Sorrento - Amalfikust

Vakantie aan de kust van Sorrento

bouwsteen

 • Reisschema:
  Vico Equense
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  IJs maken én proeven
 • Reissom:
  vanaf € 289,- p.p. bij 2 personen
✓ Kustvakantie aan de Golf van Napels
✓ Dé citroenhoofdstad van Italië
✓ Kleinschalig genieten
✓ Zelf (citroen)ijs maken en proeven
✓ Slapen in een huis aan zee
Amalfikust
Decorative torn edge

Dag 1 – Reis naar Vico Equense, Sorento

Reistijd: 50 minuten

Met de auto reis je (vanaf Napels) in ongeveer een uur naar Vico Equense, waar je overnacht aan de klifkust. Vico Equense is een buitenwijk van Sorrento en wij vonden het fijn om na druk Napels te genieten van de aangename zeebries. De kamers van je hotel zijn ruim ingericht. En vanaf het zwembad van je hotel kijk je uit over de Golf van Napels én de Vesuvius-vulkaan. Met de gratis pendelbus ben je in korte tijd in het centrum van de stad. Om een hapje te eten of om te wandelen over Piazza Tasso.

Decorative torn edge

Dag 2 – Zelf ijs maken in Sorrento

Geniet van je ontbijt en begin de dag ontspannen. Daarna reis je met de shuttlebus naar Sorrento en ga je naar ijssalon Gelateria David. Tijd om het beroemde ijs te maken en te proeven uiteraard. Mario is de eigenaar van de salon en met veel passie en liefde vertelt hij over de ingrediënten en de technieken. En daarna laat hij je zijn versgemaakte ijs proeven. Wanneer de demonstratie is afgelopen, ga je naar huis met een certificaat, met daarop het recept voor echt huisgemaakte Italiaanse gelato en limoncello.

Decorative torn edge

Dag 3 – Pompeii en Vesuvius

Vandaag duik je in het verleden en rijd je in ongeveer een half uur naar de ruïnes van Pompeii. Je vindt hier een van de best bewaarde overblijfselen uit het Romeinse Rijk. Een gigantisch terrein, met straten en tempels, fonteinen en bordelen, en fresco’s. Achter je? De Vesuvius die boven de stad uittorent. Badhuizen liggen links en rechts en op de straat zie je de oude karrensporen nog lopen.

Stap na de lunch in de auto en rijd door naar de Vesuvius: de uitbarsting van deze vulkaan is de reden dat Pompeii zo goed bewaard is gebleven. De vruchtbare flanken zijn begroeid met vruchtbomen, bloemen en wijnranken. Het pad is van zwart lava, dus wel zo handig om sneakers aan te doen in plaats van slippers. Neem ook een trui mee voor op de top. Toen wij er waren hadden we pech – er hing een dichte mistwolk boven de vulkaan. Heb je geluk, dan heb je een fantastisch uitzicht over Pompeii, de Golf van Napels en het achterland.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek uit Sorrento

Heerlijk uitslapen en genieten van je uitgebreide ontbijt. Wat een fijn begin van de dag. Tijd om door te reizen, naar de Amalfi-kust bijvoorbeeld. De weg kronkelt langs de zee en de dorpjes, die tegen de steile klifkust aangeplakt liggen.

Liever het plattelandsleven van de hak van de Italiaanse laars verkennen? Reis dan naar Ostuni in Puglia, met de vele olijfboomgaarden. Dé plek om te zien hoe olijfolie gemaakt wordt, of een kookworkshop te volgen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Historische villa, Sorrento
Sorrento comfort hotel
Upgrade hotel Sorrento
Sorrento Special Stay
Sorrento overnachten, comfort
Variant
1

Special Stay - Sorrento historische villa

 • Reissom:
  vanaf € 528,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 overnachtingen in een historische villa op de kliffen met zwembad, incl. ontbijt

Verblijf je graag op een bijzonder plekje? Kies dan voor onze historische villa, gebouwd op de kliffen. De 19e eeuwse villa heeft een groot terras, verschillende balkonnen en hoge ramen; overal geniet je van het uitzicht op de ruige kustlijn en de zee. Het hotel is klassiek van buiten, modern van binnen, maar met klassieke details, zoals een oude tegelvloer. Overal voel je de warme sfeer. Het zwembad vind je op het dakterras, hier neem je een duik in het water, met de eilanden Capri en Ischia op de achtergrond.

Decorative torn edge
Variant
2

Bootexcursie naar Capri

 • Reissom:
  vanaf € 132,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  boottocht met verschillende stops, een kleine lunch en ongeveer een uur op Capri

Even een dagje jetset lifestyle aan de Amalfikust? Laat je dan naar Capri varen, vakantiebestemming van de rich and famous. En waarom het eiland zo geliefd is, merk je al snel. Tijdens de boottocht ernaartoe vaar je langs spectaculaire rotsen, midden op zee. Voor de kust van Capri is gelegenheid tot zwemmen en snorkelen. Op het eiland zelf kun je naar hartelust flaneren of het binnenland verkennen. De hike door het groen naar Belvedere Cannone bijvoorbeeld, duurt maar een half uur en vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over het eiland en de zee. Bij goed weer kun je ook de beroemde Blauwe Grot bezoeken, waar je met het bootje in vaart en kunt zwemmen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Amalfi-kust wandelen
bouwsteen

Op het pad van de goden aan de Amalfikust

 • Amalfikust
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 365,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Matera Sassi grotwoningen
bouwsteen

Grotwoningen in Matera

 • Matera
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 223,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Maratea Italië
bouwsteen

Ongerept Maratea

 • Maratea
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 308,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Puglia pasta workshop
bouwsteen

Ostuni; olijven en orecchiette

 • Ostuni
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 364,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge