Menu background

Naar boven

Sorrento - Amalfikust

Vakantie aan de kust van Sorrento

bouwsteen

 • Reisschema:
  Vico Equense - Sorrento / Amalfikust
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  kajaktour inclusief snorkelen
 • Reissom:
  vanaf € 495,- p.p. bij 2 personen
✓ Kustvakantie aan de Golf van Napels
✓ Dé citroenhoofdstad van Italië
✓ Kleinschalig genieten
✓ Slapen in een huis aan zee
✓ Kajak en snorkel door de Marina del Cantone baai
✓ Maak een wandeling op het Pad van de Goden langs de Amalfikust
✓ Optioneel verblijf aan de Amalfkust zelf of in een historische villa in Sorrento
✓ Optionele boottocht naar Capri inclusief zwemmen en snorkelen of maak met een chef je eigen Italiaanse pizza
Amalfikust
Decorative torn edge

Dag 1 – Reis naar Vico Equense, Sorrento

Reistijd: 50 minuten

Met de auto reis je (vanaf Napels) in ongeveer een uur naar Vico Equense, waar je overnacht aan de klifkust. Vico Equense is een buitenwijk van Sorrento en wij vonden het fijn om na druk Napels te genieten van de aangename zeebries. De kamers van je hotel zijn ruim ingericht. En vanaf het zwembad van je hotel kijk je uit over de Golf van Napels én de Vesuvius-vulkaan. Met de gratis pendelbus ben je in korte tijd in het centrum van de stad. Om een hapje te eten of om te wandelen over Piazza Tasso.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kajakken langs de Amalfikust

Op ruim een half uur rijden van Sorrento ligt de Marina del Cantone baai aan de Amalfikust: een van de meest schilderachtige kustlijnen van Europa. De weg kronkelt langs de zee door vissersdorpen die aan de steile klifkust zijn geplakt. Geen wonder dat de kust al jaren Italianen en reizigers uit de hele wereld aantrekt om te genieten van de uitzichten, het eten en het Zuid-Italiaanse leven. In ongeveer 1,5 uur verken je de Marina del Cantone baai vanuit je kajak. Breng een bezoek aan de Tuna cave en maak een stop bij het ‘strand van de nonnen’. Je hebt een half uur om te zwemmen, het strand te verkennen of bij te komen van de tocht.. Neem zelf je snorkelspullen mee en verken hier ook nog de wereld onderwater.

Decorative torn edge

Wandel over het Pad van de Goden

Naast het kajakken heb je de rest van de dag vrij te besteden. Rijd bijvoorbeeld richting het plaatsje Amalfi. Neem van tevoren vast stevige schoenen mee als je over het Pad van de Goden wilt lopen naar de top van de kliffen. In het plaatsje kun je nog wat water, ciabatta’s en fruit voor onderweg kopen. Dan loop je via nauwe steegjes, trapstraatjes en een kustroute naar het sierlijke Atrani. Hier begint een steile klim van 350 meter naar Ravello. Volgens filosofen en kunstenaars ligt Ravello dichter bij de hemel dan de zee. Niet omdat er zo veel kerken staan, maar omdat het een haast magisch dorp is boven op de kliffen met uitzicht op zee. Aangekomen in Ravello dwaal je door straten, sierlijke tuinen met witte beelden en elegante villa’s. Je wandelt in totaal in 4,5 uur van Amalfi naar Ravello en terug. Zie je de wandeltocht niet zitten, dan kun je ook met de auto naar Ravello rijden en ter plekke over de top van de kliffen lopen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Pompeii en Vesuvius

Vandaag duik je in het verleden en rijd je in ongeveer een half uur naar de ruïnes van Pompeii. Je vindt hier een van de best bewaarde overblijfselen uit het Romeinse Rijk. Een gigantisch terrein, met straten en tempels, fonteinen en bordelen, en fresco’s. Achter je? De Vesuvius die boven de stad uittorent. Badhuizen liggen links en rechts en op de straat zie je de oude karrensporen nog lopen.

Stap na de lunch in de auto en rijd door naar de Vesuvius: de uitbarsting van deze vulkaan is de reden dat Pompeii zo goed bewaard is gebleven. De vruchtbare flanken zijn begroeid met vruchtbomen, bloemen en wijnranken. Het pad is van zwart lava, dus wel zo handig om sneakers aan te doen in plaats van slippers. Neem ook een trui mee voor op de top. Toen wij er waren hadden we pech – er hing een dichte mistwolk boven de vulkaan. Heb je geluk, dan heb je een fantastisch uitzicht over Pompeii, de Golf van Napels en het achterland.

Even een dagje jetset lifestyle aan de Amalfikust? Laat je dan naar Capri varen, vakantiebestemming van de rich and famous. En waarom het eiland zo geliefd is, merk je al snel. Tijdens de boottocht er naartoe vaar je langs spectaculaire rotsen, midden op zee. Voor de kust van Capri is gelegenheid tot zwemmen en snorkelen. Lees meer informatie onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek uit Sorrento

Heerlijk uitslapen en genieten van je uitgebreide ontbijt. Wat een fijn begin van de dag. Tijd om door te reizen, naar Maratea bijvoorbeeld. De weg kronkelt via de Amalfikust langs de zee en de dorpjes, die tegen de steile klifkust aangeplakt liggen.

