Naar boven

De Sikh en de Monnik

bouwsteen

 • Reisschema:
  Delhi – Amritsar - Dharamsala
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 380,- p.p. bij 2 personen
Tijdens deze bouwsteen maak je kennis met twee totaal verschillende culturen: die van de sikhs en die van de boeddhistische monniken. Vanuit Delhi reis je per trein door een frisgroen landschap naar Amritsar, de heilige stad van de sikhs. Hier vind je smalle straatjes en bazaars met kooplieden. Dit is het bekende India met veel kleuren en geuren. De Gouden Tempel vormt het middelpunt van deze levendige stad.Vervolgens is het tijd voor rust en bezinning in Dharamsala. Hier is het in juli en augustus mogelijk een yogacursus te volgen, waarbij je tijdens je reis door India weer helemaal 'zen' wordt. In Dharamsala zie je Boeddhistische monniken, tempels en gebedsvlaggen. Leer meer over de Tibetaanse cultuur, wandel door de bossen of geniet vanaf je eigen balkon van het uitzicht over de besneeuwde bergtoppen van het Himalaya gebergte.
Decorative torn edge

Dag 1 – Per trein naar de Golden Temple in Amritsar

Vandaag begint de dag vroeg met een transfer van je hotel in Delhi naar het treinstation. Vanuit de comfortabele trein zie je het groene landschap aan je voorbij trekken. Na een uurtje of zes kom je aan in Amritsar, de eeuwenoude heilige stad van de sikhs: aanhangers van het sikhisme, te herkennen aan hun kleurige tulbanden en lange baarden. Het complex van de Golden Temple is de grootste trekpleister. De glanzend gouden tempel ligt in een grote vijver en is in de avond sprookjesachtig verlicht.

In de smalle straatjes rondom het complex vind je verschillende bazaars met ieder z’n eigen specialiteit. Voor gouden juwelen is de Guru bazaar een bezoek waard, of ga af op de geuren van de Katra Kathian bazaar voor typisch lokale producten. Je hebt de middag om door de straatjes van Amritsar te struinen. Je slaapt in een hotel in een rustig deel van de stad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Van de Sikh naar de Monnik

Na het ontbijt volgt er een privétransfer heuvelopwaarts naar Dharamsala, een plek die ook wel ‘Little Tibet’ wordt genoemd. Halverwege de middag kom je hier aan. De stad Dharamsala staat bekend om de Dalai Lama die hier zetelt. Hier bepalen Tibetanen, monniken en boeddhistische kloosters het straatbeeld. Dharamsala ligt aan de voet van het Himalayagebergte. Het koele klimaat zal je heerlijk verrassen na drukke en hectische plaatsen als Delhi en Amritsar. Loop een korte bedevaartstocht (kora) rond de belangrijkste tempel, langs stoepa’s, kleine tempels en gebedsvlaggen in de naaldbossen.

In het centrum van de stad ligt je hotel, dat een huiselijke sfeer uitstraalt. De kamers hebben Tibetaanse details en vanaf je balkon kun de zon boven de bergen zien opkomen. Het hotel ligt in een rustige buurt, op loopafstand van de hoofdtempel van de Dalai Lama.

Decorative torn edge

Dag 3 – Monniken in Dharamsala

Deze dag kun je vrij besteden; in de omgeving is er genoeg te doen. Er zijn verschillende tempels en kloosters, die je vanzelf tegenkomt als je door de straten van Dharamsala loopt. De monniken die hier op lage toon hun gebeden prevelen, roepen typisch Tibetaanse beelden op. We raden je ook aan om het Norbulingka instituut te bezoeken, een centrum voor Tibetaanse cultuur en traditionele kunst. Wil je iets actievers doen, maak dan een stevige wandeling in de heuvels, door naaldbossen en langs frisgroene theevelden.

Dharamsala is de aangewezen plek voor rust en bezinning. In juli en augustus is het mogelijk om een yogales te volgen. Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 4 – Dharamsala, einde bouwsteen

Na je laatste nacht in Dharamsala eindigt deze bouwsteen na het ontbijt. Vanuit hier kun je terugreizen naar Delhi. Je hebt dan een transfer van ongeveer drie uur naar Pathankot waar je vervolgens op de nachttrein naar Delhi stapt.

Heb je nog niet genoeg gekregen van het Tibetaanse leven de bergen die in de verte lonken? Dan kun je dieper het Himalaya gebergte in trekken. Tijdens de bouwsteen Op z’n Tibetaans door India reis je via Manali naar het berggebied rond Leh (Ladakh). We regelen dan een transfer van Dharamsala naar Manali voor je, een rit van ongeveer 8 uur.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

De Sikh en de Monnik

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

amritsar grens vlaggen
Variant
1

Excursie naar de grens met Pakistan

 • Reissom:
  Vanaf € 52,- p.p.
 • Inbegrepen:
  vervoer naar de grens

Op zo’n 30 kilometer ten westen van Amritsar ligt de grens tussen India en Pakistan. Hier kun je iedere dag tegen zonsondergang de ceremoniële opening en sluiting van de grens meemaken. Je wordt opgehaald bij je hotel in Amritsar en in ongeveer een uur naar de grens gebracht. Je zult zeker niet de enige zijn; op grote tribunes aan weerszijden van de grens komen Indiërs en Pakistanen samen om dit spektakel bij te wonen. Soldaten met bonte uniformen gooien hun benen hoog in de lucht en openen met veel vertoon de poort tussen de twee rivaliserende landen. Je zit samen met de Indiërs op de tribune terwijl ze zingen, juichen en zwaaien met vlaggen. Na afloop van de ceremonie word je weer naar het hotel gebracht.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Op z’n Tibetaans door India

 • Manali - Jispa - Leh
 • 6 dagen / 5 nachten
 • Vanaf € 860,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern