niet omdat er zo veel kerken staan, maar omdat het een haast magisch dorp is boven op de kliffen met uitzicht op zee. Aangekomen in Ravello dwaal je door straten, sierlijke tuinen met witte beelden en elegante villa’s. Je wandelt in totaal in 4,5 uur van Amalfi naar Ravello en terug. Zie je de wandeltocht niet zitten, dan kun je ook met de bus of auto naar Ravello rijden en ter plekke over de top van de kliffen lopen.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek Amalfikust

Vandaag neem je afscheid van de kust en rijd je in 4,5 uur dwars door het binnenland naar Puglia, in de hak van de laars. Onderweg kom je langs grottendorp Matera.

Eindigt je reis aan de Amalfikust, dan rijd je in anderhalf uur naar de luchthaven van Napels. Hier lever je de auto in, kijkt nog een keer over de baai van Napels en vliegt terug naar huis. Wil je nog langer aan de kust verblijven en de tempels van Paestum verkennen, dan plannen we met veel plezier een extra nacht voor je in.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Boottocht langs Amalfikust of Capri

 • Reissom:
  vanaf € 132,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Boottocht Amalfi of Capri met kapitein/gids in kleine groep, inclusief sandwich-lunch

Wil je het Italiaanse kustgevoel in stijl ervaren, maak dan een boottocht naar het eiland Capri. Het eiland mixt alle mediterrane sferen in een cocktail van kristalblauwe baaien, classy piazza’s, ruïnes van Romeinse villa’s en ruige kustlijn. Romeinse keizers verbleven hier om te genieten van de schoonheid en fraaie uitzichten. Tegenwoordig is het een geliefde bestemming van Italiaanse VIP’s en Hollywood filmsterren.

Wil je liever wat meer van de Amalfikust zien vanaf het water, laat dan Capri links liggen. Wij regelen dan een boottocht voor je naar Positano, de Emerald grot en Li Galli eiland, waar je stopt om te snorkelen op plekken die je vanaf het land niet kunt bereiken. Vergeet je snorkel en duikbril niet mee te nemen.

Je wordt opgehaald bij de steigers van Amalfi en bent een volle dag op de boot (en Capri). Aan het eind van de middag sta je weer op het vasteland.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Matera Sassi grotwoningen
bouwsteen

Grotwoningen in Matera

 • Matera
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 223,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Maratea Italië
bouwsteen

Ongerept Maratea

 • Maratea
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 308,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Puglia pasta workshop
bouwsteen

Ostuni; olijven en orecchiette

 • Ostuni
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 364,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Wijnproeverij
bouwsteen

Tuktuk langs de kust; Polignano a Mare

 • Polignano a Mare
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 328,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge