Naar boven

India reisblog

5 redenen waarom India een plek op je bucketlist verdient

blog

Geschreven op
maandag 17 februari
Geschreven door
Vincent de Kolf

India is het land van extremen. Spectaculaire paleizen en forten, diepreligieuze tempels, ongerepte natuur en serene taferelen aan de Ganges wisselen elkaar af. Speur naar wilde tijgers in Ranthambore, dwaal door blauwe steegjes in Jodhpur en bewonder wereldwonder Taj Mahal bij zonsopkomst. Schrik niet als een kameel, olifant of een van de talloze heilige koeien je pad kruist, want dat is hier de normaalste zaak van de wereld. Wij geven je vijf redenen om vandaag nog een rondreis door India op je bucketlist te zetten.

Omdat je de Taj Mahal met eigen ogen wilt zien

De Taj Mahal is een wit, marmeren mausoleum gebouwd door Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw. Het is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld én is een van de nieuwe zeven wereldwonderen (ook wel ‘New7Wonders of the World’ genoemd). De Taj Mahal wordt gezien als een ultieme ode aan de liefde. Je mag het gebouw zelf niet betreden, maar ook van een afstandje is het beeldschoon. Als je naar India reist is dit dé bestemming om te zien.

vakantie india
Indian Curry

Voor de echte Indiase curry

Echte Indiase curry is natuurlijk in India nog veel lekkerder dan thuis – en pittiger, dat waarschijnlijk ook. Als je van pittig eten houdt, is India dé bestemming voor jou. Zelf tijdens je reis leren hoe je Indiase curry maakt? Dat kan! Bijvoorbeeld tijdens een kookworkshop bij een familie thuis in Thekkady. Samen met de kok kneed je het deeg voor de chapati’s (dun, plat brood), snijd je de groenten en maak je de kruidenpasta. Daarna gaat alles in de pan en neem je plaats voor het diner om te genieten van je zelfgemaakte feestmaal. Smakelijk!

Om over de heilige rivier de Ganges te varen

De Ganges is voor Indiërs de bron van leven en dood. De pelgrims wassen zich in het water, poetsen er hun tanden en doen er hun was. Maar aan de trappen (ghats) naar de rivier worden ook publieke crematies gehouden: als het lichaam wordt teruggegeven aan de Ganges is dit de ultieme beloning voor de hindoes. Heftig, maar ook heel erg bijzonder. In Varanasi vaar je net voor zonsopgang met een boot over de Ganges en ben je getuige van alle rituelen die de Indiërs uitvoeren aan de oever. Ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende dingen die je in India zult ervaren.

Varanasi bootje
Holi festival

Het kleurrijkste land ter wereld

Reizen door India betekent een reis die alle zintuigen prikkelt. Op de talloze Indiase markten en in de kleine specerijenwinkels vind (en ruik!) je exotische kruiden in alle kleuren van de regenboog. Bij de Taj Mahal kleurt het witte marmer mee met de zon: roodgoud bij zonsopgang, zilver bij maanlicht. En vergeet Holi-Phagwa niet: een combinatie van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade én een Nieuwjaarsfeest. De naam zegt je misschien niets, maar de beelden des te meer: Holi-Phagwa wordt namelijk gevierd met zang en dans, parfum, het sprenkelen van gekleurd water én het strooien met gekleurd poeder.

Chaos, chaos, chaos

De eerste paar dagen van je India-rondreis zul je vooral moeten wennen. Wennen aan het land, wennen aan de chaos en wennen aan alle intense geuren en kleuren die op je af komen. Die afwisseling in extremen maakt India een van de meest bijzondere landen die je ooit zult bezoeken. Het ene moment bekijk je een Bollywoodfilm in een bioscoop in Jaipur, het volgende moment ontdek je Delhi op de fiets en weer een paar dagen later ga je op tijgersafari in Ranthambore. In Zuid-India sta je oog in oog met wilde olifanten, rijd je door een glooiend grasgroen theeveldenlandschap en droom je weg op de exotische backwaters. Neem de tijd om India in je hart te sluiten, dan beloven we dat het er nooit meer uit gaat.

Bouw jouw individuele rondreis door India

En, staat India inmiddels op jouw bucketlist en kun je niet wachten om te reizen? Bekijk dan eens onze rondreizen en laat je inspireren. Liever zelf puzzelen? Met onze bouwstenen stel je je eigen rondreis door India samen.

background-pattern