Naar boven

Op zoek naar de Dragon

bouwsteen

 • Reisschema:
  Labuan Bajo - Komodo Varaan Flores
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 426,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. wandeling met ranger en entree Komodo NP
Komodo is het heuvelige eiland tussen Flores en Sumbawa waar de enorme Komodovaraan leeft. Deze varaan is het grootste reptiel op aarde en kan 3 meter lang en 100 kilo zwaar worden. Het eiland Komodo is onderdeel van het Komodo nationaal park waartoe het eiland Padar ook behoort. Onder leiding van een ranger verken je beide eilanden op een avontuurlijke manier; te voet. De ranger draagt een stok met zich mee waarmee hij de varanen op afstand houdt, maar blijf wel opletten. Het is een bijzondere en zeer avontuurlijke ervaring die voor veel reizigers als het hoogtepunt van de Indonesië reis wordt gezien.
komodo flores indonesie
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Labuan Bajo

Vandaag kom je aan in Labuan Bajo, het meest toeristische plaatsje op Flores. Labjuan Bajo is de uitvalsbasis voor boottochten naar de Komodo-eilanden. Hier draait het in de eerste plaats allemaal om de ‘dragon’ en op de tweede plaats staat duiken. Labuan Bajo telt een aantal gezellige restaurants en bars en verder veel reisbureaus en duikcentra. Vanaf de hoger gelegen wegen heb je mooi uitzicht over de baai vol eilanden voor de kust.

Decorative torn edge

Dag 2 – Komodo en Padar

Vandaag scheep je in voor een avontuurlijke boottocht naar het Komodo nationaal park. Je stapt in een klein, eenvoudig bootje en vaart naar de eilanden Komodo en Padar. Het eiland Komodo is het meest bekend bij reizigers, vanwege de draken, zoals de locals ze noemen.

Met een ranger verken je het gebied. Je loopt door het droge gebied en probeert de Komodo’s te spotten. Omdat de varanen beschermde diersoorten zijn draagt de ranger alleen een stok met aan het uiteinde een t-splitsing. Hiermee houdt hij de varanen op afstand. Een bezoek aan Komodo is niet gevaarlijk, maar blijf wel opletten. Een beet van een varaan is vanwege de miljoenen bacteriën helaas wel dodelijk.

Decorative torn edge

Hierna vaar je met de boot naar Padar. Padar is één van de eilanden die horen bij het Komodo Nationaal Park. Onder leiding van een lokale gids wandel je naar één van de mooiste uitzichtpunten van heel Indonesië, en eenmaal boven zie je direct waarom: je kijkt uit uit over drie baaien. Elke baai heeft weer een ander strand, van zwart tot bijna roze. De zweetdruppels die het je kost om naar boven te wandelen zijn het meer dan waard.

We kunnen helaas niet garanderen dat je een Komodovaraan ziet, maar er zijn (bijna) geen toeristen die geen varaan gezien hebben. Ik heb zelf in totaal twaalf varanen gezien.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Labuan Bajo

De meeste reizigers verlaten na hun bezoek aan de Komodo-eilanden Flores. Vluchten naar Bali vertrekken in de middag. Je vliegt laag, dus houd je camera in de aanslag voor een shot van de Komodo-eilanden vanuit de lucht. Voor een relaxte, en verantwoorde besteding van je dag kunnen we een massage voor je regelen bij een massagecentrum dat wordt gerund door lokale mensen met een gezichts- gehoor- of andere beperking. Kijk hieronder en voeg deze excursie toe aan je koffer.

Decorative torn edge

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Op zoek naar de Dragon

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Remote Flores

 • Kelimutu vulkaan, Bajawa, Ruteng, Labuan Bajo
 • 6 dagen / 5 nachten
 • vanaf € 532,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bali reis - fietsen
bouwsteen

Cycling door het paradijs

 • Ubud
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 135,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
boten sanur bali
bouwsteen

Stranden van het zuiden

 • Sanur
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern