Naar boven

Waarom dit najaar naar Zuid-India?

blog

Geschreven op
vrijdag 10 augustus
Geschreven door
Vincent de Kolf

Heb je altijd al een keer naar Zuid-India willen reizen maar komt het er steeds maar niet van? Wij hebben nu een reden voor je waarom je juist NU nog je reis moet plannen voor augustus of september. En wel de Neelakurinji bloem. Een bloem? Dan moet het wel een heel bijzondere zijn!

En dat is het. Het bijzondere van de Neelakurinji bloem is dat hij maar eens in de 12 jaar bloeit en dat alleen in de regio van Munnar in Zuid-India. De bijzondere bloemetjes kleuren in augustus en september de glooiende heuvels van Munnar helemaal blauw en paars. Een prachtig gezicht zowel van dichtbij als van veraf.

Munnar is al jaren een gebied waar koffie en thee wordt geproduceerd. Het is van oudsher een typisch Brits stadje, maar tegenwoordig is het zoals zo veel Indiase plaatsen druk, stoffig en vol verkeersopstoppingen. Echter de omgeving van Munnar is waar je naar op zoek bent! Een paar kilometers buiten de stad waan je je in een geheel andere wereld. Op de uitgestrekte heuvels liggen de enorme theeplantages en ook vind je er koffie- en kardemomplantages. En ga je op rondreis naar India in augustus of september dan heb je ook nog eens het geluk het zeldzame natuurfenomeen van de Kurinji te kunnen zien.

Munnar koffie

Wil je Munnar opnemen tijdens je reis naar het zuiden van India? Dan vraag je je misschien af wat je dan verder dan nog gaat zien tijdens de rondreis. Dat hangt helemaal af van jouw wensen en hoe lang je op reis wilt. Maar wat denk je van het bezoek aan een Indiaas paleis, een lokale markt, een koloniale havenstad, mountainbiken door de theevelden, varen en overnachten op een houseboat, Hindoeïstische tempels en relaxen aan het strand? We helpen je graag jouw ideale rondreis samen te stellen!

background-pattern