Naar boven

Bouwstenen Indonesië

Bouw je eigen reis door Indonesië

Rijstvelden Indonesië

Bouwstenen zijn korte individuele Indonesië reizen van een aantal dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren kun je je eigen Indonesië reis samenstellen. Ook kun je één van onze individuele Indonesië rondreizen kiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Wil je liever advies op maat in plaats van zelf te puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Indonesië specialisten helpen je graag verder.

1
2
3
Regio
1

Bali

Bali lijkt vaak het instapmodel voor een Indonesië-reis, maar wie verder kijkt dan de populaire zuidkust vol langgerekte stranden, ontdekt een wereld vol verrassingen, waar zelfs de doorgewinterde Aziëganger van kan smullen. Op de afgelegen plekken in het binnenland tussen intens groene sawa’s, leer je de gastvrije Indonesiërs en hun gebruiken kennen. Die smaak vind je ook terug in de bijzondere slaapplekken, waar de architectuur en interieur tot in detail uitgewerkt is: je slaapplek is elke keer een kers op de taart die Bali heet.
Decorative torn edge
Regio
2

Java

Java is het eiland waar natuur en cultuur hand in hand gaan: glooiende theevelden op de uitlopers van brommende vulkanen lopen over in steden waar de Oudhollandse invloeden het straatbeeld nog steeds domineren. Slaap tijdens jouw Java reis in een koloniale villa en leer alles over de Indonesische kruiden in een spice garden, terwijl een Indonesische dame je alles uitlegt – in het Nederlands! Beklim de beroemde Borobodur via de pelgrimsweg naar het hiernamaals. Een perfecte combi met buureiland Bali.
Decorative torn edge
Regio
3

Sumatra

Een eeuwenoud regenwoud met krullende lianen, woudreuzen en gedruppel op palmbladeren: welkom op Sumatra. Dit is het eiland van de mensapen! Ga tijdens jouw Sumatra reis diep in het regenwoud op zoek naar orang-oetans en droom weg in een houten junglelodge. En hoewel de natuur al volop voer voor ontdekkingstochten biedt, is er ook aan cultuur geen gebrek: leer alles over de batak rituelen en verken de huizen met hun opvallende hoorndaken die hoog boven de rijstvelden uittorenen.
Decorative torn edge
Regio
4

Lombok en de Gili's

Op slechts twintig minuten vliegen van Bali, maar desalniettemin minder door toeristen ontdekt: Lombok en de aangrenzende Gili eilanden langs de noordkust. De groene heuvels steken af tegen de witte kustlijn, die doorbroken wordt door de azuurblauwe zee. Naast het beklimmen van de Rinjani-vulkaan is genieten van de rust tijdens jouw Lombok vakantie de voornaamste bezigheid.
Decorative torn edge
Regio
5

Flores & Komodo

Een rondreis Flores is anders dan Java en Bali. De Komodo eilanden zijn populair, maar Flores is rustig en verrassend kleurrijk. Ontmoet de bevolking met donker rastahaar. Vind de Portugese invloed terug in pastelkleurige katholieke kerken. Hike langs drie kratermeren in verschillende kleuren. Eet een visje op een wit, zwart, of blauw strand (ja écht!) en vergeet de onderwaterwereld niet. Het eten doet niet onder voor de andere Indonesische eilanden. Wij vonden in Flores een mix van de beste plekken ter wereld.
Decorative torn edge
Regio
6

Sulawesi

Sulawesi is hét eiland voor fervente Indonesiëgangers of reizigers die op zoek zijn naar puur en ongerept. Je kunt je hart ophalen aan uitbundige natuur en kleurrijke koraalriffen, maar vergeet ook zeker de Toraja’s niet. Slaap tijdens jouw Sulawesi reis in hun zadelhuizen en maak misschien zelfs een begrafenisritueel mee.
Decorative torn edge
background-pattern