Liever het plattelandsleven van de hak van de Italiaanse laars verkennen? Reis dan naar Ostuni in Puglia, met de vele olijfboomgaarden. Dé plek om te zien hoe olijfolie gemaakt wordt, of een kookworkshop te volgen.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Vakantie aan de kust van Sorrento

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Historische villa, Sorrento
Sorrento comfort hotel
Upgrade hotel Sorrento
Sorrento Special Stay
Sorrento overnachten, comfort
Variant
1

Special Stay - Sorrento historische villa

 • Reissom:
  vanaf € 598,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 overnachtingen in een historische villa op de kliffen met zwembad incl. ontbijt, kajaktour van 1,5 uur

Verblijf je graag op een bijzonder plekje? Kies dan voor onze historische villa, gebouwd op de kliffen. De 19e eeuwse villa heeft een groot terras, verschillende balkonnen en hoge ramen; overal geniet je van het uitzicht op de ruige kustlijn en de zee. Het hotel is klassiek van buiten, modern van binnen, maar met klassieke details, zoals een oude tegelvloer. Overal voel je de warme sfeer. Het zwembad vind je op het dakterras, hier neem je een duik in het water, met de eilanden Capri en Ischia op de achtergrond.

Decorative torn edge
overnachten Amalfi kust
Slaapkamer hotel Amalfi

Slaapkamer hotel Amalfi

Terras aan zee hotel Amalfi

Terras aan zee hotel Amalfi

Tuin hotel Amalfi

Tuin hotel Amalfi

Terras aan zee hotel Almafi

Terras aan zee hotel Almafi

Amalfi hotel uitzicht zee
Variant
2

Verblijf in een B&B aan de Amalfikust

 • Reissom:
  vanaf € 392,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 nachten in een bed & breakfast inclusief ontbijt, kajaktour van 1,5 uur

Of kies voor dit verblijf in een romantische B&B die tegen de kliffen van de Amalfikust is aangebouwd. Het parkeren kan even puzzelen zijn, want er is weinig vlakke ruimte aan de kust. De receptionist wil je best even helpen met inparkeren. Vervolgens daal je af langs de kust om bij je kamer te komen. Heb je zware koffers, dan worden er hulptroepen opgetrommeld om je bagage te dragen. Vanaf het terras bij je kamer kijk je uit over zee. Loop helemaal naar beneden voor een frisse duik in het water.

Decorative torn edge
Variant
3

Bootexcursie naar Capri of Amalfikust

 • Reissom:
  vanaf € 128,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Boottocht Capri of Amalfi in kleine groep, met verschillende stops, een kleine lunch en ongeveer een uur op Capri

Even een dagje jetset lifestyle aan de Amalfikust? Laat je dan naar Capri varen, vakantiebestemming van de rich and famous. En waarom het eiland zo geliefd is, merk je al snel. Tijdens de boottocht ernaartoe vaar je langs spectaculaire rotsen, midden op zee. Voor de kust van Capri is gelegenheid tot zwemmen en snorkelen. Op het eiland zelf kun je naar hartelust flaneren of het binnenland verkennen. De hike door het groen naar Belvedere Cannone bijvoorbeeld, duurt maar een half uur en vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over het eiland en de zee. Bij goed weer kun je ook de beroemde Blauwe Grot bezoeken, waar je met het bootje in vaart en kunt zwemmen.

Wil je liever wat meer van de Amalfikust zien vanaf het water, laat dan Capri links (of eigenlijk rechts) liggen. Wij regelen dan een boottocht voor je naar Positano, de Emerald grot en Li Galli eiland, waar je stopt om te snorkelen op plekken die je vanaf het land niet kunt bereiken. Vergeet je snorkel en duikbril niet mee te nemen.

Na het ontbijt wordt je opgehaald bij je hotel en bent een volle dag op de boot (en Capri). Aan het eind van de middag sta je weer op het vasteland.

Decorative torn edge
Pizza maken Sorrento
Pizza chef Sorrento
Variant
4

Sorrento: maak je eigen Italiaanse pizza

 • Reissom:
  vanaf € 75,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 uur durende pizza workshop

Vandaag is je lunch geregeld, tenminste als je een beetje je best doet… Om 11.00 uur staat er namelijk een pizza workshop gepland. In de heuvels van Sorrento hebben we een mooie locatie gevonden waar je niet alleen geniet van pizza’s, maar ook van het uitzicht. Samen met een professionele ‘pizzaiolo’, oftewel een Italiaanse pizza chef, ga je aan de slag met je eigen, natuurlijk een echte Italiaanse, pizza. Je krijgt een schort en koksmuts zodat je je meteen ‘Pizzasso’ voelt. Je kneedt het deeg, kiest het beleg en zorgt dat de pizza de oven in gaat. Daarna is er natuurlijk nog tijd om samen de pizza’s op te eten. Buon Appetito!

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Matera Sassi grotwoningen
bouwsteen

Grotwoningen in Matera

 • Matera
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 286,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Raften Maratea
bouwsteen

Ongerept Maratea

 • Maratea
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 302,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Puglia pasta workshop
bouwsteen

Ostuni; olijven en orecchiette

 • Ostuni
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 463,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge