Naar boven

Roadtrip over het rode eiland

rondreis

 • Reisschema:
  Antananarivo - Andasibe NP - Antsirabe - Ambalavao - Isalo NP - Ifaty - Tsaranoro vallei - Ranomafana NP - Ambositra - Antananarivo
 • Reisduur:
  19 dagen / 18 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 2.395,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Overnachtingen met ontbijt, excursies, autohuur met full-cover verzekering (indien self-drive), auto met chauffeur (indien reis met chauffeur)
 • Optioneel:
  Autohuur zonder chauffeur met full-cover verzekering
 • Internationale vluchten:
  Vluchten optioneel bij te boeken vanaf € 1200,- p.p.
Je begint je individuele rondreis door Madagaskar in Tana, de hoofdstad. Van de hoofdstad rijd je via het levendige stadje Antsirabe naar de natuurlijke zwembaden en uitgestrekte savanne van Isalo NP. Na de ontdekkingstocht in dit park brengt je privé-chauffeur je naar de kust waar je heerlijk ontspant, snorkelt of een van de andere watersporten kiest. Uitgerust zet je de reis voort naar de ruige Tsaranoro vallei. Hier hike je met uitzicht op een van de hoogste bergen van Madagaskar. Je volgende stop is het de dichte woud van Ranomafana NP, waar een gids je wijst op de ontelbare maki's, kameleons, vogels en orchideeën. Via de gezellige hoofdstad van het houtsnijwerk reis je terug naar waar je reis begon: Antananarivo.De reis staat beschreven op basis van reizen met een chauffeur. Ben je op zoek naar een avontuurlijkere reis dan kun je er ook voor kiezen deze reis met een eigen huurauto te doen. Wel is het van belang dat je avontuurlijk ingesteld bent en een zeer zelfstandige reiziger. De voorzieningen in Madagaskar zijn namelijk niet altijd overal even goed.
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Tonga soa in Antananarivo

Na een lange vlucht kom je aan in Antananarivo! Deze tongbreker hoef je gelukkig niet vaak uit te spreken, want in de volksmond wordt de hoofdstad gewoon Tana genoemd. Na wat regelzaken op de luchthaven zoals je visum en het wisselen van geld, brengt een chauffeur je direct het bruisende Madagaskar in. In het drukke verkeer richting het centrum waar je eerste slaapplek ligt, verbaas je je over de kriskras rijdende auto’s, brommers, busjes die elkaar toeterend aan alle kanten voorbij sjezen. Na een ritje van ongeveer een uur, plof je neer in je hotelkamer, die in vergelijking met het rumoer van de straat een oase van rust vormt. Opgefrist en wel ga je vervolgens op zoek naar een sfeervol restaurant om misschien wel direct kennis te maken met de Malagasy keuken.

Decorative torn edge

Dag 3 & 4 – Rond in de rimboe

Next stop van je individuele rondreis Madagaskar is het Andasibe NP. Dit is een van de weinige plekken op Madagaskar waar de indri indri leeft. Ook vind je hier sifaka’s. Deze halfapen zijn echte acrobaten die je graag hun grote sprongen laten zien. In ongeveer vier uur reis je met chauffeur van de hoofdstad naar het koele regenwoud. Tussen de vochtige bamboeplanten struin je met een gids over smalle paadjes, terwijl de maki’s boven je van tak naar tak springen. Vergeet vooral niet om goed om je heen te kijken, anders zie je de kleurrijke orchideeën over het hoofd! Je overnacht aan de rand van het park waar je luisterend naar junglegeluiden in slaap valt.

Decorative torn edge

Dag 5 – Plezier in de pousse pousse

Na ongeveer zes uur waarin de glooiende terrassen langs de Route National 7 aan je voorbij glijden, rijd je het sfeervolle Antsirabe binnen. Tussen de koloniale gebouwen wemelt het van de pousse pousse: vrolijk gekleurde rikja’s voortgetrokken te voet of per fiets. Kijk je ogen uit naar de hectiek van de straat, waar ambachtslieden hun koopwaar aan je proberen te slijten. De pousse pousse brengt je waar je maar wilt.

Decorative torn edge

Dag 6 – Sfeervol slenteren door Ambalavao

Volgestapelde oude auto’s met kippen, ganzen, touw, groenten, fruit en ander koopwaar wapperend in de wind. Je passeert ze, terwijl de chauffeur behendig de kuilen van de beste geasfalteerde weg van Madagaskar ontwijkt. In een flits denk je dat je Frankrijk binnenrijdt wanneer je de vrolijk gekleurde houten balkonnetjes van stad Ambalavao ziet. In alle rust slenter je door de straten en meng je je in de bedrijvigheid rond de kleine winkeltjes. Of je bezoekt een traditioneel papierfabriekje waar vrouwen bloemen in ansichtkaarten verwerken. Ze verkopen deze als extra inkomstenbron om uit de armoede te komen.

