Naar boven

Over Riksja Indonesië

De reisfanaten van Riksja Indonesië

Ons kantoor hangt vol reisfoto’s en souvenirs en aan het plafond wapperen sarongs. Wij raken nooit uitgepraat over reizen. Vertel ons hoe jij graag reist en met onze bouwstenen maken we samen een reisplan dat bij je past.

Riksja Indonesië is onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoersmiddel met zijn hardwerkende berijder. In een riksja maak je echt contact met de lokale bevolking en draag je een steentje bij. Zo kiezen wij voor kleinschalige slaapmogelijkheden in de sfeer van het land, het liefst gerund door een lokale familie. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds en wat ook zo fijn geregeld is: je hebt een aanspreekpunt ter plaatse.

Nienke van der Maar

Reizen is de rode draad in mijn CV. Bij Riksja Travel heb ik mijn passie reizen met werken kunnen combineren. Ik deel graag mijn ervaringen over de reizen die ik heb gemaakt en puzzel met je mee over de beste route en leukste activiteiten ter plaatse. Mijn favoriete bestemming is Indonesië. Ieder eiland is weer zo anders en zo divers. De bevolking is er vriendelijk en je voelt je er erg welkom. Dit voorjaar ging ik met mijn gezin naar Java en Bali. De mensen ontfermden zich meteen over onze kids. Op Java beklommen we de Bromo en reden met paard en wagen door de rijstvelden. Bali is een heerlijke vakantieland waar we een stukje ontspannen afwisselde met leuke activiteiten. Op Nusa Lembongan kochten we een vliegertje en speelde mijn zoons met de lokale kinderen op het strand, terwijl wij genoten van de ondergaande zon.

Kerstin Jauk

s ’Avonds zat ik bij een meertje te kijken naar de lokale vissers die met een stok probeerden vissen te vangen. Een van hen gebaarde mij of ik het ook eens wilde proberen. Een beetje onhandig testte ik mijn geluk met de vissen en na een tiental pogingen lukte het! Ik zal nooit de verbaasde gezichten van de mannen vergeten. Dit zijn de momenten, die reizen voor mij zo bijzonder maken: echt ongedwongen contact met de lokale bevolking.

Ik ben een avonturier, die graag onontdekte plekken opzoekt en op reis graag actief bezig is – ook al zeg ik geen nee tegen een paar dagen relaxen op een Bounty strand. Indonesië biedt voor mij de perfecte combinatie van wilde natuur, bijzondere cultuur, een gastvrije bevolking en lekkere culinaire verrassingen. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een afwisselende reis.

Riksja geeft mij de kans om mensen net zo enthousiast over reizen te maken als ik zelf al ben.  Ik leef mee met jouw voorpret en ben het gelukkigst als jij met een big smile van je reis terug komt.

Fronie Bouma

Een beetje spannend was het wel, met een stel anderen zaten we in het busje dat ons naar de Ayung river zou brengen. We gingen raften! Ik liet het niet merken maar was stiekem wel een beetje bang.. gelukkig kregen we een duidelijke instructie en kwam de gids direct heel relaxt over. Eenmaal op de rivier in de raft kon het mij niet gek genoeg, je laat je meevoeren door het water en soms moet je echt samenwerken. Onderweg stopten we nog bij een waterval voor een verfrissende duik in het water. Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb, reizen is voor mij ook je grenzen verleggen en dat maakt het zo leuk!
Ik ben een kookfanaat en hou er dan ook van om de lokale keuken te proeven, de kookcursus in Bali was dus echt iets voor mij. De Indonesische keuken is wat dat betreft echt geweldig, zoveel verschillende soorten vruchten en gerechten. Daarnaast biedt het voor ieder wat wils, je hebt mooie stranden om te relaxen maar ook een bijzondere cultuur en niet te vergeten genoeg activiteiten.
Tijdens mijn werk bij Riksja krijg ik de kans om mensen net zo enthousiast te maken over reizen, en met een tikkeltje jaloezie lees ik dan ook de mooiste reisverhalen achteraf.

Onze partners ter plaatse

In Indonesië werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Indonesië reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Riksja Indonesië wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern