Menu background

Naar boven

Bouwstenen Indonesië

Bouw je eigen reis door Indonesië

✔ Leuk extraatje: als je vóór 1 juli 2023 een reis bij ons boekt, krijg je van ons gratis het flex voorwaardenpakket ter waarde van 250 euro cadeau. Indien corona gerelateerd kan je je reis gratis omboeken of wijzigen tot 45 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.
Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met (lokaal) vervoer
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
Regio
1

Bali Bouwstenen

Bali lijkt vaak het instapmodel voor een Indonesië-reis, maar wie verder kijkt dan de populaire zuidkust vol langgerekte stranden, ontdekt een wereld vol verrassingen, waar zelfs de doorgewinterde Aziëganger van kan smullen. Op de afgelegen plekken in het binnenland tussen intens groene sawa’s, leer je de gastvrije Indonesiërs en hun gebruiken kennen. Leer tijdens jouw Bali vakantie meer over de religie tijdens een offersritueel en ontdek de verfijnde Balinese smaak tijdens een kookworkshop. Die smaak vind je ook terug in de bijzondere slaapplekken, waar de architectuur en interieur tot in detail uitgewerkt is. Van de knusse cottages, buitenbadkamers met beelden tot de exotische tuinen: je slaapplek is elke keer een kers op de taart die Bali heet.
Decorative torn edge
Regio
2

Java Bouwstenen

Java is het eiland waar natuur en cultuur hand in hand gaan: glooiende theevelden op de uitlopers van brommende vulkanen lopen over in steden waar de Oudhollandse invloeden het straatbeeld nog steeds domineren. Slaap tijdens jouw Java reis in een koloniale villa en leer alles over de Indonesische kruiden in een spice garden, terwijl een Indonesische dame je alles uitlegt – in het Nederlands! Beklim de beroemde Borobodur via de pelgrimsweg naar het hiernamaals. Een perfecte combi met buureiland Bali.
Decorative torn edge
Regio
3

Sumatra Bouwstenen

Een eeuwenoud regenwoud met krullende lianen, woudreuzen en gedruppel op palmbladeren: welkom op Sumatra. Dit is het eiland van de mensapen! Ga tijdens jouw Sumatra reis diep in het regenwoud op zoek naar orang-oetans en droom weg in een houten junglelodge. En hoewel de natuur al volop voer voor ontdekkingstochten biedt, is er ook aan cultuur geen gebrek: leer alles over de batak rituelen en verken de huizen met hun opvallende hoorndaken die hoog boven de rijstvelden uittorenen.
Decorative torn edge
Regio
4

Lombok en de Gili's Bouwstenen

Op slechts twintig minuten vliegen van Bali, maar desalniettemin minder door toeristen ontdekt: Lombok en de aangrenzende Gili eilanden langs de noordkust. De groene heuvels steken af tegen de witte kustlijn, die doorbroken wordt door de azuurblauwe zee. Naast het beklimmen van de Rinjani-vulkaan is genieten van de rust tijdens jouw Lombok vakantie de voornaamste bezigheid.
Decorative torn edge
Regio
5

Flores en Komodo Bouwstenen

Een rondreis Flores is anders dan Java en Bali. De Komodo eilanden zijn populair, maar Flores is rustig en verrassend kleurrijk. Ontmoet de bevolking met donker rastahaar. Vind de Portugese invloed terug in pastelkleurige katholieke kerken. Hike langs drie kratermeren in verschillende kleuren. Eet een visje op een wit, zwart, of blauw strand (ja écht!) en vergeet de onderwaterwereld niet. Het eten doet niet onder voor de andere Indonesische eilanden. Wij vonden in Flores een mix van de beste plekken ter wereld.
Decorative torn edge
Regio
6

Sulawesi Bouwstenen

Sulawesi is hét eiland voor fervente Indonesiëgangers of reizigers die op zoek zijn naar puur en ongerept. Je kunt je hart ophalen aan uitbundige natuur en kleurrijke koraalriffen, maar vergeet ook zeker de Toraja’s niet. Slaap tijdens jouw Sulawesi reis in hun zadelhuizen en maak misschien zelfs een begrafenisritueel mee.
Decorative torn edge
background-pattern