Decorative torn edge

Dag 7 & 8 – Isalo’s verborgen wonderen

Vandaag reis je richting Ranohira, het plaatsje aan de poort van het Isalo Nationaal Park. Absoluut het mooiste park van het land: dat is wat andere reizigers hierover zeggen na hun individuele rondreis door Madagaskar. Als je na de wandeling over de zinderende savanne richting de rotsformaties loopt, ben je blij met de tropische verkoeling die de kloof biedt. Een paar seconden twijfel je, maar dan spring je toch in een van de natuurlijke zwembaden die zich hier hebben gevormd. Daarna gun jezelf een moment van stilte. Terwijl je in alle rust om je heen kijkt, vind je ook de kleine wonderen van Isalo: bijna onzichtbare insecten, snelle hagedissen en kleurrijke kameleons. Tijdens de picknick hoor je de nieuwsgierige ringstaartmaki’s ritselen in het struikgewas achter je.

Decorative torn edge

Dag 9 & 10 – Ontspannen snorkelen bij Ifaty’s koraalrif

Over een van de weinige verharde wegen in Madagaskar reis je verder naar Tulear. Via een zanderige kustweg word je naar het badplaatsje Ifaty wordt gebracht. Wat is een betere plek om alle indrukken op een rijtje te zetten, dan aan de kust turend over de zee? Je kijkt toe hoe de vissers van Ifaty op gezette tijden met zo’n vijftig gekleurde boten tegelijk hun vangst aan wal brengen, hoe de netten gerepareerd worden en hoe vrouwen met grote manden op hun hoofd jouw uitzicht over het strand kleuren. Met een snorkel en een goede duikbril dobber je uren boven het koraalrif. Heb je nog energie over? Dan waag je je aan een van de andere watersporten die je hier kunt beoefenen. In het juiste seizoen kun je vanuit Ifaty walvissen spotten of maak je een uitstapje naar Madagaskars visitekaartje: de heilige baobabs.

Decorative torn edge

Dag 11 & 12 – Hiken door onontdekt Tsaranoro

We verlaten tijdens deze individuele rondreis de kust en nemen dezelfde weg terug landinwaarts. Na een lange rit bereik je de Tsaranoro Vallei. Het Andringitra gebergte vormt de natuurlijke grens met het oosten waar het onder invloed van de Indische oceaan heel groen en relatief nat is, en het westen waar door de wind uit Afrika een droger klimaat heerst. Tijdens een tour met een lokale, goed getrainde gids, verken je het fascinerende landschap. Afhankelijk van je conditie en interesse bespreek je met de gids of je de lichtere of meer uitdagende route neemt. In ieder geval leer je veel over het unieke landschap met in de verte de top van de Pic Boby, de tweede hoogste berg van het eiland.

Decorative torn edge

Dag 13 & 14 – Oog in oog met de gouden bamboemaki

Je vervolgt je reis naar het Ranomafana NP. Hier kom je ogen en oren te kort. Ontelbare vogelsoorten vormen een mooi orkest terwijl je je een weg baant door het woud van tropische palmbomen en bamboe. Een ervaren gids helpt je oog in oog te komen met de gouden bamboemaki, een unieke soort die je alleen in deze regio in het wild vindt. Ongetwijfeld zul je ook een aantal van zijn ‘broers’ en ‘zussen’ tegenkomen. Wanneer je je benen na de speurtocht in het park wat rust gunt, stap je in een van de weldadige warmtebronnen die de stad rijk is.

Decorative torn edge

Dag 15 – Tussenstop in de houten hoofdstad

Je reist verder over de Route National 7 waar na een paar uur het stadje Ambositra opdoemt. Deze kleine hoofdstad van het houtsnijwerk ligt tussen de rijstvelden en is omringd door heuveltoppen. Tientallen winkeltjes maken het plaatsje letterlijk kleurrijk, waardoor het een sfeervolle plek is om te overnachten en alvast wat souvenirs in te slaan.

Decorative torn edge

Dag 16 & 17 – Laatste vleugje Madagaskar

Het laatste deel van je individuele rondreis door Madagaskar breng je in Tana door. Of je je reis nu relaxed wilt afsluiten of nog tot het laatste moment zoveel mogelijk indrukken wil opdoen en cultuur wil snuiven: het is aan jou. Neem de lange trap die je van Upper Town naar Lower Town brengt. Kies voor een taxi (meestal een R4) of pousse pousse als je het wat rustiger aan wilt doen. Plan een bezoek aan de oude hoofdstad Ambohimanga die 20 kilometer noordelijker ligt, of bezoek het Rova Palace, vanwaar je een panoramisch uitzicht over Tana en omgeving hebt. Kortom, te veel te doen, in te weinig tijd! Hoe dan ook zul je je reis hier voldaan afsluiten en met een koffer vol indrukken en ervaringen huiswaarts keren.

Decorative torn edge

Dag 18 & 19 Bye bye Tana en aankomst thuis

En dan zit je Madagaskar-reis erop! Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht. Wil je de reis verlengen? Hier of daar een nachtje langer, dat kan! Voor de ultieme tropische afsluiter van je Madagaskar reis plak je er nog een paar dagen Mauritius. Laat het ons weten. Hoe dan ook zul je je reis voldaan afsluiten en met een koffer vol indrukken en ervaringen huiswaarts keren.

Decorative torn edge
torn-edge

Roadtrip over het rode eiland

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat Kan! Met deze flexibele individuele rondreis hebben we een gevarieerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Tana’s luxe (1n)
 • Meer luxe in Ambalavao (1n)
 • Isalo’s extra’s (2n)
 • Extra comfort in Ranomafana (2n)
 • Magnifiek Mauritius ♥ (4 extra dagen)
background-pattern