Naar boven

Reis door het paradijselijke noorden

rondreis

 • Reisschema:
  Antananarivo - Andasibe NP - Antsirabe - Ambalavao – Isalo NP – Fianar – Ranomafana NP - Antsirabe – Antananarivo – Diego Suarez – Ankaranana NP – Nosy Be - Antananarivo
 • Reisduur:
  24 dagen / 23 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 3.250,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Overnachtingen met ontbijt, excursies, autohuur met full-cover verzekering (indien self-drive), auto met chauffeur (indien reis met chauffeur)
 • Optioneel:
  Autohuur zonder chauffeur met full-cover verzekering
 • Internationale vluchten:
  Vluchten optioneel bij te boeken vanaf € 1200,- p.p.
Je start deze reis door Madagaskar in Andasibe NP, waar je naast vele ringstaartmaki's, de indri indri tegenkomt. Deze grootste halfaap vind je alleen in Andasibe NP in het wild. Na dit hoogtepunt reis je met je privé-chauffeur verder naar de savanne en kloven in Isalo NP en de jungle van Ranomafana NP. De sfeervolle stadjes Ambalavao en Fianar onderbreken de lange rit. Via Antsirabe met haar levendige marktjes, reis je terug naar Tana om vanuit daar naar het noorden te vliegen. De paradijselijke baaien rondom Diego Suarez zijn een must-see. Iets verder het binnenland in hike je over de puntige rotsformaties van Ankarana NP. Een ultieme afsluiter van je reis is het eiland Nosy Be, waar je met een heerlijk drankje en een goed boek mijmerend over de zee tuurt. Als je helemaal bijgekomen bent van alle avonturen vlieg je terug naar Antananarivo.De reis staat beschreven op basis van reizen met een chauffeur. Ben je op zoek naar een avontuurlijkere reis dan kun je er ook voor kiezen deze reis met een eigen huurauto te doen. Wel is het van belang dat je avontuurlijk ingesteld bent en een zeer zelfstandige reiziger. De voorzieningen in Madagaskar zijn namelijk niet altijd overal even goed.
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Tonga soa in Antananarivo

Welkom in Antananarivo! Na een lange vlucht land je in de hoofdstad, die in de volksmond gewoon Tana genoemd wordt. Na wat regelzaken op de luchthaven zoals je visum en het wisselen van geld, brengt een chauffeur je direct het bruisende Madagaskar in. In het drukke verkeer richting het centrum waar je eerste slaapplek ligt, verbaas je je over de kriskras rijdende auto’s, brommers, busjes die elkaar toeterend aan alle kanten voorbij sjezen. Na een ritje van ongeveer een uur, plof je neer in je hotelkamer, die in vergelijking met het rumoer van de straat een oase van rust vormt. Opgefrist en wel ga je vervolgens op zoek naar een sfeervol restaurant om misschien wel direct kennis te maken met de Malagasy keuken.

Decorative torn edge

Dag 3 & 4 – Rond in de rimboe

Next stop is het Andasibe NP. Dit is een van de weinige plekken op Madagaskar waar de indri indri leeft. Ook vind je hier sifaka’s. Deze halfapen zijn echte acrobaten die je graag hun grote sprongen laten zien. In ongeveer vier uur reis je met chauffeur van de hoofdstad naar het koele regenwoud. Tussen de vochtige bamboeplanten struin je met een gids over smalle paadjes, terwijl de maki’s boven je van tak naar tak springen. Vergeet vooral niet om goed om je heen te kijken, anders zie je de kleurrijke orchideeën over het hoofd! Je overnacht aan de rand van het park waar je luisterend naar junglegeluiden in slaap valt.

Decorative torn edge

Dag 5 – Plezier in de pousse pousse

Na ongeveer zes uur waarin de glooiende terrassen langs de Route National 7 aan je voorbij glijden, rijd je het sfeervolle Antsirabe binnen. Tussen de koloniale gebouwen wemelt het van de pousse pousse: vrolijk gekleurde rikja’s voortgetrokken te voet of per fiets. Kijk je ogen uit naar de hectiek van de straat, waar ambachtslieden hun koopwaar aan je proberen te slijten. De pousse pousse brengt je voor een habbekrats waar je maar wilt.

 

Decorative torn edge

Dag 6 – Sfeervol slenteren door Ambalavao

Volgestapelde oude auto’s met kippen, ganzen, touw, groenten, fruit en ander koopwaar wapperend in de wind. Je passeert ze, terwijl de chauffeur behendig de kuilen van de beste geasfalteerde weg van Madagaskar ontwijkt. In een flits denk je dat je Frankrijk binnenrijdt wanneer je de vrolijk gekleurde houten balkonnetjes van stad Ambalavao ziet. In alle rust slenter je door de straten en meng je je in de bedrijvigheid rond de kleine winkeltjes. Of je bezoekt een traditioneel papierfabriekje waar vrouwen bloemen in ansichtkaarten verwerken. Ze verkopen deze als extra inkomstenbron om uit de armoede te komen.

Decorative torn edge

Dag 7 & 8 – Isalo’s verborgen wonderen

Vandaag reis je richting Ranohira, het plaatsje aan de poort van het Isalo Nationaal Park. Absoluut het mooiste park van het land: dat is wat andere reizigers hierover zeggen. Als je na de wandeling over de zinderende savanne richting de rotsformaties loopt, ben je blij met de tropische verkoeling die de kloof biedt. Een paar seconden twijfel je, maar dan spring je toch in een van de natuurlijke zwembaden die zich hier hebben gevormd. Daarna gun jezelf een moment van stilte. Terwijl je in alle rust om je heen kijkt, vind je ook de kleine wonderen van Isalo: bijna onzichtbare insecten, snelle hagedissen en kleurrijke kameleons. Tijdens de picknick hoor je de nieuwsgierige ringstaartmaki’s ritselen in het struikgewas achter je.

 

Decorative torn edge

Dag 9 – Dwaal door de stad van 1001 kerken

Na de avonturen in Isalo reis je in vijf uur verder naar Fianarantsoa, voor het gemak Fianar genoemd. De skyline wordt gedomineerd door de ontelbare kerken van Christelijke gemeenschappen. Breng een bezoekje brengen aan Haute-Ville, het oudste en sfeervolste gedeelte van Fianar. Op een berg gelegen, met uitzicht over de stad, ademt dit gebied met oude huizen en kleine straatkeien, een bijzondere atmosfeer. Neem een drankje in de plaatselijke cafés, bestudeer de onderhandelende straatverkopers en verstuur intussen een ansichtkaart naar de thuisblijvers.

Decorative torn edge

Dag 10 & 11 – Oog in oog met de gouden bamboemaki

In het Ranomafana NP kom je ogen en oren te kort. Ontelbare vogelsoorten vormen een mooi orkest terwijl je je een weg baant door het woud van tropische palmbomen en bamboe. Een ervaren gids helpt je oog in oog te komen met de gouden bamboemaki, een unieke soort die je alleen in deze regio in het wild vindt. Ongetwijfeld zul je ook een aantal van zijn ‘broers’ en ‘zussen’ tegenkomen. Wanneer je je benen na de speurtocht in het park wat rust gunt, stap je in een van de weldadige warmtebronnen die de stad rijk is.

Decorative torn edge

Dag 12 – Via Antsirabe over Route National 7

Vandaag breng je een extra dag door in Antsirabe om de lange maar indrukwekkende terugweg naar Tana te onderbreken. Het is geen straf om nog een dag in deze levendige ontmoetingsplek door te brengen. Voor lokale boeren is Antsirabe de plek om hun gewassen en andere handelswaar te verkopen. Heb je voorkeur voor een meer ontspannen dagje? Dan is Antsirabes thermaal bad een aanrader. Je zou het van de buitenkant niet verwachten, maar het thermaal bad met zijn kuur- en wellnesscentrum is een geweldige plek om te ontspannen.

Decorative torn edge

Dag 13 – Mora mora in Tana

Mora mora is Malagasy voor “rustig aan”. Na het ontbijt reis je met de chauffeur terug naar Tana. We hebben hier een tussenstop gepland, omdat de binnenlandse vluchten in Madagaskar regelmatig vertraging hebben, of geannuleerd worden. Dan is een tussenovernachting een goede oplossing. Verken het stadscentrum of bewonder de koloniale gebouwen. Of breng een bezoek aan de botanische tuin Tsimbazaza die wel 15 hectare groot is. Verwacht hier geen botanische sensaties, maar voor een ontspannen middag is het een heerlijke invulling. Sluit de avond af in een typisch Malagasy restaurant, voordat je de volgende dag naar het noorden vliegt.

Decorative torn edge

Dag 14 – Binnenlandse vlucht van Tana naar Diego Suarez

Een chauffeur van het hotel brengt je naar de luchthaven van Tana voor je vlucht terug naar Diego Suarez. De binnenlandse vlucht zelf is niet bij de prijs inbegrepen. We maken hiervoor graag een passende offerte voor je, samen met de internationale vlucht.

