Menu background

Naar boven

India combineren met...

…Nepal of Bhutan

Naast de indrukken die je hebt opgedaan in India kun je je rondreis nog meer kleur geven door het te combineren met de Himalayalanden Nepal en Bhutan. Bezoek de culturele schatten van de hoofdstad Kathmandu, ga op zoek naar wilde olifanten en neushoorns of maak een trekking door de bergen. Ervaar in Bhutan wat het Bruto Nationaal Geluk is en dans mee tijdens een van de vele traditionele festivals.
In mijn reisplan kun je aangeven welke bouwstenen van deze landen je interesse hebben. We informeren je uiteraard graag over een logische reisroute om tot een afwisselende en indrukwekkende rondreis te komen.

India combineren met Nepal

Himalaya, koningssteden en trekkings

Ten noordoosten van India ligt Nepal, verscholen in de Himalaya. Culturele schatten vind je rondom Kathmandu, waar boeddhisten en hindoeïsten in harmonie samenleven. In Nepal vind je ook een diepe jungle met wilde beren, olifanten en neushoorns in het zuidelijke laagland. En op slechts een paar uur rijden kijk je op tegen de hoogste bergtoppen van de Himalaya: het Annapurnagebergte. Hier maak je een meerdaagse trekking door groene valleien, lopen lokale kinderen een stukje met je mee en ga je op in de magische zonsopgang.

Over land combineer je India eenvoudig met Nepal via de bouwsteen In Boeddha’s voetspoor en bezoekt dan gelijk de geboorteplaats van Boeddha. Je kunt uiteraard ook vliegen naar Kathmandu. Een overzicht van alle Nepal bouwstenen vind je hier.

India combineren met Bhutan

Kleurrijke kloosters, traditionele festivals en veel bruto nationaal geluk

Bhutan is een bijzonder land in de Himalaya. In het land van de Donderende Draak is het ‘bruto nationaal geluk’ de graadmeter voor welvaart. Je vindt hier boeddhistische dzongs, glooiende valleien en een hoeveelheid festivals die het land nóg meer kleur geven. Je draagt je steentje bij aangezien de inkomsten van het toerisme worden besteed aan het behoud van de natuur en de traditie. Je kunt of vanuit Delhi naar Paro vliegen, of via het Indiase Sikkim het land binnenreizen.

Samen met onze Bhutan reisspecialist stel je je combinatiereis samen. Een overzicht van de bouwstenen in Bhutan vind je op de website van Riksja Bhutan. Je kunt in mijn reisplan aangeven welke bouwstenen je leuk vindt.

Bouwstenen combineren met India

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.