Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Indonesië

Snorkelen Indonesië
Familie en eten: daar draait het om in Indonesië. En dat voel je overal: je wordt warm onthaald en voor je het weet staat er een bord warm eten voor je neus. Wij hebben de beste plekjes in Indonesië alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Indonesië-reis samen.
Decorative torn edge

Onze favoriete rondreizen door Indonesië

Onze ervaren bestemmingsexperts hebben enkele kant-en-klare Indonesië rondreizen voor jou samengesteld! Dit zijn onze favorieten.

Bromo vulkaan Java Indonesie
rondreis

Java en Bali in vogelvlucht

 • Java en Bali: Jakarta - Yogyakarta - Solo - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Ubud - Canggu
 • 17 dagen / 16 nachten
 • vanaf € 1.445,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
4x4 op Bromo Java-reis
rondreis

Slingerapen, fietstaxi’s en tempelwachters – door Sumatra, Java en Bali

 • Kuala Lumpur - Medan - Bukit Lawang - Yogyakarta - Solo - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Ubud - Sanur
 • 22 dagen / 21 nachten
 • vanaf € 1.930,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Bali Nusa Penida
rondreis

Bali on the move

 • Candidasa - Kintamani - Ubud – Nusa Penida – Canggu
 • 14 dagen / 13 nachten
 • vanaf € 965,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Boroburdur op Java Indonesie
rondreis

Groen, groener, groenst van Java naar Bali

 • Java en Bali: Bogor - Bandung - Yogyakarta - Solo - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Ubud - Waterpaleis - Sanur
 • 20 dagen / 19 nachten
 • vanaf € 1.815,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
offertjes op bali
rondreis

Bali en Lombok

 • Bali en Lombok: Candidasa - Tirtagangga - Ubud - Nusa Lembongan - Kuta(Lombok) - Tetebatu - Gili Air - Sanur
 • 19 dagen/ 18 nachten
 • vanaf € 1.460,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge

Liever zelf je vakantie bouwen?

Dat kan! Met onze bouwstenen bouw je je eigen Indonesië-reis. Een bouwsteen is een korte reis die bestaat uit een overnachting, een of meerdere activiteiten én vervoer. Selecteer de bouwstenen die jij écht wil doen tijdens je Indonesië vakantie en onze bestemmingsexperts zetten deze vervolgens in de juiste volgorde om er een rondreis van samen te stellen die bij jouw wensen aansluit.

Hoe werkt dit?

 • Stap 1: Selecteer de bouwstenen die je in jouw rondreis wilt.
 • Stap 2: Ontvang van onze bestemmingsexperts een logische route in een persoonlijk reisvoorstel per e-mail.
 • Stap 3: Als je persoonlijke reisvoorstel helemaal naar wens is, dan is het tijd om te boeken! Zodra wij van jou een ‘go’ ontvangen, gaan we de reis reserveren bij onze partner ter plaatse en zorgen we er voor dat alles geregeld wordt.
Orang oetan in Sumatra Indonesie
bouwsteen

Slapen bij de apen

 • Bukit Lawang
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Indonesia Bali Batur vulkaan
bouwsteen

Rise & shine, vulkaan Batur beklimmen

 • Kintamani
 • 2 dagen/ 1 nacht
 • vanaf € 100,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
fietsen langs de rinjani bij tetebatu
bouwsteen

Proef het leven op Lombok

 • Tetebatu, Lombok
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 93,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Bali waterpaleis Tirtagangga
bouwsteen

Ongerepte oostkust van Bali

 • Candidasa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 105,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge

inspiratie voor je Indonesië-vakantie

Hoe moet ik me dan zo’n Riksja-reis voorstellen? Indonesië-expert Kerstin neemt je mee in haar ervaringen.

Reis mee met Kerstin door Indonesië

“Wat leuk dat je interesse hebt in Indonesië! Ik zal mezelf eerst even voorstellen: mijn naam is Kerstin en ik ben groot fan én bestemmingsexpert van Indonesië. Indonesië heeft mij zo verrast! Ik weet zeker dat wanneer je een reis naar Indonesië hebt gemaakt je zegt: wow, Indonesië hoort bij iedereen op zijn bucketlist! Ik kijk mijn ogen uit naar alle bijzondere plekken. Van de groene oogstrelende rijstvelden in Ubud tot de eeuwenoude Borobudur in Jogjakarta. Maar oog in oog staan met een orang-oetan was voor mij een onvergetelijke ervaring. En dan heb ik het niet eens gehad over de mega vriendelijke bevolking. Overal waar ik kom krijg ik een warm welkom en een vriendelijke glimlach. Ik kan nog wel even doorgaan met waarom Indonesië op jouw bucketlist hoort.”

“Je ontdekt het beste van Indonesië met de rondreis Riksja’s Choice Sumatra & Bali. In 17 dagen ga je naar Sumatra en Bali en combineer je groene jungles met relaxte stranden. Op Sumatra sta je oog in oog met de indrukwekkende orang-oetans. Daarna vertrek je naar Bali en fiets je door de oogstrelende rijstvelden en relax je op een vulkanisch strand.”

Kerstin Indonesië

Onze favoriete plekken

Flores lokaal dorp

Remote Flores

Vanwege de mindere maten van toeristen op Flores is dit eiland nog erg authentiek. Op Flores verplaats je je van plek naar plek per privé auto met chauffeur. Het groene landschap van Flores telt dertien vulkanen en tijdens de autorit van oost naar west rijd je langs authentieke bergdorpjes en grootse plantages. Wil jij een bezoekje brengen aan de traditionele inwoners op Flores, bekijk dan onze bouwsteen Remote Flores

Robinson avontuur

Menjangan, een eiland vlak voor de kust van Bali is de place to be als je van snorkelen houdt. Het glasheldere zeewater en de kleurrijke onderwaterwereld maken het eiland tot een tropisch paradijs. Aan het einde van de dag vertrekken veel reizigers weer terug naar Pemuteran, maar jij blijft op het eiland. Voel jij je al een echte robinson als je na het opzetten van je tent en het aansteken van het kampvuur naar de sterrenhemel boven je kijkt? Leuk dit jou leuk? Bekijk onze bouwsteen ‘Je Robinson avontuur‘!

kampvuur onbewoond eiland bali
indonesië

Biking to Borobodur

Bezoek hét hoogtepunt op Java, de Borobudur, met de fiets vanuit Yogyakarta. Al fietsend zie je de Borobodur langzaam opdoemen tussen de groene rijstvelden. Deze relaxte fietstocht langs rijstvelden brengt je van het lokale leven in authentieke dorpen tot aan de voet van de tempel. De Borobodur is een heilig bouwwerk voor boeddhisten en vertegenwoordigt de weg naar het hiernamaals. Uiteraard kan je naast het bezoeken van de Borobodur ook Yogya zelf gaan verkennen! Bekijk onze bouwsteen ‘Biking to Borobudur’.

Slapen bij de apen

Als je naar Sumatra reist mag een overnachting aan de rand van het regenwoud niet ontbreken. De orang-oetans slingeren van boom naar boom en je waant je even in een hele andere wereld. Tijdens deze bouwsteen trek je de jungle in en ga je op zoek naar schattige mensapen en andere dieren. Nu al enthousiast? Bekijk onze bouwsteen ‘Slapen bij de apen

Orang oetan in Sumatra Indonesie
Toraja op Sulawesi Indonesie

Tana Toraja Rituelen

In het hart van Sulawesi wonen de Tanja Toraja’s. Zij leiden tegenwoordig een redelijk modern leven, maar hebben er wel traditionele gewoontes en rituelen aan overgehouden. Tijdens deze bouwsteen ga je samen met een lokale gids op zoek naar de geheimen van de Toraja’s, leer je meer over de rotsgraven en neem je een kijkje in het zadelhuis. Bekijk onze bouwsteen Tana Toraja’s rituelen.

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Indonesië? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Java, Sumatra en Bali? Wat is de beste maand om naar Indonesië te reizen? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Indonesië-reis.

background-pattern