Diego Suarez staat bekend om haar bruisende nachtleven. Met de vele restaurants, cafés en ijsverkopers is het goed toeven in de noordelijke havenstad. Laat je dag feestelijk eindigen op de promenade, waar je met een uitzicht op zee geniet van heerlijke cocktails.

Decorative torn edge

Dag 15 – Als Robinson langs stranden en baaien

Na een levendige nacht ga je de volgende dag op excursie in de omgeving van de kleine, levendige stad. Neem een paar goede wandelschoenen en zwemkleding mee. Je wandelt langs de kust en passeert verlaten baaien die zich, met hun zachte zandstrand, perfect lenen voor een dip in het azuurblauwe water.

Decorative torn edge

Dag 16 & 17 – Hoge pieken en diepe dalen

Van Diego Suarez vervolg je je rit ietwat zuidwaarts, waar je twee dagen overnacht in een lodge nabij het Ankarana National Park wat je de volgende dag bezoekt. Links de vlijmscherpe kalkstenen pieken en rechts de diepe, van de buitenwereld afgesloten valleien. Aan afwisseling zal het je in dit park niet ontbreken. Een brug verbindt de gebergten aan elkaar boven de diepten die zich tijdens het regenseizoen transformeren tot rivieren. Neem tijdens de wandeling even rust en luister naar de ontelbare vogelsoorten en krijsende maki’s. Heel misschien ontdek je ook een snelle schorpioen die zich in de donkerte onder de rotsen verborgen houdt.

Decorative torn edge

Dag 18 t/m 20 – Paradijselijk luieren

De laatste stop tijdens deze reis is Madagasakars meest bekende strand-bestemming: het eiland Nosy Be. Deze year-round zonbestemming staat met zijn lange stranden en verborgen baaien volledig in het teken van ontspanning. Met een boot vaar je van Diego Suarez naar dit watersportparadijs dat dankzij de geurende specerijenplantages en de Ylang-Ylang bloemen ook wel ‘Parfumeiland’ wordt genoemd. Heb je even genoeg van alle zeezichten, dan kies je voor een tocht naar het minder ontdekte binnenland. De lokale bevolking is gespecialiseerd in dit soort dagtrips en kunnen je alles vertellen over de inlandse flora en fauna. Wil je dagen nog actiever invullen, kies dan voor één van de excursies onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Dag 21 – Binnenlandse vlucht van Nosy Be naar Tana

Een chauffeur van het hotel brengt je naar de luchthaven van Nosy Be voor je vlucht terug naar Tana. De binnenlandse vlucht zelf is niet bij de prijs inbegrepen. We maken hiervoor graag een passende offerte voor je, samen met de internationale vlucht.

Als alles volgens plan verloopt breng je de laatste dagen in Tana door. Hoewel je waarschijnlijk echt nog niet naar huis wilt, hebben we hier een dag extra gepland omdat binnenlandse vluchten nog wel eens vertraging oplopen. Zo ben je gegarandeerd op tijd voor je terugvlucht naar huis.

Decorative torn edge

Dag 22 – Laatste vleugje Madagaskar

Of je je reis nu relaxed wilt afsluiten of nog tot het laatste moment zoveel mogelijk indrukken wil opdoen en cultuur wil snuiven: het is aan jou. Neem de lange trap die je van Upper Town naar Lower Town brengt. Kies voor een taxi (meestal een R4) of pousse pousse als je het wat rustiger aan wilt doen. Plan een bezoek aan de oude hoofdstad Ambohimanga die 20 kilometer noordelijker ligt, of bezoek het Rova Palace, vanwaar je een panoramisch uitzicht over Tana en omgeving hebt. Kortom, te veel te doen, in te weinig tijd! Hoe dan ook zul je je reis hier voldaan afsluiten en met een koffer vol indrukken en ervaringen huiswaarts keren.

 

Decorative torn edge

Dag 23 & 24 Vertrek Tana en aankomst thuis

En dan zit je Madagaskar-reis erop! Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht. Wil je de reis verlengen? Hier of daar een nachtje langer, dat kan! Voor de ultieme tropische afsluiter van je Madagaskar reis plak je er nog een paar dagen Mauritius. Laat het ons weten. Hoe dan ook zul je je reis voldaan afsluiten en met een koffer vol indrukken en ervaringen huiswaarts keren.

Decorative torn edge
torn-edge

Reis door het paradijselijke noorden

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat Kan! Met deze flexibele individuele rondreis hebben we een gevarieerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Tana’s luxe (1n)
 • Hiken en biken met extra nacht in Antsirabe
 • Meer luxe in Ambalavao (1n)
 • Isalo’s extra’s (2n)
 • Extra comfort in Ranomafana (2n)
 • Luxe lodge op Nosy Be (3n)
background-pattern