Riksja Travel Madagaskar

Naar boven

De waterschatten van Madagaskar

rondreis

 • Reisschema:
  Antananarivo – Antsirabe – Ambalavao – Isalo NP – Fianar - Ranomafana NP – Antsirabe – Andasibe NP – Canal des Pangalanes – Mahombo – Ile St. Marie - Antananarivo
 • Reisduur:
  22 dagen / 21 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 3.150,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Overnachtingen met ontbijt, excursies, auto met chauffeur
 • Optioneel:
  Autohuur zonder chauffeur met full-cover verzekering
 • Internationale vluchten:
  Vluchten optioneel bij te boeken vanaf € 1200,- p.p.
Via de levendige stadjes rijd je met een privé-chauffeur, die onderweg de leukste plekjes kent, naar de savanne en kloven van Isalo NP en de jungle van Ranomafana NP. Hier speur je naar Madagaskars wildlife: allerlei soorten nieuwsgierige maki's en kleurrijke kameleons. Terug in de hoofdstad Tana kies je nu de weg oostwaards, richting Andasibe waar je ontelbare ringstaartmaki's en de indri indri goed vast kunt leggen. Daarna is de waterrijke omgeving van Canal des Pangalanes aan de beurt. Je sluit je reis af op het eiland St. Marie. Een heerlijke plek om op eigen houtje te verkennen of om optimaal te relaxen voor je je reis afstuit in Antananarivo.De reis staat beschreven op basis van reizen met een chauffeur. Ben je op zoek naar een avontuurlijkere reis dan kun je er ook voor kiezen deze reis met een eigen huurauto te doen. Wel is het van belang dat je avontuurlijk ingesteld bent en een zeer zelfstandige reiziger. De voorzieningen in Madagaskar zijn namelijk niet altijd overal even goed.
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Tonga soa in Antananarivo

Welkom in Antananarivo! Deze tongbreker hoef je gelukkig niet vaak uit te spreken, want in de volksmond wordt de hoofdstad gewoon Tana genoemd. Na wat regelzaken op de luchthaven zoals je visum en het wisselen van geld, brengt een chauffeur je direct het bruisende Madagaskar in. In het drukke verkeer richting het centrum waar je eerste slaapplek ligt, verbaas je je over de kriskras rijdende auto’s, brommers, busjes die elkaar toeterend aan alle kanten voorbij sjezen. Na een ritje van ongeveer een uur, plof je neer in je hotelkamer, die in vergelijking met het rumoer van de straat een oase van rust vormt. Opgefrist en wel ga je vervolgens op zoek naar een sfeervol restaurant om misschien wel direct kennis te maken met de Malagasy keuken.

Decorative torn edge

Dag 3 – Plezier in de pousse pousse

Na ongeveer zes uur waarin de glooiende terrassen langs de Route National 7 aan je voorbij glijden, rijd je het sfeervolle Antsirabe binnen. Tussen de koloniale gebouwen wemelt het van de pousse pousse: vrolijk gekleurde rikja’s voortgetrokken te voet of per fiets. Kijk je ogen uit naar de hectiek van de straat, waar ambachtslieden hun koopwaar aan je proberen te slijten. De pousse pousse brengt je voor een habbekrats waar je maar wilt.

 

Decorative torn edge

Dag 4 – Sfeervol slenteren door Ambalavao

Volgestapelde oude auto’s met kippen, ganzen, touw, groenten, fruit en ander koopwaar wapperend in de wind. Je passeert ze, terwijl de chauffeur behendig de kuilen van de beste geasfalteerde weg van Madagaskar ontwijkt. In een flits denk je dat je Frankrijk binnenrijdt wanneer je de vrolijk gekleurde houten balkonnetjes van stad Ambalavao ziet. In alle rust slenter je door de straten en meng je je in de bedrijvigheid rond de kleine winkeltjes. Of je bezoekt een traditioneel papierfabriekje waar vrouwen bloemen in ansichtkaarten verwerken. Ze verkopen deze als extra inkomstenbron om uit de armoede te komen.

