Naar boven

Klimaat en beste reistijd Madagaskar

Beste reistijd en klimaat

Beste reistijd voor Madagaskar

Lekker weer?

Goed nieuws! Een vakantie naar Madagaskar kan bijna het hele jaar door.

De allerbeste reistijd is tussen april en november. In die periode valt het droge seizoen met gemiddeld 20°C – 25°C. In hogere gebieden daalt de temperatuur ’s nachts behoorlijk. Een warme trui of jas is dan geen overbodige luxe.

Madagaskar veld bloemen

Van november tot april is het regenseizoen. November en december kun je ook nog goed reizen, maar houd dan wel rekening met warmte. Omdat het van januari tot half maart cycloonseizoen is, raden we reizen af. Ook ’s nachts is het warmer, zo’n 15°C.

Met luchtige kleding, een regenponcho en warme trui zit je dag en nacht en in ieder seizoen goed. Want ook op Madagaskar kan het weer tegenwoordig onvoorspelbaar zijn. In het regenseizoen kan het weken droog zijn en in de droge maanden valt soms ineens veel regen. Maar gelukkig is Madagaskar het hele jaar door prima te bereizen (met uitzondering van de noordoostkust van januari tot half maart).

Juli tot en met september vinden de bultrugwalvissen de perfecte periode om vanuit koude Antarctica naar het warmere Madagaskar te zwemmen en hun kroost op de wereld te zetten. In deze periode kun je vanuit Ifaty, Nosy Be en Ile St. Marie walvissen spotten, wat een uniek hoogtepunt van je reis naar Madagaskar kan zijn.

background-pattern