Menu background

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Indonesië

Familie en eten: daar draait het om in Indonesië. En dat voel je overal: je wordt warm onthaald en voor je het weet staat er een bord warm eten voor je neus. Wij hebben de beste plekjes in Indonesië alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Indonesië-reis samen.
Decorative torn edge
Indonesie Java
Beste reistijd Indonesië - Sulawesi
Beste reistijd Indonesië - Flores

Onze favoriete plekken

Remote Flores

Vanwege de mindere maten van toeristen op Flores is dit eiland nog erg authentiek. Op Flores verplaats je je van plek naar plek per privé auto met chauffeur. Het groene landschap van Flores telt dertien vulkanen en tijdens de autorit van oost naar west rijd je langs authentieke bergdorpjes en grootse plantages. Wil jij een bezoekje brengen aan de traditionele inwoners op Flores, bekijk dan onze bouwsteen Remote Flores

Robinson avontuur

Menjangan, een eiland vlak voor de kust van Bali is de place to be als je van snorkelen houdt. Het glasheldere zeewater en de kleurrijke onderwaterwereld maken het eiland tot een tropisch paradijs. Aan het einde van de dag vertrekken veel reizigers weer terug naar Pemuteran, maar jij blijft op het eiland. Voel jij je al een echte robinson als je na het opzetten van je tent en het aansteken van het kampvuur naar de sterrenhemel boven je kijkt? Leuk dit jou leuk? Bekijk onze bouwsteen ‘Je Robinson avontuur‘!

Biking to Borobodur

Bezoek hét hoogtepunt op Java, de Borobudur, met de fiets vanuit Yogyakarta. Al fietsend zie je de Borobodur langzaam opdoemen tussen de groene rijstvelden. Deze relaxte fietstocht langs rijstvelden en authentieke dorpen brengt je tot aan de voet van de tempel. De Borobodur is een heilig bouwwerk voor boeddhisten en vertegenwoordigt de weg naar het hiernamaals. Uiteraard kan je naast het bezoeken van de Borobodur ook Yogya zelf gaan verkennen! Bekijk onze bouwsteen ‘Biking to Borobudur‘.

Slapen bij de apen

Als je naar Sumatra reist mag een overnachting aan de rand van het regenwoud niet ontbreken. De orang-oetans slingeren van boom naar boom en je waant je even in een hele andere wereld. Tijdens deze bouwsteen trek je de jungle in en ga je op zoek naar schattige mensapen en andere dieren. Nu al enthousiast? Bekijk onze bouwsteen ‘Slapen bij de apen

Tana Toraja Rituelen

In het hart van Sulawesi wonen de Tanja Toraja’s. Zij leiden tegenwoordig een redelijk modern leven, maar hebben er wel traditionele gewoontes en rituelen aan overgehouden. Tijdens deze bouwsteen ga je samen met een lokale gids op zoek naar de geheimen van de Toraja’s, leer je meer over de rotsgraven en neem je een kijkje in het zadelhuis. Bekijk onze bouwsteen Tana Toraja’s rituelen.

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Indonesië? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Java, Sumatra en Bali? Wat is de beste maand om naar Indonesië te reizen? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Indonesië-reis.

background-pattern