India combineren met...

…Nepal of Bhutan

Naast de indrukken die je hebt opgedaan in India kun je je rondreis nog meer kleur geven door het te combineren met de Himalayalanden Nepal en Bhutan. Bezoek de culturele schatten van de hoofdstad Kathmandu, ga op zoek naar wilde olifanten en neushoorns of maak een trekking door de bergen. Ervaar in Bhutan wat het Bruto Nationaal Geluk is en dans mee tijdens een van de vele traditionele festivals.
In mijn reisplan kun je aangeven welke bouwstenen van deze landen je interesse hebben. We informeren je uiteraard graag over een logische reisroute om tot een afwisselende en indrukwekkende rondreis te komen.

India combineren met Nepal

Himalaya, koningssteden en trekkings

Ten noordoosten van India ligt Nepal, verscholen in de Himalaya. Culturele schatten vind je rondom Kathmandu, waar boeddhisten en hindoeïsten in harmonie samenleven. In Nepal vind je ook een diepe jungle met wilde beren, olifanten en neushoorns in het zuidelijke laagland. En op slechts een paar uur rijden kijk je op tegen de hoogste bergtoppen van de Himalaya: het Annapurnagebergte. Hier maak je een meerdaagse trekking door groene valleien, lopen lokale kinderen een stukje met je mee en ga je op in de magische zonsopgang.

Over land combineer je India eenvoudig met Nepal via de bouwsteen In Boeddha’s voetspoor en bezoekt dan gelijk de geboorteplaats van Boeddha. Je kunt uiteraard ook vliegen naar Kathmandu. Een overzicht van alle Nepal bouwstenen vind je hier.

India combineren met Bhutan

Kleurrijke kloosters, traditionele festivals en veel bruto nationaal geluk

Bhutan is een bijzonder land in de Himalaya. In het land van de Donderende Draak is het ‘bruto nationaal geluk’ de graadmeter voor welvaart. Je vindt hier boeddhistische dzongs, glooiende valleien en een hoeveelheid festivals die het land nóg meer kleur geven. Je draagt je steentje bij aangezien de inkomsten van het toerisme worden besteed aan het behoud van de natuur en de traditie. Je kunt of vanuit Delhi naar Paro vliegen, of via het Indiase Sikkim het land binnenreizen.

Samen met onze Bhutan reisspecialist stel je je combinatiereis samen. Een overzicht van de bouwstenen in Bhutan vind je op de website van Riksja Bhutan. Je kunt in mijn reisplan aangeven welke bouwstenen je leuk vindt.

Bouwstenen combineren met India

1

Haa! een verborgen Shangri-la

 • Reisschema:
  Haa - vallei
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 265,- p.p. bij 2 personen (hoogseizoen)
 • € 219,- p.p. bij 2 personen (laagseizoen)

Een van de verborgen paradijsjes van Bhutan. De Haa vallei is pas sinds 2001 opengesteld voor toeristen. Vooral de verlatenheid en de weelderige natuur is waar je hiervoor komt. Je wandelt met zoemende bijen,  door zeeën van paarse primula’s, naar het dorpje Haa. De meeste organisaties bieden dit slechts aan als een dagtocht. Wij regelen een nachtje bij een gastvrije familie, zodat je er ook echt even bent.

2

Even van de wereld stappen

 • Reisschema:
  Thimpu – Tshaluna – Jemina – Jeledzong - Paro
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 530,- p.p. bij 2 personen (hoogseizoen)
 • € 438,- p.p. bij 2 personen (laagseizoen)

Onze eigen variant van een lichte trekking door het groene achterland van de Himalaya. Je slingert langs fruitboomgaarden, boerendorpjes en kabbelende riviertjes. De tocht is voor iedereen te maken. Een kookploeg en bepakte ezels met bagage gaan al vooruit. Aan het einde van de trekkingsdag staat je tent al op, het eten te pruttelen en hoor je het kampvuur al knetteren. De tweede nacht logeer je bij mensen thuis. Voor eventjes waan je je een trekker door de Himalaya.

Bouwstenen Bhutan

3

Op hoog bezoek

 • Reisschema:
  Paro - Thimpu
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 530,- bij 2 personen (hoogseizoen)
 • € 438,- p.p. bij 2 personen (laagseizoen)

Wapperende gebedsvlaggen, mystieke kloosterforten, monniken met pijl en boog, groene valleien met opreizende witte bergreuzen; welkom in het land van de donderende draak. Je bezoekt het dorpse Paro, Thimpu (de enige hoofdstad ter wereld zonder stoplichten) en maakt een pittige wandeling naar het beroemde klooster Tiger’s Nest dat is opgebouwd tegen een klif van 3000 meter. Een flinke klim, maar een goede warming-up voor andere wandelingen of trekkingen tijdens je reis.

4

Chitwan jungle en neushoorns

 • Reisschema:
  Chitwan National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 186,- p.p. bij 2 personen

Het Royal Chitwan National Park ligt in de Terai, het subtropische laagland van Nepal. Hier vind je uitgestrekte rijstvelden en authentieke boerendorpjes én een enorm nationaal park. Per kano en te voet ga je de jungle in op zoek naar neushoorns, uiteraard mét gids. Met een beetje geluk zie je ook schuwe luipaarden en wilde olifanten. Chitwan kent daarnaast veel vogels, herten, krokodillen en zwarte beren. Je slaapt in een sfeervolle lodge die door de lokale Tharu stam is opgezet en wordt gerund. Van de inkomsten worden regelmatig nieuwe, duurzame projecten opgezet rondom het park. Je steunt de ontwikkeling van duurzaam toerisme in Nepal met een bezoek aan deze lodge.

Bouwstenen Nepal

5

Easy going Kathmandu

 • Reisschema:
  Kathmandu
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 79,- p.p. bij 2 personen

Bij aankomst in Kathmandu is het een lekker gevoel dat je transfer naar je hotel en de eerste twee overnachtingen alvast geregeld zijn. Met een Easy Going startpakket regelen we dit voor je. Wel zo makkelijk. Omdat iedereen andere wensen en een andere portemonnee heeft, kun je de keuze maken tussen een knus en goed verzorgd middenklasse hotel of een wat luxer hotel. Het ontbijt is altijd inbegrepen en uiteraard hebben we qua locatie de beste plekjes uitgekozen.

Bekijk deze bouwsteen