Voor op je bucketlist: de 7 Wereldwonderen der Natuur

blog

Geschreven op
donderdag 28 maart
Geschreven door
Delen op social media

Als doorgewinterde reisfanaat hoeven we het jou niet te vertellen: de wereld is er om ontdekt te worden. Al die prachtige natuur en verschillende culturen móét je gewoon gezien hebben. Heb jij de 7 Wonders of the World al van je lijst kunnen strepen? En de alternatieven voor de zeven wereldwonderen ook? Dan is het tijd voor zeven nieuwe toevoegingen aan je bucketlist: de New7Wonders of Nature. Tijd om je reiswensenlijst uit te breiden!

1. Amazoneregenwoud en -rivier

boot-amazone-brazilie
Met een oppervlakte van 5.5 miljoen vierkante kilometer is het Amazoneregenwoud het grootste regenwoud ter wereld. Het ligt verspreid over negen landen, waarvan ruim zestig procent in Brazilië te vinden is. Voor het ultieme jungle-avontuur overnacht je natuurlijk een paar dagen in het regenwoud. Niet zomaar midden in de jungle natuurlijk, maar bijvoorbeeld in een kleinschalige lodge aan de oevers van de Amazonerivier.

Waan je een echte Steve Irwin en ga hiken in de jungle, vissen op piranha’s en na zonsondergang kaaimannen spotten in een boot. Met een beetje pech maak je een tropische regenbui mee, maar met ons Hollandse weer ben je gelukkig wel wat gewend. Poncho aan en gaan!

Naar Riksja Brazilië

2. Iguazú-watervallen in Argentinië

Iguazu

We blijven nog heel even op de grens van Brazilië, want ook de Iguazú-watervallen behoren tot de 7 Wonders of Nature. Bezoek vooral beide kanten van de watervallen: eerst een dag en nacht in Argentinië en vervolgens twee dagen aan de Braziliaanse kant. Uiteraard krijg je ook de bekendste waterval te zien: de “Garganta do Diablo” (keel van de duivel). Dit is een grote, halfronde waterval van honderdvijftig meter breed, waarin het water zeventig meter in de diepte stort. Door al dat kletterende water kun je elkaar niet meer verstaan, maar dat geeft helemaal niet. Deze waterval is zo adembenemend mooi dat je toch geen woord meer uit weet te brengen.

Naar Riksja Argentinië

3. Halong Bay in Vietnam

Vietnam rondreis - Halong Bay

De rijzende kalksteen rotsen, verborgen eilandjes en de door zee uitgesneden grotten van Halong Bay staan bij menig reiziger hoog op de bucketlist. Terecht, want deze baai is werkelijk adembenemend mooi! Reis je met ons naar Halong Bay, dan ontdek je deze baai op unieke wijze. Je slaapt twee dagen op een houten zeilschip en vaart tussen de rotsformaties en verlaten eilandjes door. Aan het eind van de eerste dag word je in slaap gewiegd door de golven, om vervolgens bij het ochtendgloren te genieten van de ontwakende baai voordat de dagtochten beginnen.

Naar Riksja Vietnam

4. Jeju-eiland in Zuid-Korea

Jeju island Korea

Jeju is een vulkanisch eiland dat ten zuiden van Zuid-Korea ligt. Verwacht hier dan ook geen mooie zandstranden, maar een kust vol met stenen en kliffen. Op het eiland vind je de slapende Hallasan-vulkaan: het hoogste punt van Zuid-Korea. Een bezoek aan Jeju is perfect te combineren met je reis naar China of Japan. Eerst een rondreis door Japan, waarbij je je onderdompelt in tempels, tuinen en wereldsteden, om vervolgens je reis af te sluiten in ‘het Hawaii van Korea’. Een beetje relaxen kan hier natuurlijk wel, maar het zou zonde zijn om op Jeju niet de schitterende kraters en lavagrotten te bewonderen. Wandelschoenen aan en gaan, slapen kun je altijd nog in het vliegtuig naar huis!

Naar Riksja Japan

5. Komodo-eiland in Indonesië

Het eiland Komodo is een van de drie hoofdeilanden van het Nationaal Park Komodo in Indonesië en is de thuishaven van het grootste reptiel op aarde: de komodovaraan. Die wil je natúúrlijk ooit in je leven in het echt zien! Met Riksja Indonesië combineer je je rondreis door Indonesië met een bezoek aan Komodo. Uiteraard verken je samen met een ranger het gebied en ga je op zoek naar de ‘dragon’.

Naar Riksja Indonesië

6. De Underground River van St Paul’s National Park in de Filipijnen

Underground river filippijnen

Het Princesa Subterranean River National Park is een van de belangrijkste beschermde natuurgebieden in de Filipijnen. Met zijn lengte van 8,2 kilometer is de Princesa Underground River de langste bevaarbare ondergrondse rivier ter wereld. In een bootje vaar je samen met een gids tot zo’n vijf kilometer de grotten in en heb je het gevoel dat je echt in het hart van de aarde bent.

Wil je deze rivier met eigen ogen zien, dan is dat gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld een rondreis door China. Eerst het bruisende, levendige Hongkong ontdekken, om vervolgens ultiem tot rust te komen in dit schitterende nationale park in de Filipijnen. Met een tussenstop in Manila ben je vanuit Hongkong in een paar uurtjes vliegen in Puerto Princesa en beleef je de ultieme afsluiting van je reis.

Naar Riksja China

7. Tafelberg in Zuid-Afrika

O, Zuid-Afrika … Met heerlijke wijnen, prachtige natuurparken, wilde dieren, Kaap de Goede Hoop én … de Tafelberg! Wie een bezoekje brengt aan Kaapstad móét eigenlijk ook de klim maken naar de top van de Tafelberg. Geen zin in klimmen? Dan gaat er ook altijd nog een kabelbaan omhoog. En net zoals het nijlpaard is vernoemd naar de plek waar hij woont (yep, Nijl-paard), komt ook de Tafelberg niet echt in aanmerking voor de prijs voor de origineelste naam. De berg heeft namelijk, hoe kan het ook anders, letterlijk de vorm van een tafel. Duidelijk is het in elk geval wel, en schitterend is hij zéker.

Naar Riksja Zuid-Afrika

 

chinese muurNog meer wereldwonderen

Heb je ze allemaal gezien? Dan hebben we alvast zeven alternatieve wereldwonderen der natuur voor je klaargezet. Ben je ook een cultuurfanaat? Check dan eens hoeveel van de nieuwe wereldwonderen je al hebt gezien. Allemaal afgestreept? Dan hebben we nog zeven waardige alternatieven voor je.

Ben je er al uit?

En, voor welke bestemming ga jij? We willen je het niet nóg lastiger maken, maar we geven je maar liefst 48 landen om je wereld te verbreden. Gebruik onze bestemmingswijzer om jouw nieuwe bestemming te bepalen!