Decorative torn edge

Dag 5 & 6 – Isalo’s verborgen wonderen

Vandaag reis je richting Ranohira, het plaatsje aan de poort van het Isalo Nationaal Park. Absoluut het mooiste park van het land: dat is wat andere reizigers hierover zeggen. Als je na de wandeling over de zinderende savanne richting de rotsformaties loopt, ben je blij met de tropische verkoeling die de kloof biedt. Een paar seconden twijfel je, maar dan spring je toch in een van de natuurlijke zwembaden die zich hier hebben gevormd. Daarna gun jezelf een moment van stilte. Terwijl je in alle rust om je heen kijkt, vind je ook de kleine wonderen van Isalo: bijna onzichtbare insecten, snelle hagedissen en kleurrijke kameleons. Tijdens de picknick hoor je de nieuwsgierige ringstaartmaki’s ritselen in het struikgewas achter je.

Decorative torn edge

Dag 7 – Dwalend door de stad van 1001 kerken

Na de avonturen in Isalo reis je in 5 uur verder naar Fianarantsoa, voor het gemak Fianar genoemd. De skyline wordt gedomineerd door de ontelbare kerken van Christelijke gemeenschappen. Zo’n 25 kilometer buiten de stad, midden tussen de plantages vol frisgroene theeplanten, neem je een kijkje in de theefabriek. De fabriek is geopend van maandag tot en met zaterdag en van oktober tot mei zie je alle machines in actie. Uiteraard drink je ook een bakkie vergeproduceerde Malagasi-thee. ’s Avonds breng een bezoekje brengen aan Haute-Ville, het oudste en sfeervolste gedeelte van Fianar. Nippend aan een drankje verstuur je vanuit hier een ansichtkaart aan de thuisblijvers en bestudeer je de onderhandelende straatverkopers die hun koopwaar aan de man proberen te brengen.

Decorative torn edge

Dag 8 & 9 – Oog in oog met de gouden bamboemaki

In het Ranomafana NP kom je ogen en oren te kort. Ontelbare vogelsoorten vormen een mooi orkest terwijl je je een weg baant door het woud van tropische palmbomen en bamboe. Een ervaren gids helpt je oog in oog te komen met de gouden bamboemaki, een unieke soort die je alleen in deze regio in het wild vindt. Ongetwijfeld zul je ook een aantal van zijn ‘broers’ en ‘zussen’ tegenkomen. Wanneer je je benen na de speurtocht in het park wat rust gunt, stap je in een van de weldadige warmtebronnen die de stad rijk is.

Decorative torn edge

Dag 10 –  Noordwaarts over RN7

Vandaag reis verder naar het noorden over de Route National 7. Met het veranderende landschap en steeds wisselende uitzichten hoef je je niet te vervelen. Uitgestrekte glooiende rijstvelden waarachter heuvels zich aftekenen, kleine dorpjes met straatventers die hun lekkernijen verkopen en kleine kraampjes met zorgvuldig opgestapelde groenten, fruit en lekkernijen glijden aan je voorbij. Omdat de reis lang duurt, lassen we een tussenstop in in het reeds bekende, gezellige stadje Antsirabe.

Decorative torn edge

Dag 11 & 12 – Rond in de rimboe

Next stop is het Andasibe NP. Dit is een van de weinige plekken op Madagaskar waar de indri indri leeft. Ook vind je hier sifaka’s. Deze halfapen zijn echte acrobaten die je graag hun grote sprongen laten zien. In ongeveer vier uur reis je met chauffeur van de hoofdstad naar het koele regenwoud. Tussen de vochtige bamboeplanten struin je met een gids over smalle paadjes, terwijl de maki’s boven je van tak naar tak springen. Vergeet vooral niet om goed om je heen te kijken, anders zie je de kleurrijke orchideeën over het hoofd! Je overnacht aan de rand van het park waar je luisterend naar junglegeluiden in slaap valt.

Decorative torn edge

Dag 13 & 14 – Een wonderschone waterwereld

Aan de oostkust van Madagaskar, op zo’n drie uur rijden vanaf Andasibe ligt het Canal des Pangalanes. Het kanaal verbindt de bestaande meren, baaien en lagunes. Deels overwoekerd door de talrijke plantensoorten en deels nog in gebruik door de lokale bevolking. De komende dagen dwaal je over de plant- en waterrijke randen van het kanaal, terwijl boten en vlotten volgeladen met mensen, dieren en spullen je passeren. Op eigen houtje of samen met een gids die de omgeving op z’n duimpje kent, spot je exotische vogels en dansende sifaka’s. Met een boot vaar je over een van de meren naar je slaapplek: Akanin’ny Nofy. Ankanin’ny Nofy betekent ‘droomplaats’, wat natuurlijk alles zegt over de sprookjesachtige sfeer waarin je ondergedompeld wordt.

