Riksja Family Indonesië

Naar boven

Surfen op Bali Indonesie

Tijd voor actie!

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sanur
 • Reisduur:
  4 dagen/3 nachten
 • Reissom:
  € 380,- per volwassene
 • € 280,- per kind ( 2 t/m 11 jaar)
Begin je reis in Sanur stoer, want waar kun je nou beter je eerste surfles krijgen dan op Bali. Niet zulke hoge golven en het strand loopt langzaam af in zee. Je les bestaat uit eerst wat theorie, dan 'droog' oefenen en al snel sta je in zee om je eerste golf te pakken. We werken samen met een non profit surfschool die zich inzet voor een betere toekomst van weeskinderen op Bali. Een actief begin van je reis en je draagt gelijk je steentje bij aan een goed doel.Maar Sanur is meer dan surfen. Het is een levendig plaatsje met veel gezellige restaurants en winkeltjes maar voelt nog wel kleinschaliger dan grote broer Kuta. Bij aankomst op de luchthaven word je naar je hotel met zwembad gebracht. Slippers aan, een vers fruitsapje en een massage op het strand... je vakantie kan beginnen.
Surfen op Bali Indonesie
Decorative torn edge

Dag 1 – Sanur, aankomst

Na een vlucht van zo’n 16 uur komen de meeste gezinnen aan het begin van de avond aan op de luchthaven van Denpasar. In de aankomsthal staat je chauffeur al klaar met een bordje met je naam er op. In een klein uurtje rijd je naar een kleinschalig resort nabij het strand van Sanur. Het verkeer op Bali voelt wat chaotisch dus het is dan wel zo fijn dat je niet zelf hoeft te rijden.

Je slaapt midden in het centrum van het gezellige Sanur, net achter de drukke kuststrook, op circa 5 minuten lopen van het strand. We hebben voor dit hotel gekozen omdat het sfeervol gelegen is in een tropische tuin, de kamers ruim opgezet zijn en het een groot zwembad heeft. Een fijne plek om met je tieners te vertoeven. Je verblijft in twee kamers naast elkaar en hebt je eigen veranda. Dit is nog eens een ontspannen begin van je reis.

Decorative torn edge

Dag 2 & 3 Surfen Bali – Surfles en verblijf Sanur

Alhoewel je de komende dagen helemaal niets hoeft vonden wij het wel fijn om na een lange vlucht even de benen te strekken. En wat is nou een stoerder begin van je reis dan om als hippe surf dude/girl over de golven te ‘vliegen’. Vandaag krijg je 2 uur les bij een surfschool in het nabijgelegen Legian. Niet zomaar een surfschool maar een non profit organisatie die kansarme kinderen op Bali de kans geeft op een betere toekomst.

Een paar uur fun en iets doen voor een goed doel, twee vliegen in één klap wat ons betreft. Afhankelijk van het tij wordt je ’s morgens of aan het begin van de middag opgehaald. Je krijgt een helm op, een speciaal surf shirtje en zonnebrandcrème.

Decorative torn edge

Na wat theorie en droog oefenen op het strand is het tijd om de golven te gaan bedwingen. En wat is het stoer als je voor het eerst op je plank blijft staan en over de golven ‘rijdt’.

De rest van de dagen heb je de tijd om heerlijk te relaxen, aan het zwembad of op het strand. Het fijnkorrelige zandstrand loopt langzaam af in zee en er zijn weinig golven. Overal op het strand liggen kleurrijke bootjes en er zijn vele massagesalons. Voor weinig geld kun je hier je spieren losmaken. Na de surfles vonden wij dit een fijn cadeautje. Mocht je liever de omgeving verkennen, dan wandel je zo over de promenade naar de vele winkeltjes voor een boodschap of het inslaan van souvenirs.

Decorative torn edge

Dag 4 – Sanur, vertrek

Na het ontbijt en misschien nog een laatste duik in het zwembad vervolg je je reis door Bali. Je chauffeur brengt je naar de volgende plek. Vanaf Sanur is het mogelijk in verschillende richtingen te reizen. Op 1 uur rijden, in het groene hart van Bali, kun je Op trappers door de sawa’s. Samen met een gids maak je een fietstocht door de omgeving en lunch je met typisch Balinese gerechten in zijn tuin. Wil je liever iets cultureels, reis dan in circa 2,5 uur door naar het oosten met Wierook-offer in waterpaleis. Hier vonden wij een ontspannen verblijf aan de kust. Je bezoekt een paleis waar je zelf typisch Balinese offertjes leert maken.

Sanur is ook ideaal als afsluiting van je Bali reis. Je kunt hier lekker relaxen en de laatste souvenirs kopen voordat je naar huis vliegt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Tijd voor actie!

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Fietsen bij Ubud Indonesie
bouwsteen

Op trappers door de sawa’s

 • Ubud
 • 4 dagen, 3 nachten
 • € 255,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Tirtagangga waterpaleis op Bali
bouwsteen

Wierook-offer in waterpaleis

 • Tirtagangga en Oostkust
 • 4 dagen/3 nachten
 • € 295,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern