Menu background

Naar boven

In Boeddha’s voetspoor

bouwsteen

 • Reisschema:
  Varanasi – Lumbini (Nepal)
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 329,- p.p. bij 2 personen
Je reist met privétransfer van Varanasi in India overland naar Lumbini in Nepal. Onderweg passeer je kleine dorpjes en steek je de grens met Nepal over. Je slaapt een nacht in een comfortabel hotel in Lumbini en bezoekt per riksja het historische centrum. Voor de vele boeddhistische pelgrims is Lumbini een belangrijke plek vanwege de 'voetstap van Boeddha'. Vervolgens brengt de chauffeur je verder naar Chitwan.
Overland India Nepal
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Varanasi naar Lumbini

Je vertrekt vandaag vroeg uit Varanasi. Er staat een lange rit voor de boeg, maar tegen de avond ben je in Nepal. Deze overland route verbindt India met Nepal in één dag; je bent ongeveer 10 uur onderweg. Je verlaat de stad en al snel verandert het uitzicht in een ruraal stukje India. Onderweg passeer je kleine dorpjes en zie je mannen en vrouwen aan het werk op het land. Je rijdt langs Sarnath, waar Boeddha voor het eerst zijn leer onderwees, en waar je nu een tempel en stoepa kunt bezoeken. Voor de lunch stop je vervolgens in Gorakhpur. We raden aan om te lunchen bij de moderne foodcourt in de City Mall, waar allerlei verse Indiase maaltijden worden bereid. De chauffeur wijst je hier de weg. Na de lunch rijd je verder naar de grensplaats Sunauli, ongeveer 100 kilometer verder. Onderweg zie je fraai gedecoreerde vrachtwagens en wordt het landschap steeds groener.

Decorative torn edge

Overland India Nepal – Grensplaats Sunauli

De grensplaats Sunauli is een hectische en stoffige plaats waar we alleen stoppen voor het nodige papierwerk. Gelukkig wijst je chauffeur de weg en brengt hij je helemaal tot aan je hotel in Lumbini. We raden je aan om dollars en een pasfoto mee te nemen voor je Nepalese visum. Een 15-daags visum kost US$ 25,- en is eenvoudig aan de grens te regelen. Heb je nog Indiase roepies, wissel ze dan hier in tegen Nepalese roepies. Je kijkt nog een keer om en zwaait de Indiase kindjes gedag. Er ligt een nieuw land met nieuwe avonturen voor je in Nepal.

Vervolgens rijd je in ongeveer een half uur naar Lumbini, waar je in je hotel even tot rust komt. Je slaapt in een comfortabel hotel met uitzicht van mango- en palmbomen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Van Lumbini naar Chitwan

Geniet deze ochtend van je eerste Nepalese ontbijtbuffet. Vervolgens brengen we je naar het historische centrum van Lumbini. Je ziet hier een aantal ruïnes en de voetstap van Boeddha. Misschien niet zo spectaculair, maar de geschiedenis is bijzonder en belangrijk voor de boeddhisten. Je komt hier veel pelgrims uit de hele wereld tegen. Per riksja bezoek je de kleurrijke tempels van verschillende landen. Vooral de tempels van Myanmar, Sri Lanka en China vonden wij indrukwekkend. Na een uur of twee verlaat je Lumbini en rijd je in een comfortabele auto verder naar de subtropische laagvlakte van Chitwan. Onderweg lunch je bij een restaurant en heb je een prachtig uitzicht over de groene dalen. Tegen het einde van de middag arriveer je bij onze sfeervolle lodge aan de rand van het park en begint de bouwsteen Chitwan olifanten en neushoorns.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

india nepal chitwan kano
bouwsteen

Chitwan jungle en neushoorns

 • Chitwan National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 186,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge