Naar boven

Je Robinson avontuur

bouwsteen

 • Reisschema:
  Pemuteran - Menjangan
 • Reisduur:
  3 dagen/ 2 nachten
 • Startdagen:
  Dagelijks april t/m oktober
 • Reissom:
  vanaf € 330,- p.p. bij 2 personen
 • Groep:
  Max 8 personen (4 tenten)
 • Inclusief:
  o.a. snorkelen en kampvuurdiner
Vlak voor de kust van Bali ligt een tropisch paradijs waar je schitterend kunt snorkelen. Menjangan eiland hoort bij het nationale park van West Bali en het zeewater is glashelder. Het eiland is niet voor niks een populaire plek om te snorkelen.Deze bouwsteen is voor reizigers die denken: was ik hier maar alleen! Wanneer tegen zonsondergang nagenoeg alle snorkelaars terug naar Pemuteran varen, blijf jij op het eiland. Zet je tent op en waan je in een aflevering van Expeditie Robinson.

Decorative torn edge

Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Pemuteran

Na aankomst in je hotel kan het relaxen beginnen. Door de vriendelijke ontvangst voelden wij ons direct thuis. Er zijn niet veel mensen die hier naartoe komen om te kamperen, dus je bent direct het gesprek van de dag. Geniet van een Indonesische maaltijd in het restaurant maar sla vooral de verse espresso of cappuccino niet over. Ter voorbereiding op de volgende dag kun je een frisse duik in het zwembad nemen en maak je vast een praatje met de gids. Wij raden aan om ’s avonds nog wat extra te genieten van je comfortabele bed. Kun je niet wachten om het zand tussen je tenen te voelen? Laat je dan afzetten aan het strand en bestel alvast de ‘catch of the day’.

Decorative torn edge

Dag 2 – Het avontuur begint

Na de lunch staat de bus klaar om je naar de haven te brengen. Je neemt een kleine tas mee, want de meeste spullen kunnen veilig in het hotel worden opgeslagen. In een houten boot vaar je het nationale park in. Stuiterend over de golven probeer je alvast je duikbril en snorkel op te zetten, want wanneer de gids zijn favoriete snorkelspot heeft gevonden wil je er direct in springen! Het beschermde natuurgebied bestaat uit koraalriffen en kleine eilandjes, waarvandaan groepen herten je nieuwsgierig aankijken. Tijdens het snorkelen zie je blauwe zeesterren, nemo’s en met een beetje geluk schildpadden.

Aangekomen op Menjangan eiland zie je de laatste boten terugvaren naar het vasteland. Voor de rangers is het tijd om de dag af te sluiten, maar voor jou wordt er een uitzondering gemaakt. Vanaf het ranger-station zie je de witte zandstrook al liggen, daar loop je naartoe om te tent op te zetten. Handig, want zo ken je direct de route terug wanneer je later naar het toilet moet. Samen met de gids maak je een kampvuur en verzamel je de laatste ingrediënten voor het avondeten. Geniet van je rust of deel kampvuurverhalen met de gids en andere avontuurlijke reizigers. Er is plek voor maximaal vier tenten. Wanneer de zon plaatsmaakt voor duizenden sterren komen de onvermijdelijke kampvuurverhalen naar boven.

Decorative torn edge

Dag 3 – Terug naar de bewoonde wereld

Een tikje gedesoriënteerd kruip je ’s ochtends de tent uit als je er niet voor hebt gekozen om de nacht op het strand door te brengen. Nog voor het ontbijt bepaal je zelf waar je zin in hebt. Trek je samen met de gids voor zonsopkomst het bos in om herten, apen en wilde zwijnen te spotten? Of zie je liever de eerste zonnestralen vanaf het water? Na het ontbijt vaar je terug naar de bewoonde wereld, waar je een frisse douche kunt nemen voordat je je reis vervolgt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Je Robinson avontuur

Deze bouwsteen is goed te combineren met

zonsondergang lovina bali
bouwsteen

Luieren in Lovina

 • Lovina
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 70,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
candidasa bali boot
bouwsteen

Ongerepte oostkust van Bali

 • Candidasa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 105,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
boten sanur bali
bouwsteen

Stranden van het zuiden

 • Sanur
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern