Riksja Travel Madagaskar

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Madagaskar

maki madagaskar reizen
Hike door tropische jungle, zinderende savanne, langs bizarre rotsformaties en over rode zandpaden. De ene dag krult een kameleon zijn staart om je vinger, de volgende dag omarm je een enorme baobabboom. Kom hiervan bij op een van de palmstranden, want ook die vind je volop in Madagaskar. Afwisseling tijdens een individuele vakantie door Madagaskar vinden we belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Door onderstaande beelden krijg je een goed idee van wat er zoal te zien en doen is in Madagaskar, maar ook wat wij jou als reiziger te bieden hebben.
Decorative torn edge
Madagascar Ifaty (14)
Vakantie Madagaskar
Madagascar Ambalavao (10)
Madagascar Kirindy
Madagascar Belo sur Tsiribinha (8)
nosy be (5)
kirindy madagaskar (800 × 600 px)
Madagascar Ambalavao (6)
Madagascar Tsingy de Bemaraha (15)

Onze favoriete plekken tijdens je Madagaskar vakantie

Walvissen spotten

Wanneer je naar Madagaskar op vakantie gaat, zijn er behalve prachtige natuurlandschappen een heleboel andere dingen te zien. De warmere wateren rondom Madagaskar zijn voor de bultruggen uit Antarctica het ideale broedgebied. In de zomermaanden brengen zij hier hun kroost ter wereld en kun je hen vanuit verschillende plekken in Madagaskar spotten. Iedere rondreis passeert een van deze gebieden: Tulear (vlakbij Ifaty), Nosy Be en Ile St. Marie. Die laatste is volgens kenners een van de beste plekken om walvissen te spotten. Rond juni arriveren de eerste walvissen om in september weer zuidwaarts te keren. Het leuke is dat bultrugwalvissen de meest getalenteerde springers zijn, dus de kans om een walvis boven het water uit te zien komen is hier heel groot!

Vakantie Madagaskar

Afrika zoals je Afrika nog nooit hebt gezien

Ook al hoort Madagaskar bij Afrika, het is met geen enkel ander Afrikaans land te vergelijken. Door zijn bijzondere ligging heeft ‘het rode eiland’ door de eeuwen heen bijzondere flora en fauna ontwikkeld. Veel planten en dieren zijn endemisch, wat betekent dat je ze nergens anders ter wereld in het wild vindt. De gouden bamboe-lemuur bijvoorbeeld, een kleine maki die je alléén in Ranomafana NP en Andringitra NP zult zien. De vondst in de jaren 80 was destijds wereldnieuws. En wist je dat er meer dan driehonderd kameleonsoorten en vogelsoorten te vinden zijn? Madagaskar is dan ook met recht een paradijs voor vogelspotters.
Je begrijpt het… ben je een echte natuurliefhebber, dan mag je Madagaskar zeker niet missen! Natuurlijk blijft er tijdens je vakantie ook genoeg tijd over voor cultuur en om te ontspannen op de paradijselijke stranden. Ben je op zoek naar avontuur en breng je enige flexibiliteit met je mee, dan wordt jouw Madagaskar-reis een reis waar je nog lang over napraat.

Kleurrijk landschappenpalet tijdens je Madagaskar vakantie

In Madagaskar kom je het ene na het andere nationale park en reservaat tegen. Het land telt er in totaal meer dan veertig en dat is niet mis voor een land dat net zo groot is als België en Frankrijk samen. Waar je in veel landen de keuze hebt uit slechts een paar verschillende landschappen, biedt Madagaskar je een enorm divers palet.

Onze rondreizen zijn gevuld met zoveel mogelijk kleur. Tijdens iedere reis val je van de ene verbazing in de andere. Van tropisch regenwoud in Ranomafana NP, de savanne in Isalo NP, de waterwereld in het oosten van het land, de azuurblauwe zee met eilanden in het noorden, Andringitra NP met haar diepe groene valeien, watervallen en bergen, de grillige kalkrotsen in Tsingy de Bemaraha NP en Ankarana NP, de rode zandwegen met eeuwenoude baobabs, rijstvelden in het midden van het eiland en … zo kunnen we nog wel even doorgaan. Verveeld kun je hier niet raken, enthousiast in ieder geval wél! Compromissen zijn deze keer niet nodig, want je krijgt het allemaal in één!

Rondreis Madagaskar

Laat je inspireren door onze blogs

Wat eten en drinken ze in Madagaskar? En wat zijn de mooiste nationale parken? Gebruik onze artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op je Madagaskar-vakantie.

background-pattern