Riksja Family Indonesië

Naar boven

Rondreizen Indonesië

Individuele Rondreizen Indonesië

Maak je eigen offertje in een koninklijk paleis, slaap in een huis op palen tussen de rijstvelden en fiets door plattelandsdorpen. Onze Indonesië-rondreizen zijn individuele rondreizen die we hebben gecreëerd door een combinatie van onze bouwstenen – korte reisprogramma’s – die goed bij elkaar passen met elkaar te verbinden. Wil je een handig overzicht van alle bouwstenen? Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze Indonesië-kenners zijn zelf met onze gezinnen in Indonesië geweest en helpen je graag verder om je ideale Indonesië-rondreis met kinderen samen te stellen.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Rondreis Indonesië: Veelgestelde vragen

Zijn de rondreizen in een groep of individueel

Onze rondreizen door Indonesië zijn individueel. Je reist met je eigen gezin en slaapt overwegend in huisjes, een enkele keer overnacht je in hotels of in guesthouses. Sommige excursies doe je met andere reizigers (zoals het raften of het beklimmen van de vulkaan) waarbij we rekening houden met de leeftijd van je kinderen. En ook al reis je individueel je kunt altijd terugvallen op ons én onze partner in Indonesië; we zijn 24/7 bereikbaar voor vragen.

Waarom op rondreis door Indonesië met kinderen?

Indonesië heeft zoveel verschillende eilanden en elk z’n eigen karakter. Jungle, rijstvelden, vulkanen en stranden zorgen voor een hele afwisselende reis. Of je nou een cultuur freak bent, van lekker eten houdt of het liefst de prachtige natuur verkent, Indonesië heeft het allemaal. Om je een kleine indruk te geven wat je allemaal kan doen in Indonesië met je gezin delen wij onze leukste tips waarom je een rondreis door Indonesië zou moeten maken.

Het geweldige Indonesische eten
Het Indonesische eten is gebaseerd op rijst (nasi) of noedels (mie of bakmi) met groente, vis of vlees en op smaak gebracht met pepers, sojasaus, knoflook, gember, kaneel, kurkuma en citroengras. Vaak vind je op de menukaart gadogado (gestoomde groenten met een pittige pindasaus) en saté van rund- of varkensvlees, kip, geitenvlees of vis geroosterd boven een vuur en eveneens geserveerd met een pittige pindasaus. Vaak zijn de gerechten wel een stuk pittiger dan hier in Nederland. Niet alle Indonesische gerechten zijn pittig, er zijn ook heel veel milde (zelfs zoete) gerechten.

Allemaal verschillende eilanden
Doordat je verschillende eilanden met elkaar combineert maak je bijna je eigen reis op maat. Op Sumatra sta je oog in oog met de oerang oetangs. Ze slingeren door de boomtoppen en komen nieuwsgierig bij je kijken.

Op Java ontmoet je heel veel lokale mensen die op reis zijn in eigen land. Ook zij willen graag een keer naar de Borobudur en de Prambanan tempels. Maak je klaar om een paar op de foto te gaan met hele Indonische families. Ze vinden het allemaal geweldig leuk om een klein praatje met je te maken en willen heel graag op de foto met jou en je kinderen.

Bali is druk bezocht maar daardoor niet minder mooi. Het zuiden is inderdaad wat toeristisch maar hier vind je wel de mooie stranden. Maar dat wil niet zeggen dat de stranden aan de andere kusten niet het bezoeken waard zijn. Want in het oosten hoef je maar je duikbril op te zetten en onder water te kijken om al verschillende gekleurde visjes te zien.

Veel gestelde vragen Indonesië

  • Wat is inbegrepen in de Indonesië rondreizen?
  • Wat is niet inbegrepen in de Indonesië rondreizen?
  • Rondreis Indonesië met kinderen aanpassen?
  • Wat is de beste reistijd voor een rondreis door Indonesië met kinderen?
background-pattern