Rondreis Madagaskar

Unieke individuele rondreizen

✔ Boek vóór 1 september 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met onze flexibele Madagaskar-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Ook de slaapplekken zijn al geregeld.

Bel of mail ons gerust: de Madagaskar-specialisten helpen je graag op weg met jouw rondreis door Madagaskar.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een auto met privéchauffeur
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3

5 rondreizen Madagaskar

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Rondreis Madagaskar: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om naar Madagaskar te gaan?

Een rondreis door Madagaskar kan bijna het hele jaar door! De allerbeste reistijd is tussen april en november tijdens het droge seizoen. Het regenseizoen valt van november tot april. Het cycloonseizoen is van januari tot half maart en daarom raden we reizen in die periode af. Van juli t/m september is het walvissenseizoen. Uitgebreide informatie vind je op onze klimaatpagina.

Rondreis Madagaskar

Heb ik een visum nodig voor Madagaskar?

Bij een verblijf tot 90 dagen in Madagaskar hebben Nederlandse burgers een visum nodig. Dit kun je bij aankomst aanschaffen voor 60.000 Ar (ca. €18) tot 30 dagen, 100.000 Ar (ca. €30) tot 60 dagen en 140.000 Ar (ca. €42) tot 90 dagen. Op onze visumpagina vind je meer details.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Madagaskar rondreis?

Inentingen zijn niet verplicht, maar toch worden vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Als je via een gele koorts gebied Madagaskar in wilt reizen (tot zeven dagen ervoor), is een gele koorts vaccinatie verplicht. Ook heb je een cholerastempel nodig. Laat je voorlichten door een GGD, Travel Clinic of Thuisvaccinatie.nl.

Moet ik malaria maatregelen treffen als ik naar Madagaskar ga?

Malaria komt voor in Madagaskar. Het is dus belangrijk dat je een passend reisadvies ontvangt van een partij die hiervoor gecertificeerd is, zoals www.thuisvaccinatie.nl.

Wat eten ze op Madagaskar?

Rijst, het liefst drie keer per dag! Toch heeft de Malagasy keuken ook Franse invloeden, denk aan baguettes, croissants en kaas. In de hotels vind je vaak een westers ontbijt met toast, boter en jam. Je vindt op Madagaskar ook veel Italiaanse en Chinese restaurants.
Onze tip: probeer de Malagasy Zebusteak en Ramozava, het nationale gerecht van Madagaskar. Het is een stoofpotje van vlees, groenten, gekruid met gember. Vegetariërs bestellen een maaltijd ‘tsy misy hena’, zonder vlees. Aan de kust en op de eilandjes zijn kreeft en garnalen de specialiteiten.

Malagasy koffie wordt vaak met zoete melk aangemaakt. Ben je erg gehecht aan je dagelijkse bakje zwarte koffie, neem dan je eigen oploskoffie mee.

Hoe reis je in Madagaskar?

Op rondreis door Madagaskar reis je over de weg, het water en door de lucht. Je ziet meer en meer geasfalteerde wegen, hoewel het een land in ontwikkeling blijft met nog veel zandpaden door het binnenland. Wij regelen daarom een auto met chauffeur voor je, dé ideale manier om dit land te verkennen: je kunt veel zien, bent niet onnodig tijd kwijt met regelen, wachten en ander oponthoud en je kunt stoppen waar je maar wilt. Chauffeurs spreken goed Frans en prima Engels. Ze kunnen je veel vertellen over hun cultuur, maar let op: het zijn geen gidsen.

Het kleurrijke straatbeeld van bepaalde plaatsen wordt bepaald door de pousse-pousse, de riksja van Madagaskar. Voor een ritje betaal je zo’n €2, vergeet niet te onderhandelen! Of probeer de goedkope taxi-brousse, minibusjes of overdekte pick-up trucks waar je gemakkelijk in contact komt met de Malagassiërs. Fietsend Nederland kan zijn hart ophalen, want fietsen kan hier bijna overal! Lees hier meer over het vervoer tijdens je Madagaskar rondreis.

Veel gestelde vragen over Madagaskar

  • Heb ik een visum nodig voor een reis naar Madagaskar?
  • Wat eten ze in Madagaskar?
  • Hoe reis je in Madagaskar?
  • Welke inentingen zijn nodig voor een reis naar Madagaskar?
  • Hoe ver is het vliegen naar Madagaskar?