Decorative torn edge

Dag 15 – Waterpret aan Mahambo’s lagoon

Na het ontbijt neem je afscheid van het ‘oord der rust’. Per boot reis je verder naar het noorden terwijl je al deinend kijkt naar het dagelijkse leven op en rond het kanaal. Stukken natuur wisselen zich af met kleine dorpjes met kleine huisjes waar kinderen enthousiast naar je zwaaien. Op sommige plekken is het plotseling een kleurrijke drukte van belang. Jutten en plastic tassen vol fruit, groenten en andere handelswaar wachten hier verder vervoerd te worden. De schipper zet je af in Tamatave. Hier wacht een chauffeur die je reis naar Mahambo vervolgt. Je verblijft hier op een tropische plek aan een lagoon waar je wederom van volop van de waterpret geniet of genoegen neemt het paradijselijke uitzicht. Vanuit Mahambo maak je de volgende dag de overtocht naar het eiland St. Marie.

Decorative torn edge

Dag 16 t/m 18 – Tropisch genieten op pirateneiland

In twee uur brengt een snelle boot brengt je naar Sainte Marie, waar je optimaal kunt relaxen als perfecte afsluiter van je reis. Afhankelijk van je stemming breng je met een brommertje een bezoek aan oude piratenbegraafplaats, maak je een omweg naar het zuidelijk gelegen eiland Ile aux Nattes, ga je duiken en snorkelen, of … doe je lekker niks. Niet onbelangrijk: het kanaal tussen St. Marie en Madagaskar is een van de beste plaatsen in de wereld om bultruggen te spotten. Van juli tot half september kiezen zij voor de warme wateren van Madagaskar omdat het hen in Antarctica wat te fris wordt.

Decorative torn edge

Dag 19 – Binnenlandse vlucht van Ile Sint Marie naar Tana

Een chauffeur van het hotel brengt je naar de luchthaven van het eiland voor je vlucht terug naar Tana. De binnenlandse vlucht zelf is niet bij de prijs inbegrepen. We maken hiervoor graag een passende offerte voor je, samen met de internationale vlucht.

Als alles volgens plan verloopt breng je de laatste dagen in Tana door. Hoewel je waarschijnlijk echt nog niet naar huis wilt, hebben we hier een dag extra gepland omdat binnenlandse vluchten nog wel eens vertraging oplopen. Zo ben je gegarandeerd op tijd voor je terugvlucht naar huis.

Decorative torn edge

Dag 20 – Laatste vleugje Madagaskar

Of je je reis nu relaxed wilt afsluiten of nog tot het laatste moment zoveel mogelijk indrukken wil opdoen en cultuur wil snuiven: het is aan jou. Neem de lange trap die je van Upper Town naar Lower Town brengt. Kies voor een taxi (meestal een R4) of pousse pousse als je het wat rustiger aan wilt doen. Plan een bezoek aan de oude hoofdstad Ambohimanga die 20 kilometer noordelijker ligt, of bezoek het Rova Palace, vanwaar je een panoramisch uitzicht over Tana en omgeving hebt. Kortom, te veel te doen, in te weinig tijd! Hoe dan ook zul je je reis hier voldaan afsluiten en met een koffer vol indrukken en ervaringen huiswaarts keren.

Decorative torn edge

Dag 21 & 22 Bye bye Tana en welkom thuis

En dan zit je Madagaskar-reis erop! Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht. Wil je de reis verlengen? Hier of daar een nachtje langer, dat kan! Voor de ultieme tropische afsluiter van je Madagaskar reis plak je er nog een paar dagen Mauritius. Laat het ons weten. Hoe dan ook zul je je reis voldaan afsluiten en met een koffer vol indrukken en ervaringen huiswaarts keren.

Decorative torn edge
torn-edge

De waterschatten van Madagaskar

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat Kan! Met deze flexibele individuele Madagaskar rondreis hebben we een gevarieerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Tana’s luxe (1n)
 • Hiken en biken met extra nacht in Antsirabe
 • Meer luxe in Ambalavao (1n)
 • Isalo’s extra’s (2n) (+ €93,- p.p.)
 • Extra comfort in Ranomafana (2n)
 • Extra luxe en comfort op St. Marie (3n)
 • Tana’s luxe (2n)
background-pattern